06 Ağustos 2017, Pazar 14:39:33

Valilikten drone uyarısı

Çankırı Valiliği, il geneli hava sahasında sivil insansız hava araçlarının (İHA-Drone) kullanımı hakkında bir genelge yayınladı.

Çankırı Valiliği, il geneli hava sahasında sivil insansız hava araçlarının (İHA-Drone) kullanımı hakkında bir genelge yayınladı.

Çankırı Valiliği tarafından yayınlanan genelgede: “Bu Genelge, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 22.02.2016 tarihli İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatına göre hazırlanmış olup Çankırı ili hava sahasında Sivil İnsansız Hava Araçlarının (İHA veya DRONE) askeri güvenlik bölgeleri ve milli güvenliğimiz bakımından hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar üzerinde izinsiz olarak uçuş yapmalarının, fotoğraf ve film çekmelerinin engellenmesi, söz konusu araçların terör örgütü mensuplarınca kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerimize karşı kullanılması ihtimaline binaen bu tür hava araçlarının satın alınmasının, temin edilmesinin ve kullanılmasının denetlenmesi ve belirli bir izne bağlanabilmesi amacıyla çıkarılmıştır" dendi.

Genelgeye uymayanlar hakkında cezai hükümler uygulanacağını da belirten Çankırı Valiliği, “Bu Karar'a aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet edenler ve zorluk çıkaranlar hakkında; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. maddesinde belirtilen “İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır. Ancak, kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi halinde Vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, üç aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.ö hükmü çerçevesinde yasal işlem yapılacaktır uyarısında bulundu.

Ilgaz 4,Eldivan 25,Atkaracalar 4,Bayramören 6,Çerkeş 17,Kızılırmak 7 Korgun 13 Kurşunlu 7,Orta 35 Şabanözü 17,Yapraklı 9 bölgenin Çankırı il ve ilçe sınırları içerisinde uçuşa yasaklı bölgelerin  koordinatları merkez olmak üzere 1 km yarı çaplı alan uçuşa yasaklı bölge olarak ilan edildi.

Valilikten drone uyarısı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000