23 Temmuz 2009, Perşembe 08:08:54

Vali Erkmen'in havacılık tutkusu

Zonguldak Havaalanı'nın açılması için yoğun çaba sarfeden Zonguldak eski Valisi şimdiki Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Aydın-Denizli arasında havaalanı yapılması için yeni bir çalışma başlattı.
  • siz gıda ihracatı yapacaksanız Bursa yenişehir havaalanında bu iş için yapılmış soguk hava depoları var.Lütfen degerlendirmeye alınız. Selamlar
  • Sayın valim bir imza atarak,Zonguldak ÇAycuma Havaliamanının en büyük temel taşını Zonguldakta atmıştır...Ardından istemeyerek Denizliye tayini çıkmıştır.... Şükranlar.....

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret ederek, Aydın ile Denizli arasında yapılması planlanan bölge havaalanıyla ilgili görüştü.  
 
 
Vali Erkmen ve Belediye Başkanı Zeybekçi'yi kente gelişinde Vali Coş ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu karşıladı.

Erkmen, ziyarette, Aydın Valiliği şeref defterini de imzaladı.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ziyarette yaptığı konuşmada, kentte seracılık konusuna önem verdiklerini, seralarda üretilecek yaş sebze ve meyvelerin yurt dışına ihraç edilebilmesi için Aydın'da havaalanı yapılmasının ihtiyaç olduğunu söyledi.

Aydın'ın Buharkent ilçesi ile Denizli'nin Sarayköy ilçesi arasında kalan alanda havaalanı için uygun yer aradıklarını kaydeden Coş, şöyle konuştu:

''Havaalanının yerinin tespiti için Denizli Valiliği ve İl Genel Meclisi'nde konuyu gündeme getirmek istiyorum. Globalleşen dünyada iller ve belediyeler arasında sınırlar artık kalktı. Hizmette birlik ve beraberlik sağlayacak düzeye gelmeliyiz. Zaten ülkemizde buna ihtiyaç var. Denizli ile somut çözümler üretmek istiyoruz. Aydın ve Denizli'de yaşayan 2 milyon kişi, kurulacak bu havaalanını kullanması durumunda, havaalanının etkinliği ve sefer sayısı artacaktır. Sefer sayıları arttıkça havaalanını kullanma ihtiyacı da artar. Daha büyük bir havaalanı için bu olumlu bir gelişme olur. Daha büyük bir havaalanı ihtiyacı doğar.''

Vali Coş, havaalanının Buharkent ilçe sınırları içinde yapılmasının daha doğru olacağını belirterek, bir taraftan Denizli'nin, diğer taraftan Aydın, Muğla ve İzmir'in havaalanından faydalanacağını ifade etti.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise Aydın ve Denizli'nin Büyük Menderes Havzası'ndan dolayı aynı kaderi paylaştığını belirterek, havzada birbirine komşu olan Aydın, Denizli ve Uşak'ın ortaklaşa hareket ederek hizmette bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Sadece çevre konusunda değil sosyal ve kültürel konularda da müşterek kararlar alınması gerektiğini vurgulayan Erkmen, ''Sarayköy ile Denizli arasında bir yer bulduk. Ulaştırma Bakanlığının desteklerini aldık. Bu niyetimizi genişleterek Nazilli ve Aydın'ın da faydalanacağı bir düzeye oturtmak istiyoruz'' diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi de Aydın ile Denizli arasında bölge havaalanı yapılması fikrine katıldığını, belediye olarak destekleyeceklerini belirtti.

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu ise kentin en önemli kaynağı olan jeotermali seracılıkta ve konutların ısıtılmasında değerlendirmek istediklerini söyledi.
 

Vali Erkmen'in havacılık tutkusu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
siz gıda ihracatı yapacaksanız Bursa yenişehir havaalanında bu iş için yapılmış soguk hava depoları var.Lütfen degerlendirmeye alınız. Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın valim bir imza atarak,Zonguldak ÇAycuma Havaliamanının en büyük temel taşını Zonguldakta atmıştır...Ardından istemeyerek Denizliye tayini çıkmıştır.... Şükranlar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000