06 Ağustos 2010, Cuma 08:40:52

"VATANDAŞ UÇMAKTAN ÇEKİNİYOR"

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Havaalanı ile ilgili sürekli "Güvenli olmadığı" ibaresinin gündeme getirilmesinin, vatandaşlarda olumsuz etki meydana getirdiğini söyledi.
  • "Havaalanı etrafındaki dağlık coğrafi yapı ve aletsiz pist statüsünün VFR uçuşu zorunlu kılması nedeniyle, bu uçuşu gerçekleştirecek olan pilotların Gazipaşa Havaalanı için, JAR OPS 1 AMC OPS 1.975’te belirtilen özel eğitim gerekliliklerinin yerine getirildiğini beyan ederiz. Yapılacak olan bu uçuşta meydana gelebilecek her türlü olumsuzluktan işletmemiz ve ilgili kaptan pilotların sorumlu olacağını taahhüt ederiz." bu alana uçacak havayolu; uçuştan 5 gün önce bu yukarıda yazılanların olduğu ve altında uçacak pilotların imzalarının olduğu formu doldurup shgm den onay almak zorunda olduğuna göre, ben bu alanın yeterli güvenliğe sahip olduğunu düşünmüyorum. (atr vb. uçaklar için güvenlidir tabii ama büyük uçaklar için düşünmü
  • amaç müşterinin ayagına hizmet gitsin almanı ingilizi yorulmadan yeni evlerine gelsin :)
  • annex 13 "Aircraft Accident and Incident Investigation" dır.:):)
  • ANNEX 13 ' ün ilgisi ?
  • Alanyanın büyük bir havalimanı na şidettle ihtiyacı var buraya yapılacak yatırımıda en kıısa sürede geri öder.Ancak bir belediye başkanının böyle konuşması çok acı. İş belediye meclisinde bitse ben bu meydandan uçtum güvenlidir 747 dahi inebilir diye karar çıkartır tıpkı seneler önce fay hattının 500 metre öteye kaydırıldığı ğibi.ICAO Annex 13 var açıp okuyun.Meydan kısa iniş istikametinde dağlar var turlu yaklaşmalar için manialar var.İşin teknik yanınıda biraz konuşmak gerek değilmi.
Uçakta bulunacaklardan biri olan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü`nün güvenli olmadığı gerekçesiyle iptal ettiği uçuşun ardından görüşlerini belirten Sipahioğlu, "Havaalanının güvenli olmadığı görüşünün bildirilmesi ve sürekli tehlikeli olduğunun söylenmesi, vatandaşlar üzerinde olumsuz etki meydana getiriyor. Bu söylentiler nedeniyle vatandaşlar Gazipaşa Havaalanı`ndan uçmaktan çekiniyor. Yine de bu konu üzerine yorum yapmak istemiyorum. Çünkü hiçbir bilgim yok, ama şunu söyleyebilirim bizzat iki kez Gazipaşa Havaalanı`ndan uçağa indim bindim ve hiçbir tehlike geçirmedim demek ki bir sıkıntı yok" dedi.
"VATANDAŞ UÇMAKTAN ÇEKİNİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
"Havaalanı etrafındaki dağlık coğrafi yapı ve aletsiz pist statüsünün VFR uçuşu zorunlu kılması nedeniyle, bu uçuşu gerçekleştirecek olan pilotların Gazipaşa Havaalanı için, JAR OPS 1 AMC OPS 1.975’te belirtilen özel eğitim gerekliliklerinin yerine getirildiğini beyan ederiz. Yapılacak olan bu uçuşta meydana gelebilecek her türlü olumsuzluktan işletmemiz ve ilgili kaptan pilotların sorumlu olacağını taahhüt ederiz." bu alana uçacak havayolu; uçuştan 5 gün önce bu yukarıda yazılanların olduğu ve altında uçacak pilotların imzalarının olduğu formu doldurup shgm den onay almak zorunda olduğuna göre, ben bu alanın yeterli güvenliğe sahip olduğunu düşünmüyorum. (atr vb. uçaklar için güvenlidir tabii ama büyük uçaklar için düşünmü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
amaç müşterinin ayagına hizmet gitsin almanı ingilizi yorulmadan yeni evlerine gelsin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
annex 13 "Aircraft Accident and Incident Investigation" dır.:):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ANNEX 13 ' ün ilgisi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alanyanın büyük bir havalimanı na şidettle ihtiyacı var buraya yapılacak yatırımıda en kıısa sürede geri öder.Ancak bir belediye başkanının böyle konuşması çok acı. İş belediye meclisinde bitse ben bu meydandan uçtum güvenlidir 747 dahi inebilir diye karar çıkartır tıpkı seneler önce fay hattının 500 metre öteye kaydırıldığı ğibi.ICAO Annex 13 var açıp okuyun.Meydan kısa iniş istikametinde dağlar var turlu yaklaşmalar için manialar var.İşin teknik yanınıda biraz konuşmak gerek değilmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000