09 Mart 2009, Pazartesi 14:42:44

Van uçuşları iptal...

Van'da dün gece başlayan yağış ve fırtına, hava ulaşımını aksattı. Olumsuz hava koşulları sebebiyle kentte yapılması beklenen tüm uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.
  • Bizim plazadan bakıyorum aşağıdaki döner kavşaktaki 3 maniayı (trafik dolu yol) insanlardan daha marifetli olarak geçen köpekler var. Bu civarda yaşıyorlar. Şimdi sivasta 5 yaşındaki köydeki çok akıllı kangalı bizim buraya bıraksak ne yapar? Rusların çocukları -10 derecede kazakla sokakta oynuyor. Her kültür kendi çevresel şartlarına göre şekillenir ve eşikler oluşturur. Bu durum daki mukayese kriteri doğru fakat karinesi yanlış. Biz yola inmeye meraklı çok rus pilot gördük antalya havalanı bağlantı yoluna inmeye kalkıp son anda kulenin ikazıyla ayılan!...
  • Salekhard'a yapilan ucuslarda genellikle Transaero B747 Aeroflot IL-96 lari ile ucmakta.Bundan 2 sene once Omsk-Moskova ucusunu Tupolev 154-M tipi yolcu ucaginda kokpitte bizzat gerceklestirdim.Ucagin kabin amiri(старшая стюардесса) tum kokpitte bulunan herkese pilot,2.pilot,teknisyen,ben Rus Votkasi ve hayvar ikram etti.Ve pilotlarda,bende son derece rahat bir sekilde votkalarini ictiler ve hayvarli sandwichi yediler.Yani Rus pilotlari icmekten her yerde cesaret aliyorlar.Zaten icmedende ucagi en kotu hava sartlarinda ve pistlerde bile indirebilme kabiliyetine sahipler.
  • özlemiştik seni :) istanbul _lions :)
  • Moscow Lions kardeşim, gerek Salekhard, gerek Nowy urengoy bir çok sibirya şehrine uçtum. Dediğin doğru, çok kötü hava şartlarında inme cesaretleri var ama kafaları güzelken iniyorlar.
  • Rus pilotlarin icinde yasayan birisi olaraktan bunlari soyluyorum.Tupolev 154'i Sibiryada Otobana nasil indirdiklerini tum Rusya halki bizler gorduk.Turkiyede tabi herkes isini bildigi icin!!Avrupali tu-kaka oldugu icin,normaldir sehir efsanesi gibi dusunmek,yasanmis deneyleri hayal gibi gormek.Rus pilotlari isin pratigi ile ucuyorlar,kendilerini kasmadan.
  • Her uçağın,her meydanın limitleri vardır.Pilotlarında, kendine limit koyması, doğru olandır.Cesaret yerine,Emniyeti 1. olarak düşünmek onu o bahsettiğin rus pilotlardan daha üstün kılar;)Amacım farklı milletlerin pilotlarını kıyaslamak değil,sadece senin örneğinden yola çıkmak. Ayrıca,rus pilotlar hakkında her duyduğuna inanma,çoğu şehir efsanesidir;)
  • Gule oynaya Van'a seferler gerceklesirdi.Rus pilotlar -40 larda buzun uzerine Tupolev'i rahatca indiriyorlar,Turkiyedeki hava sartlari da bir sey mi ya..Onlara cerez,fistik gelir 35 knot ruzga,yok Libya uzerinden toz bulutu vs..

Van'da dün gece başlayan fırtına ve bugün etkili olan yağış kentte hatayı olumsuz etkiliyor. Van Gölü EDAŞ Bölge Müdürü Zafer Türüt, fırtına sebebiyle gece ve sabah saatlerinde elektrik iletim hatlarında kopmalar olduğunu belirterek, can ve mal kaybının önüne geçilmesi için valilik izniyle saat 09.00 ile 11.00 arasında tüm kenttin tedbir amaçlı elektriğini kestiklerini vurguladı. 
 
