08 Eylül 2013, Pazar 09:22:25

VAKİT KAYBETMEDEN YERLİ UÇAĞA BAŞLANACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu’na yerli uçağın üretimi ile ilgili sunum yaptıklarını, Bakanlar Kurulu’nda vakit kaybetmeden projeye başlanması yönünde mutabakata varıldığını açıkladı.
  • gidin simdi okullar acilacak, herhangi bir universitede piyasa ekonomisine giris dersini 15 dakika dinleyin.bir ticari mal varsa onun degeri arz ve talep ile belirlenir.siz uretin, size maliyeti isterse sifira yakin olsun, siz bunu satamazsaniz size yarar degil zarardir. ticari ucak lisanstir. ruslar wly by wire ucak yapti, 40 milyona satiyor. avrupali amerikalinin 40%, %50 fiyatina. siz kaca ureteceksinizde bunun altina verebileceksiniz. airbus cinde fabrika yapti. 20 yil sonra cin kendi ucagini yapabilir cunku bir know how olacak. su kadar para verdik disariya bunu icerde yapalim ile olmuyor bu isler.
  • ITU lu muhendislermi yapacak? Pilot olmak icin 40 takla atmamislarmiydi?
  • Herkese Merhaba, bakın beni mazur görün ama neden yerli malı uçak. Hangi parçası % 100yerli olacak motoru mu? kokpit göstergeleri mi? avionic elemanları mı? nedir bu aşk. Hadi uçağı 5-10 milyar dolar harcadınız uçurdunuz kime satcaksınız. Siz uçarken uçak tipi seçmiyor musunuz? Orta doğuya mı Etihad a Qatar a ne satabilirsiniz maks.120 kişilik uçağı THY bile almaz.avrupaya mı Amerika ya mı satacaksınız bırakın bu işleri yeter artık yeter. Siz önce havalimanlarını ve metro bağlantılarını yapın. Hatay havalimanını sel basıyor. Vanda ils yok. birçok havalimanı yetersiz kapasiteyle çalışıyor. Pist eksikliği var. Örn. Sabiha Gökçen.Halen ils olmayan meydanlar var illa kaza mı olsun. Ispartada ils yok uçaklar Antalya kuleden yaklaşma talimatımı alacak.Saygılar. Not: Ben AKP Karşıtı yada sempatizanı filan değilim . Herkes Doğruları Söylesin Aydınlanalım. İkna Edin İnsanları.
  • bu uçak en erken 10 sene sonra uçar. Thy nin elinde uçak olsa hemen hat açacak o kadar ihtiyaç var napsın 10 sene beklesinmi ? alacak tabi uçak.
  • Cumhuriyet tarihinin en büyük siparişini verirken bu akıllar neredeydi acaba...yeni tayyare alıp gevura uçurtan Emirates, Etihad dahi büyük hacimli ucak alımlarında offset den kabiliyet koparıyor biz de tersine en büyük alımda hic bir offset ve benzeri kazanım derdinde değiliz. Bir yandan THY büyüyor, filo gençleşiyor ama diğer tarafta THY Teknik komponent, motor tamiri vb. alanlarda kabikiyet kaybediyor! Ek kabiliyet kazanımı için kurulan ortaklık iştirakler de istisnasız zarar ediyor. Kisa vadede başarı metriklerine endeksli bürokratik yonetim mantığının faturasi gibi geliyor. Bugine ucuz al, ilerisi Allak kerim.
  • Saab uçak motoru üretmemekte abd den temin etmektedir.Yetkililer lütfen millete asılsız ,asparagas şeyler vaat etmeyin.Dünya abd ye bağımlı.Ha siz ne yapabilirsiniz?Ortak üretimlerde daha fazla ortaklık ve yerli kaynak kullanımı talep edebilirsiniz.Japonların,almanların kendi kendilerine yapamadıklarını biz nasıl yapacağız açıklarmısınız? Üstün nitelikli uçak yapmak istiyorsanız bu gerçeği göz önünde bulundurmalısınız.Yok laf olsun üretimi yapalımsa niyetiniz o başka. Unutmayın Saab tamamen abd ye bağımlı ve batık bir firma.
  • Sevgili ve bilgili bürokratlarımız bir zahmet Almanya da Dornier, Hollanda da Fokker ın sonlarını incelerlerse iyi olur.
  • Saab candır
  • Biri SAAB a da haber versin :D adamlar belki kabul etmeyecek :D

Yerli uçağın koltuk kapasitesi 60 ile 120 arasında olacak, 3 saate yakın uçuş yapabilecek. Havacılıkta gelinen noktayı aktaran Yıldırım, Türkiye’nin son 10 yılda havacılıkta ezber bozan bir ülke olduğuna dikkati çekti. “Dünyada havacılıktaki büyüme ABD’de eksi, Avrupa’da 0.5, Türkiye’de ise 15.5 büyüme var” diyen Bakan Yıldırım, bu gelişme paralelinde 10 yılda Türkiye’nin havacılıkla ilgili uçak ve parça alımına 18 milyar dolar ödediğine dikkati çekti. Yıldırım, “Buna karşılık dışarıya ihracatımız 3.5 milyar dolar. Yani, 14.5 milyar dolar veya 29 katrilyon para havayolu araçları veya malzemeleri için ödemişiz. Cari açığı düşürmek için mutlaka uçağımızı, uydumuzu yapmamız gerekir” dedi.

