07 Haziran 2017, Çarşamba 12:57:37

Valizinde kedi bulunan yolcuya 10 yıl hapis istemi!

Atatürk Havalimanı'nda valizinden 6 kedi yavrusu çıkan T.Ö'nün "Kaçakçılığa konu eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ithal etmek" suçundan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
  • Ne yazik ki Ukrayna'da dogurtulan yavrularin Turkiye' ye getirilip satilmasi cok yaygin bir uygulama. Ozellikle Scottishfold cinsi kedilerin. Ancak beyefendinin aciklamasi tam bir koylu kurnazi taktigi. Canli bir hayvani bildirmeden nasil ulkeye sokabilecegini dusunebilir ki? Zaten kacak sokma niyeti olmasa, daha vicdanli bir sekilde tasirdi zavallilari :(
  • Hain yolcu. Hayvan cantada koyulurmu hic. Onun da cani var. Dusuncesiz ve cok Yazik acikmistir susanistir
  • Kadıncağızı, uyuşturucu değil, bomba değil. Bizim kedilerimiz de güzelleşsin
  • Ben başka bir şeye takıldım; kedilerin piyasa değerini nasıl tespit etmişler? Hayır tanesinin 1.416 TL olduğunu nasıl tespit ettiler? Rayici nasıl buldular? sokağa çıkıp 3 firmadan teklif alıp ortalamasını mı buldular? Bu arada hakaret olarak algılamayın ama bu insanlıktan nasibini almamış hayvan ayrıca hayvanlara kötü muamelede bulunmaktanda ceza almalı.
  • 8496 ?
  • Küsüratlı söliyim salladığım belli olması.
  • Sen Onca minik can'ları havasız bir bavulda tıkım tıkım getir sonra da Allah'tan reva gör di mi? Ettiğini Allah'tan anında bulmuşsun!!!! Para uğruna hayvan kaçakçılığı yapıosun sonra da petshoplarda camekanlarda aylarca fahiş fiyatlarla satılmayı beklio bu sessiz canlar.Zaten hepsi tek tek ölüyo oralarda.Yazık insan müsvettesiymişsin
  • Ukrayna ve Rusya'ya uçuş yapan şirketler bu haberi dikkatle okumalı. Gerekli belgeler olmadan getirilmeleri halinde şirket de sorumlu olacaktır.

Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye kaçak yollardan  6 adet canlı yavru kediyi valizinde sokmaya çalışan şüpheli Kemal T.Ö.'nün 1,5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheli Kemal T.Ö . "Bu kediler evimde (Ukrayna'da) beslediğim kedinin yavruları.  Ukrayna'da bakımı zor olduğu için İstanbul'daki evime getirdim. İstanbul'daki evimde eşim bakacaktı. Ben bu eşyaların gümrüğe beyan edilmesi gerektiğini bilmiyordum" şeklindeki ifadesi de iddianameye yansıdı. 

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: Ukrayna'dan Atatürk Havalimanı'na 9 Mayıs 2017 tarihinde gelen şüpheli Kemal T.Ö.(37) gümrük salon içerisinde bulunan 'Gümrüğe tabi eşyam yoktur' anlamındaki Yeşil Hattı geçti. Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'nde görevli Gümrük Muhafaza Memurlarınca usulüne uygun durduruldu ve 2 adet valiz x-ray cihazına sevk edildi. X-ray cihazında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine yapılan kontrolde şüpheli Kemal T.Ö.'nün  bir adet valizinde 6 adet kedi tespit edildi ve el konuldu.