Türüt, fırtınanın dinmesi ve oluşan arızaların giderilmesiyle elektriklerin verilmeye başlandığını ve tüm ekiplerin kent genelinde oluşan arızaların giderilmesi çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Van Ferit Melen Havaalanı yetkilileri, etkili rüzgâr, yağış ve görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle tüm seferlerin iptal edildiğini söyledi. Van Gölü'nde oluşan dalgalar sebebiyle Van-Tatvan feribot seferleri de iptal edildi. Dalga sebebiyle balıkçı tekneleri göle açılamadı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de yağışlı havanın gün içinde belli aralıklarla devam edeceğini belirterek, rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli şekilde esmeye devam edeceğini kaydetti.

Yetkililer, bugün beklenen en yüksek sıcaklığın 10 derece olduğunu belirterek, yağış nedeniyle yüksek kesimlerde çığ tehlikesinin oluşabileceği uyarısında bulundu.

Etkili rüzgâr sebebiyle çatıların uçabileceği, ağaçların ve direklerin devrilebileceği uyarısını yapan yetkililer, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Van uçuşları iptal...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bizim plazadan bakıyorum aşağıdaki döner kavşaktaki 3 maniayı (trafik dolu yol) insanlardan daha marifetli olarak geçen köpekler var. Bu civarda yaşıyorlar. Şimdi sivasta 5 yaşındaki köydeki çok akıllı kangalı bizim buraya bıraksak ne yapar? Rusların çocukları -10 derecede kazakla sokakta oynuyor. Her kültür kendi çevresel şartlarına göre şekillenir ve eşikler oluşturur. Bu durum daki mukayese kriteri doğru fakat karinesi yanlış. Biz yola inmeye meraklı çok rus pilot gördük antalya havalanı bağlantı yoluna inmeye kalkıp son anda kulenin ikazıyla ayılan!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Salekhard'a yapilan ucuslarda genellikle Transaero B747 Aeroflot IL-96 lari ile ucmakta.Bundan 2 sene once Omsk-Moskova ucusunu Tupolev 154-M tipi yolcu ucaginda kokpitte bizzat gerceklestirdim.Ucagin kabin amiri(старшая стюардесса) tum kokpitte bulunan herkese pilot,2.pilot,teknisyen,ben Rus Votkasi ve hayvar ikram etti.Ve pilotlarda,bende son derece rahat bir sekilde votkalarini ictiler ve hayvarli sandwichi yediler.Yani Rus pilotlari icmekten her yerde cesaret aliyorlar.Zaten icmedende ucagi en kotu hava sartlarinda ve pistlerde bile indirebilme kabiliyetine sahipler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
özlemiştik seni :) istanbul _lions :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Moscow Lions kardeşim, gerek Salekhard, gerek Nowy urengoy bir çok sibirya şehrine uçtum. Dediğin doğru, çok kötü hava şartlarında inme cesaretleri var ama kafaları güzelken iniyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rus pilotlarin icinde yasayan birisi olaraktan bunlari soyluyorum.Tupolev 154'i Sibiryada Otobana nasil indirdiklerini tum Rusya halki bizler gorduk.Turkiyede tabi herkes isini bildigi icin!!Avrupali tu-kaka oldugu icin,normaldir sehir efsanesi gibi dusunmek,yasanmis deneyleri hayal gibi gormek.Rus pilotlari isin pratigi ile ucuyorlar,kendilerini kasmadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her uçağın,her meydanın limitleri vardır.Pilotlarında, kendine limit koyması, doğru olandır.Cesaret yerine,Emniyeti 1. olarak düşünmek onu o bahsettiğin rus pilotlardan daha üstün kılar;)Amacım farklı milletlerin pilotlarını kıyaslamak değil,sadece senin örneğinden yola çıkmak. Ayrıca,rus pilotlar hakkında her duyduğuna inanma,çoğu şehir efsanesidir;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gule oynaya Van'a seferler gerceklesirdi.Rus pilotlar -40 larda buzun uzerine Tupolev'i rahatca indiriyorlar,Turkiyedeki hava sartlari da bir sey mi ya..Onlara cerez,fistik gelir 35 knot ruzga,yok Libya uzerinden toz bulutu vs..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000