06 Nisan 2012, Cuma 08:50:09

UZAY YOLCULUĞUNA '2' KALA...

Uzay yolculuğu için ilk bileti alan Türk Ahu Aysal oldu...
  • YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN LÜTFEN AMA BİLDİĞİM KADARI İLE UZAYA GİDEN İLK TÜRK ,BU BAYAN OLAMAYACAK , ZİRA 1991 DE TOKTAR EBUBEKİROV ÇIKMIŞTI . VE HATTA NEVRUZ ŞENLİKLERİNDE KENDİNE KAZAK KOZMONOT DENMESİNE KIZMIŞ VE " BEN UZAYA GİDEN İLK TÜRK KOZMONOTUM " DEMİŞTİ. BİLGİLERİNİZE. ( ANTALYA )
  • APOLLO 18 FİLMİNİ İZLEDİKTEN SONRA BEDAVA VERSELER GİTMEM. İZLEYİN ÜÇ BUÇUK ATIN. BASED ON A TRUE STORY!
  • Bi sayısal oynayalım bakalım. Çıkarsa belki bu kadından önce çıkarım. --Volvo
  • BABAM ÇOK İSTEKLİ ANCAK YAŞI 80 KABUL EDERLERMİ
  • SAYIN AİRPORT YAZARLARI 100 KİŞİ ARASINDAN VE SAGLIK KONTROLLERİNİ GEÇEN KİŞİLERE BU İMKAN SAGLANACAK YOKSA BU ÜCRETİ ÖDİYECEK MİLYONLARCA İNSAN VAR.
  • YA BODRUM A PLAJA GİTSİN YADA EVİNE EKMEK ALAMAYANLARA YARDIM ETSİN
  • - Havlular kirliydi. - Kahvaltısı berbattı. -Rehber Türkçe bilmiyordu. - Daracık bir koltuk verdiler. - Hostesler kabaydı. - Zaten görecek birşey de yokmuş. - Bi alışverişe bile götürmediler..
G.Saray Başkanı Ünal Aysal’ın eski eşi, oteller zincirinin sahibi Ahu Aysal, 2 yıl sonraki yolculuk için 95 bin dolara ön kayıt yaptırdı. Aysal, 100 kişi arasından kura çekecek.

İşkadını Ahu Aysal, uzaya turist olarak çıkabilmek için 95 bin dolara bilet aldı. 2014’teki yolculuk gerçekleşirse Ahu Aysal, uzaya çıkan ilk Türk olacak. 
 
Uzay taksisi ile 2014 yılında yapılacak 1 saatlik yolculuğa katılmak için Türkiye’den ilk bileti alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın eski eşi turizmci Ahu Aysal oldu. Ön kayıt için 95 bin dolar yatıran Aysal, dünya genelinden başvuru yapan ilk yüz kişi arasından kura çekecek. Kuraya göre uzaya çıkış sırası alacak olan Aysal yaklaşık 4 dakika boyunca yer çekimsiz ortamda bulunup, dünyayı izleme imkanına sahip olacak. Yolculuğa Karayipler’deki bir adadan hareket edecek olan Aysal, "Ben bir gezginim. Gidip dönemem diye korkmuyorum. Burdan Taksim’e gidip de dönemeyebilirsiniz" diye konuştu. 
 
Hâlen test edilmeyen özel yapım bir uzay aracıyla turistleri taşımayı düşünen şirket, ilk seferini 2014 yılında gerçekleştirmeyi planlıyor. Yuri Gagarin’den bu yana 50 yıl boyunca yaklaşık 500 kişinin uzaya çıktığı belirten şirket yetkilisi Michiel Mol, amaçlarının bu sayıyı artırmak olduğunu söyledi.

Şimdilik pilotla birlikte aracın içinde sadece bir yolcu olmasını tasarladıklarını belirten Mol “İki farklı biletimiz var. Kişi başı 95 bin dolar. Bizimle uçacak ilk yüz kişiye kurucu astronot ünvanı veriyoruz. Tüm kurucular arasında kura çekilecek. İlk uçanı kurayla belirleyeceğiz. İlk yüz astronot arasında olmak istemezseniz, 'geleceğin astronotu olacağım' diyorsanız 100 bin dolardan başlıyor. Yarısını peşin vermeniz gerekiyor" şeklinde konuştu.
UZAY YOLCULUĞUNA '2' KALA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN LÜTFEN AMA BİLDİĞİM KADARI İLE UZAYA GİDEN İLK TÜRK ,BU BAYAN OLAMAYACAK , ZİRA 1991 DE TOKTAR EBUBEKİROV ÇIKMIŞTI . VE HATTA NEVRUZ ŞENLİKLERİNDE KENDİNE KAZAK KOZMONOT DENMESİNE KIZMIŞ VE " BEN UZAYA GİDEN İLK TÜRK KOZMONOTUM " DEMİŞTİ. BİLGİLERİNİZE. ( ANTALYA )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
APOLLO 18 FİLMİNİ İZLEDİKTEN SONRA BEDAVA VERSELER GİTMEM. İZLEYİN ÜÇ BUÇUK ATIN. BASED ON A TRUE STORY!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bi sayısal oynayalım bakalım. Çıkarsa belki bu kadından önce çıkarım. --Volvo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BABAM ÇOK İSTEKLİ ANCAK YAŞI 80 KABUL EDERLERMİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SAYIN AİRPORT YAZARLARI 100 KİŞİ ARASINDAN VE SAGLIK KONTROLLERİNİ GEÇEN KİŞİLERE BU İMKAN SAGLANACAK YOKSA BU ÜCRETİ ÖDİYECEK MİLYONLARCA İNSAN VAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YA BODRUM A PLAJA GİTSİN YADA EVİNE EKMEK ALAMAYANLARA YARDIM ETSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
- Havlular kirliydi. - Kahvaltısı berbattı. -Rehber Türkçe bilmiyordu. - Daracık bir koltuk verdiler. - Hostesler kabaydı. - Zaten görecek birşey de yokmuş. - Bi alışverişe bile götürmediler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000