7 kat yatırım
Yerli uçak yapımının öneminin altını çizen Yıldırım, “ Türkiye eğer 2023’te dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacaksa mutlaka bu sektöre girmesi gerekir. Çünkü bu sektörün çarpan etkisi yüksek. Uçak yaptığınız zaman birçok imalatçıyı harekete geçirirsiniz. Yani 1’e 7. Buraya bir yatırım yaptığınız zaman 7 kat yatırımı da harekete geçiriyorsunuz. Teknoloji katmadeğeri yüksek bir alan. Yerli uçak yapmak demek ülkemizin lig atlaması bir üst lige çıkması anlamı taşıyor.Uçak üreten, uydusunu üreten ülke demek bir üst gruba çıkmış ülke demek” ifadelerini kullandı.

Savaş için Saab
Öte yandan havacılıkta Avrupa’nın güçlü şirketlerinden olan SAAB ile yerli jet projesinde işbirliği yapılması gündeme geldi. Yerli savaş uçağı projesinde, ortaklık yapılması gündeme gelen üreticilerden olan Saab, uçak dışında, motor, silah sistemleri, elektronik savaş ekipmanları ve eğitim simülasyon cihazları üretimi konusunda da uzman bir firma olarak göze çarpıyor. Saab tarafından geliştirilen Gripen savaş uçağı F16 ve F/A 18’lerin yerine Avrupa’nın farklı orduları tarafından kullanılıyor.

VAKİT KAYBETMEDEN YERLİ UÇAĞA BAŞLANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

a ~ 11 yıl önce
gidin simdi okullar acilacak, herhangi bir universitede piyasa ekonomisine giris dersini 15 dakika dinleyin.bir ticari mal varsa onun degeri arz ve talep ile belirlenir.siz uretin, size maliyeti isterse sifira yakin olsun, siz bunu satamazsaniz size yarar degil zarardir. ticari ucak lisanstir. ruslar wly by wire ucak yapti, 40 milyona satiyor. avrupali amerikalinin 40%, %50 fiyatina. siz kaca ureteceksinizde bunun altina verebileceksiniz. airbus cinde fabrika yapti. 20 yil sonra cin kendi ucagini yapabilir cunku bir know how olacak. su kadar para verdik disariya bunu icerde yapalim ile olmuyor bu isler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAA ~ 11 yıl önce
ITU lu muhendislermi yapacak? Pilot olmak icin 40 takla atmamislarmiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murka ~ 11 yıl önce
Herkese Merhaba, bakın beni mazur görün ama neden yerli malı uçak. Hangi parçası % 100yerli olacak motoru mu? kokpit göstergeleri mi? avionic elemanları mı? nedir bu aşk. Hadi uçağı 5-10 milyar dolar harcadınız uçurdunuz kime satcaksınız. Siz uçarken uçak tipi seçmiyor musunuz? Orta doğuya mı Etihad a Qatar a ne satabilirsiniz maks.120 kişilik uçağı THY bile almaz.avrupaya mı Amerika ya mı satacaksınız bırakın bu işleri yeter artık yeter. Siz önce havalimanlarını ve metro bağlantılarını yapın. Hatay havalimanını sel basıyor. Vanda ils yok. birçok havalimanı yetersiz kapasiteyle çalışıyor. Pist eksikliği var. Örn. Sabiha Gökçen.Halen ils olmayan meydanlar var illa kaza mı olsun. Ispartada ils yok uçaklar Antalya kuleden yaklaşma talimatımı alacak.Saygılar. Not: Ben AKP Karşıtı yada sempatizanı filan değilim . Herkes Doğruları Söylesin Aydınlanalım. İkna Edin İnsanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
androide ~ 11 yıl önce
bu uçak en erken 10 sene sonra uçar. Thy nin elinde uçak olsa hemen hat açacak o kadar ihtiyaç var napsın 10 sene beklesinmi ? alacak tabi uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Cumhuriyet tarihinin en büyük siparişini verirken bu akıllar neredeydi acaba...yeni tayyare alıp gevura uçurtan Emirates, Etihad dahi büyük hacimli ucak alımlarında offset den kabiliyet koparıyor biz de tersine en büyük alımda hic bir offset ve benzeri kazanım derdinde değiliz. Bir yandan THY büyüyor, filo gençleşiyor ama diğer tarafta THY Teknik komponent, motor tamiri vb. alanlarda kabikiyet kaybediyor! Ek kabiliyet kazanımı için kurulan ortaklık iştirakler de istisnasız zarar ediyor. Kisa vadede başarı metriklerine endeksli bürokratik yonetim mantığının faturasi gibi geliyor. Bugine ucuz al, ilerisi Allak kerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
obviously ~ 11 yıl önce
Saab uçak motoru üretmemekte abd den temin etmektedir.Yetkililer lütfen millete asılsız ,asparagas şeyler vaat etmeyin.Dünya abd ye bağımlı.Ha siz ne yapabilirsiniz?Ortak üretimlerde daha fazla ortaklık ve yerli kaynak kullanımı talep edebilirsiniz.Japonların,almanların kendi kendilerine yapamadıklarını biz nasıl yapacağız açıklarmısınız? Üstün nitelikli uçak yapmak istiyorsanız bu gerçeği göz önünde bulundurmalısınız.Yok laf olsun üretimi yapalımsa niyetiniz o başka. Unutmayın Saab tamamen abd ye bağımlı ve batık bir firma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük proje ~ 11 yıl önce
Sevgili ve bilgili bürokratlarımız bir zahmet Almanya da Dornier, Hollanda da Fokker ın sonlarını incelerlerse iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Saab candır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Biri SAAB a da haber versin :D adamlar belki kabul etmeyecek :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000