02 Kasım 2014, Pazar 10:54:55

UZAY TURİZMİ HAYAL Mİ OLACAK?

Virgin Galactic şirketinin uzaya turist taşıyacak mekiğinin havada infilak uzay turizmi hayaline büyük darbe indirdi.
  • Para hırsı kötü birşey işte. Hayatta kimse binmez ona artık . Şahaen ben bir pilot olarak , üstüne para verseler binmezdim . Ayrıca uzayda turistin ne işi var . Saçma sapan maceralar . Boş yere israf. Astronot gitsin , ülke bayrağı dalgalansın yeterli. Ötesi saçma...
  • Dünyada ve türkiyede bu kadar açlıktan ölen insan varken turistik amaçlı olup bilimsel amacı olmayan bir niyetle bu işe paralar harcayan insanlara acaba bir şefkat tokadı gelirmi.?
  • İnşallah başarırsınız,biletler de parası olana makul fiyat bence singapore airlines'ın sattığı 20 bin dolar bilet fiyatı yanında,biz Türkiye de uçak boya'ya biliyoruz uçak koltuğu ürete biliyoruz diye övünelim :-) bu tip kişilikler yüzünden ülkemden nefret ettim böyle kişiler tarafından yönetilmekten insanoğlunun ve diğer canlılar değerli olmadığı bir ülke de yaşamaktan sözde bağımsız ülke de yaşayıp devlet tarafından kadrılmakdan soyulmaktan ve bunların sonucunda yaptığı birşey küçük birşey olup biz yaptık diye övünmelerinden
  • Abi bizdeki en alakasız otobüs şirketlerinin kazalarında bile firma ismini hemen kapatırlar. Sanki tüm alem o firmayla seyahat için sıraya girmiş de kaza yapınca kötü reklamı olmasın diye ismini karartmışlar. Kimse de "benim şöförüm uyumuş, özür diliyorum" demez. Öbür yandan adam tüm dünyada 700 kişiye 80 milyon dolarlık uzay bileti satmış, aracı test uçuşunda havada patlamış, enkazın her tarafındaki "virgin galactic" markası kabak gibi görünüyor ve işin sahibi aslan gibi çıkıp "evet uzay çok zorlu bir alan ama azmedeceğiz birlikte daha ileri gideceğiz" diye kamuoyuna cesaretle açıklama yapıyor. İşte size iki ayrı zihniyet ve iki zıt mentalite farkı. Dünya sıralamalarındaki nal toplamamıza neden şaşırıyoruz ki?
  • Bizim seckin cemiyetten de kesin katilanlar olur. Yoksa buna verecekleri paralarla cocuklari magazin sayfalarinda kepazelikleriyle ve bazen uyusturucu aliskanliklariyla boy gostermeye devam edecekler. Zaten nasilsa bu is 10-15 yil sonra ayaga dusecek. Hic degilse bu isi ilk once ben yaptim demek icin 250bin dolar onlar icin hicbir sey. Tabii ki kiyafet ve ilgili egitimler icin de hatiri sayilir bir masraf ta goze batmayacaktir. Hayirli olsun. Ancak pilotlara uzuldum. Olayin sebebi nedir bilmiyorum fakat bu iste gelecek var.
  • Canimizi kimlere emanet edicez...
  • sizin gibi kiskanclar da bites Keske
  • Her şeye hınç dolu, nefret dolu seviyesizce yorum yapan insancıklar bu haberin seviyesinin çok altında kaldıkları için yorum yapamamışlar. :) Alakasız bir konuya bağlar birileri diye bekliyordum ama... :)
  • Bitsssinnn ben mi verdim parasini

Virgin Galactic şirketinin, uzaya turist taşıyacak mekiğinin havada patlaması uzay turizmi hayaline büyük darbe indirdi.

İngiliz milyarder Richard Branson’un kurduğu Virgin Galactic’in uzay turizm füzesi olan ‘SpaceShipTwo’ (Uzay Gemisi 2) test uçusunda yeni bir yakıt ve motor denerken tespit edilemeyen bir anormallik nedeniyle havada patladı. İki pilottan biri hayatını kaybederken diğerinin ağır yaralı olduğu açıklandı. Virgin Galactic’e ait ilk ‘özel mülkiyetli’ uzay gemisi olan mekiğin geliştirilmesi için İngiliz milyarder Branson, 500 milyon dolar yatırım yapmıştı. Uçuş denemeleri, Los Angeles’ın kuzeydoğusundaki Mojave Çölü’nde gerçekleştirilmiş, ilk deneme 2010 yılında başarıyla tamamlanınca uzay turizmi potansiyeli ortaya çıkmıştı.

