15 Aralık 2015, Salı 08:21:19

Valilikten havayolu anketi

Eskişehir Valiliği, resmi internet sitesi üzerinden Havayolu Ulaşım Anketi düzenledi.
  • Borajet RJ filosunu buyutmeli ve bolgesel havacilik sorununu kokunden halletmelidir.
  • Eskisehir-AHL ucak seferleri haftada iki gun (Carsamba 08-10, Pazar 24-02) araliginda yapilirsa yurtdisi yolcusunun ihtiyacini karsilar. Yoksa Eskisehirden Istanbu' a ucakla gidecek yolcu sayisi simdilik yeterli olmaz. Bolgesel havaciligin babasi Borajet bu isi becerir.
  • 1-Eskişehir - İnönü arasında bir havaalanı hem de Kütahya'ya hitap eder ve güzel çalışır. 2-Zafer havaalanı yanlış yatırımdır ve vakit kaybetmeden Askeriyeye devredilmeli yada başka amaçlar için kullanılmalıdır. 3-Afyondaki askeri havaalanı uçuşlara açılmalı, olmazsa Şehrin batısına bir havaalanı yapılmalıdır. 4-Bursa havaalanı uzun vadede şehrin batısına alınmalı ve Bandırma da faydalanmalıdır. BÖLGE BİR BÜTÜN OLARAK PLANLANMALIDIR...
  • eEskişehir'den uçuş olmaz, henüz Bursa yeni uçmaya başladı, o da kerhen, siyası ve yerel dinamikleri baskısıyla. Bld Bşk Akp'li diye. Eskişehir'den bir tek Emirdağlı gurbetçilerin uçuşu olur, Belçika Brüksel, bir de tatar kökenli vatandaşların bağlantısı varsa - Ukrayna Kherson Kırım vs., başka bir yere uçuş olmaz. Öğrenci kenti olması nedeniyle belki yazın Antalya Bodrum; Cuma - Pazar sefer olabilir. Tüm yolların kavşağında, kara ve demir yolu, hızlı tren, Ank - İst'a 3 ve 4,5 saat mesafede. Esk - İzm desen yine hızlı tren yolda. Maalesef şanssız. Eskişehir'den uçuş olmaz. Ne zaman ki havayollarımız ya da devlet, bir şekilde 32 - 60 kişilik arası uçakla uçuşları teşvik eder, kota koyup zorunlu kılar ( her havayolu 100 yolcu üzeri her 10 uçağa karşılık veya her 10 hatta karşılık 1 adet bu çapta uçakla en az 1 hatta uçmak zorundadır gibi bir kıstas getirir, o zaman düşünülebilir). Bence de fena olmaz, nasıl ki kurşunsuz benzini teşvik için 15 sene önce fiyatı sübvanse edildi, o hesap
  • zamanında eskişehir'den trene binen 4.5 saatte haydarpaşa'da oluyordu. bilenler bilir, gar şehrin merkezindedir. ulaşım sorunu, güvenlik sorunu yoktur. hızlısıyla beraber bu süre daha da kısalacak. uçakla yolculukta prosedürler nedeniyle harcayacağınız süreyi ve uçuş maliyetini hesaba katarsak tren her koşulda üstündür. izmir ve güney bölgeleri içinse coğrafi özelliklerden dolayı uçak uygun olur. ona da havayolu şirketleri yanaşmıyor zaten.

Vali Güngör Azim Tuna’nın, ‘Sayın Katılımcı’ başlığı ile duyurduğu ankettin giriş bölümende, Eskişehir'in bulunduğu coğrafi konumu, sanayisi ve aktif nüfusunun varlığı nedeniyle kara, hava ve demiryolu ulaşımında önemli bir potansiyele sahip olduğu belirtildi. Ancak Eskişehir’in kara ve demiryolu ulaşımında söz konusu potansiyelini kullanabilmesine rağmen hava taşımacılığında aynı etkinlik söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, “Bu nedenle ilimiz havayolu taşımacılığı alanındaki ihtiyaçlar ve fırsatların tespit edilerek Eskişehir halkının ve Eskişehir'e seyahat edecek paydaşların Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanından azami derecede faydalanabilmesi için bu çalışmaya ihtiyaç duyulmuştur. Bu ankete samimiyetle vereceğiniz cevaplar ve ayırdığınız zaman için teşekkür ederim” denildi.