"EŞYALARIN GÜMRÜĞE BEYAN EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLMİYORDUM"

İfadesi alınan şüpheli Kemal T.Ö. Ukrayna'da yaşadığını ve çalıştığını söyleyerek, “ Ayda 3-4 kere Türkiye'ye geliyorum.  İş yerim Ukrayna'da olduğundan dolayı iş sebebiyle yurt dışındayım. Tutanakta bahsi geçen 6 adet kedi bana aittir. Bu kediler  evimde beslediğim kedinin yavruları ve herhangi bir ücret ödeyip aldığım kedi değildir. Ukrayna'da bakımı zor olduğu için İstanbul'daki evime getirdim. İstanbul'daki evimde eşim bakacaktı. Ben bu eşyaların gümrüğe beyan edilmesi gerektiğini bilmiyordum. Daha önce bu şekilde eşya getirmedim" diye ifade verdi. 

KEDİLERİN PİYASA DEĞERİ 8 BİN 496 TL OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Veterinere teslim edilen 6 adet canlı yavru kedilerin piyasa değerinin de 8 bin 496 TL olduğu da tespit edildi.  Soruşturmayı tamamlayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli Kemal T.Ö.'nün "Kaçakçılığa konu eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ithal etmek" suçundan 1,5 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etti. İddianame kabul edilirse şüpheli önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.  (Hürriyet)

Valizinde kedi bulunan yolcuya 10 yıl hapis istemi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

kedi sever ~ 7 yıl önce
Ne yazik ki Ukrayna'da dogurtulan yavrularin Turkiye' ye getirilip satilmasi cok yaygin bir uygulama. Ozellikle Scottishfold cinsi kedilerin. Ancak beyefendinin aciklamasi tam bir koylu kurnazi taktigi. Canli bir hayvani bildirmeden nasil ulkeye sokabilecegini dusunebilir ki? Zaten kacak sokma niyeti olmasa, daha vicdanli bir sekilde tasirdi zavallilari :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P ~ 7 yıl önce
Hain yolcu. Hayvan cantada koyulurmu hic. Onun da cani var. Dusuncesiz ve cok Yazik acikmistir susanistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bırakın ~ 7 yıl önce
Kadıncağızı, uyuşturucu değil, bomba değil. Bizim kedilerimiz de güzelleşsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 7 yıl önce
Ben başka bir şeye takıldım; kedilerin piyasa değerini nasıl tespit etmişler? Hayır tanesinin 1.416 TL olduğunu nasıl tespit ettiler? Rayici nasıl buldular? sokağa çıkıp 3 firmadan teklif alıp ortalamasını mı buldular? Bu arada hakaret olarak algılamayın ama bu insanlıktan nasibini almamış hayvan ayrıca hayvanlara kötü muamelede bulunmaktanda ceza almalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 7 yıl önce
Herşeyin gümrükçe bir tarife cetveli vardır.Bu listeye göre belirlenir
.. ~ 7 yıl önce
8496 ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veteriner ~ 7 yıl önce
Küsüratlı söliyim salladığım belli olması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdullah ~ 7 yıl önce
1416 tl mi tanesi kedilerin. Veteriner etiket fiyatını tam söyleme gereğini mesleki bir zorunluluk hissetmiş olmalı.
Zulümkar! ~ 7 yıl önce
Sen Onca minik can'ları havasız bir bavulda tıkım tıkım getir sonra da Allah'tan reva gör di mi? Ettiğini Allah'tan anında bulmuşsun!!!! Para uğruna hayvan kaçakçılığı yapıosun sonra da petshoplarda camekanlarda aylarca fahiş fiyatlarla satılmayı beklio bu sessiz canlar.Zaten hepsi tek tek ölüyo oralarda.Yazık insan müsvettesiymişsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eziyet ~ 7 yıl önce
Aynen katılıyorum. Şu pet shop denilen hayvan hapishaneleri de derhal yasaklanmalıdır. Oradaki hayvanların daracık kafeslerde çektiği sıkıntıyı gördükçe ruhum daralır. Aylarca bekliyor orada hayvanlar.
Gümrük Muhafaza ~ 7 yıl önce
Ukrayna ve Rusya'ya uçuş yapan şirketler bu haberi dikkatle okumalı. Gerekli belgeler olmadan getirilmeleri halinde şirket de sorumlu olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000