23 Aralık 2011, Cuma 09:06:17

Varyag uçak gemisi üçüncü kez açıldı

Çin'in platformunu Ukrayna'dan satın aldığı uçak gemisi Varyag, üçüncü kez denize açıldı.
  • çin bu geminin geçiş izni karşılığında tursit gönderme sözü vermişti.
  • adamlar resmen yalan söylediler . Bu gemiyi askeri amaçla kullanmayacağız dediler ve boğazlardan geçiş izni aldılar şimdi ne oldu HİİÇ , gelde şimdi bir de Çinle uğraş bakalım, Boşveer demekten başka bir şey elden gelmez.Yoksa ABD nin durumuna düşer Türkiye.
Çin medyasında yer alan haberlerde, bilimsel araştırma ve deneme için üçüncü kez denize açılan Varyag'ın ilk iki denemesinden sonra yeniden donanımının ve ayar işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Haberlerde bu seferli denemede ilk kez savaş uçaklarının gemiye indirilme ihtimali olabileceği iddia edildi.

Çin'in ilk uçak gemisi Varyag, Ukrayna'dan alınıp yenilendikten sonra 10 Ağustos'ta ülkenin kuzeydoğusundaki Dalian limanından suya indirilmişti. Kuznetsov sınıfından olan Varyag, 304,5 metre uzunluğunda ve 37 metre genişliğinde bulunuyor.

Öte yandan Çinli uzmanlar, uçak gemisinin deneme sürecini 4 yılda tamamlayacağını, rutin devam eden denize açılma seferlerinin normal seyrinde devam ettiğini dile getirdi.

Şu anda dünyada ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, İspanya, İtalya, Hindistan, Brezilya ve Tayland'da ait toplam 21 adet aktif hizmette uçak gemisi bulunuyor.
Varyag uçak gemisi üçüncü kez açıldı

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
çin bu geminin geçiş izni karşılığında tursit gönderme sözü vermişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adamlar resmen yalan söylediler . Bu gemiyi askeri amaçla kullanmayacağız dediler ve boğazlardan geçiş izni aldılar şimdi ne oldu HİİÇ , gelde şimdi bir de Çinle uğraş bakalım, Boşveer demekten başka bir şey elden gelmez.Yoksa ABD nin durumuna düşer Türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000