Hazırlanan ankette, katılımcıların yaş, sosyal ve ekonomik durumu, yurt içi ve dışı seyahat sıklığı, ulaşım tercihleri gibi çok sayıda soru yer alıyor.

Valilikten havayolu anketi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Tek ve son cozum ~ 8 yıl önce
Borajet RJ filosunu buyutmeli ve bolgesel havacilik sorununu kokunden halletmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AOE ~ 8 yıl önce
Eskisehir-AHL ucak seferleri haftada iki gun (Carsamba 08-10, Pazar 24-02) araliginda yapilirsa yurtdisi yolcusunun ihtiyacini karsilar. Yoksa Eskisehirden Istanbu' a ucakla gidecek yolcu sayisi simdilik yeterli olmaz. Bolgesel havaciligin babasi Borajet bu isi becerir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Bilen ~ 8 yıl önce
1-Eskişehir - İnönü arasında bir havaalanı hem de Kütahya'ya hitap eder ve güzel çalışır. 2-Zafer havaalanı yanlış yatırımdır ve vakit kaybetmeden Askeriyeye devredilmeli yada başka amaçlar için kullanılmalıdır. 3-Afyondaki askeri havaalanı uçuşlara açılmalı, olmazsa Şehrin batısına bir havaalanı yapılmalıdır. 4-Bursa havaalanı uzun vadede şehrin batısına alınmalı ve Bandırma da faydalanmalıdır. BÖLGE BİR BÜTÜN OLARAK PLANLANMALIDIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisiniz ~ 8 yıl önce
Ama Eskisehir inonu arasina yapilacak yeni bir havaalani Kutahya yolcusu icin Eskisehir havaalanina gore asagi yukari ayni mesafede olacaktir. Belirli noktalar disindaki hatlarda Borojet'in kullandigi ucaklar kullanilmadikca bu isin cozumu yoktur.
ZOR ~ 8 yıl önce
eEskişehir'den uçuş olmaz, henüz Bursa yeni uçmaya başladı, o da kerhen, siyası ve yerel dinamikleri baskısıyla. Bld Bşk Akp'li diye. Eskişehir'den bir tek Emirdağlı gurbetçilerin uçuşu olur, Belçika Brüksel, bir de tatar kökenli vatandaşların bağlantısı varsa - Ukrayna Kherson Kırım vs., başka bir yere uçuş olmaz. Öğrenci kenti olması nedeniyle belki yazın Antalya Bodrum; Cuma - Pazar sefer olabilir. Tüm yolların kavşağında, kara ve demir yolu, hızlı tren, Ank - İst'a 3 ve 4,5 saat mesafede. Esk - İzm desen yine hızlı tren yolda. Maalesef şanssız. Eskişehir'den uçuş olmaz. Ne zaman ki havayollarımız ya da devlet, bir şekilde 32 - 60 kişilik arası uçakla uçuşları teşvik eder, kota koyup zorunlu kılar ( her havayolu 100 yolcu üzeri her 10 uçağa karşılık veya her 10 hatta karşılık 1 adet bu çapta uçakla en az 1 hatta uçmak zorundadır gibi bir kıstas getirir, o zaman düşünülebilir). Bence de fena olmaz, nasıl ki kurşunsuz benzini teşvik için 15 sene önce fiyatı sübvanse edildi, o hesap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zamanında ~ 8 yıl önce
zamanında eskişehir'den trene binen 4.5 saatte haydarpaşa'da oluyordu. bilenler bilir, gar şehrin merkezindedir. ulaşım sorunu, güvenlik sorunu yoktur. hızlısıyla beraber bu süre daha da kısalacak. uçakla yolculukta prosedürler nedeniyle harcayacağınız süreyi ve uçuş maliyetini hesaba katarsak tren her koşulda üstündür. izmir ve güney bölgeleri içinse coğrafi özelliklerden dolayı uçak uygun olur. ona da havayolu şirketleri yanaşmıyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okudugum ~ 8 yıl önce
en mantıklı yorum. işki trenlerimiz Haydarpaşa'ya gelmeye başlasın...
Mantikli ama ~ 8 yıl önce
Isin ozunun eskisehirden istanbula ucakla gitmek olarak gorulmesi yanlis. Mesele Eskisehir ve 100km civarindaki yerlesim birimlerini yurtdisi ucuslara baglamak olmalidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000