Türkiye’ye gelecekti

Mekiğin ilk uzay uçuşuna çocuklarıyla birlikte Branson’un da katılacağı açıklanınca Leonardo Di Caprio, Justin Bieber, Paris Hilton, Lady Gaga gibi Hollywood ve müzik dünyasından birçok ünlü ismiyle Stephen Hawking gibi bilim dünyasından tanınmış simalar da uzay turisti olmak için 250 bin dolarlık bilet parasını vermişti. 2015 yılında başlayacağı açıklanan ve Mojave Çölü’ne dev bir havalimanı inşa eden Branson, şu ana kadar 700 kişiye 80 milyon dolarlık bilet sattı. Virgin Galactic’in Satış Direktörü Carolyn Wincer, “Şimdiye kadar Türkiye’de hiç tanıtım yapmadık. Dikkatimizi Türk pazarına yönelttiğimiz zaman, kesinlikle ilgi olacağına inanıyoruz” demiş, Türkiye’de bir yetkili uzay acentesi açılacağını duyurmuştu. 

UZAY TURİZMİ HAYAL Mİ OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Para hırsı kötü birşey işte. Hayatta kimse binmez ona artık . Şahaen ben bir pilot olarak , üstüne para verseler binmezdim . Ayrıca uzayda turistin ne işi var . Saçma sapan maceralar . Boş yere israf. Astronot gitsin , ülke bayrağı dalgalansın yeterli. Ötesi saçma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSİM ~ 9 yıl önce
Dünyada ve türkiyede bu kadar açlıktan ölen insan varken turistik amaçlı olup bilimsel amacı olmayan bir niyetle bu işe paralar harcayan insanlara acaba bir şefkat tokadı gelirmi.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 9 yıl önce
kendin bu kada ölen insana yararlı şeyler yapıyor musun ki baskasını eleştiriyoosun. ya senin hayırlı birşeyler yapmak varken gelip burda bu haberi okuyup üstüne yorum yazcaksın diye zamanını boşa harcamana ne tokadı çarpar? herşeyi açlıktan ölen insana, evsiz barksıza yoran senin gbi boşlar oldukca asıl hiçbiryeerd birşey gelişmez. allah herkesi eşit yaratmış, insanları kendi kararları zaafları ve seçimleri mahveder. ne elsiz kolsuz bacaksız adamlar başarılı oluyor. ölen ölüorsa kendi hatası vardır. bu kadar basit. sen bize laf yetiştircegine git bari hayırlı bişiler yap, burda harcıcagın 2 dk yerine git bir aç doyur :)
inşallah ~ 9 yıl önce
İnşallah başarırsınız,biletler de parası olana makul fiyat bence singapore airlines'ın sattığı 20 bin dolar bilet fiyatı yanında,biz Türkiye de uçak boya'ya biliyoruz uçak koltuğu ürete biliyoruz diye övünelim :-) bu tip kişilikler yüzünden ülkemden nefret ettim böyle kişiler tarafından yönetilmekten insanoğlunun ve diğer canlılar değerli olmadığı bir ülke de yaşamaktan sözde bağımsız ülke de yaşayıp devlet tarafından kadrılmakdan soyulmaktan ve bunların sonucunda yaptığı birşey küçük birşey olup biz yaptık diye övünmelerinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zihniyet meselesi ~ 9 yıl önce
Abi bizdeki en alakasız otobüs şirketlerinin kazalarında bile firma ismini hemen kapatırlar. Sanki tüm alem o firmayla seyahat için sıraya girmiş de kaza yapınca kötü reklamı olmasın diye ismini karartmışlar. Kimse de "benim şöförüm uyumuş, özür diliyorum" demez. Öbür yandan adam tüm dünyada 700 kişiye 80 milyon dolarlık uzay bileti satmış, aracı test uçuşunda havada patlamış, enkazın her tarafındaki "virgin galactic" markası kabak gibi görünüyor ve işin sahibi aslan gibi çıkıp "evet uzay çok zorlu bir alan ama azmedeceğiz birlikte daha ileri gideceğiz" diye kamuoyuna cesaretle açıklama yapıyor. İşte size iki ayrı zihniyet ve iki zıt mentalite farkı. Dünya sıralamalarındaki nal toplamamıza neden şaşırıyoruz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bizimkiler haklı ~ 9 yıl önce
''otobüs ile yolcu taşımak çok zorlu bir alan ama azmedeceğiz birlikte daha ileri gideceğiz'' diyemeyecekleri için hemen ismi kapatıyorlar.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizim seckin cemiyetten de kesin katilanlar olur. Yoksa buna verecekleri paralarla cocuklari magazin sayfalarinda kepazelikleriyle ve bazen uyusturucu aliskanliklariyla boy gostermeye devam edecekler. Zaten nasilsa bu is 10-15 yil sonra ayaga dusecek. Hic degilse bu isi ilk once ben yaptim demek icin 250bin dolar onlar icin hicbir sey. Tabii ki kiyafet ve ilgili egitimler icin de hatiri sayilir bir masraf ta goze batmayacaktir. Hayirli olsun. Ancak pilotlara uzuldum. Olayin sebebi nedir bilmiyorum fakat bu iste gelecek var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes artik ~ 9 yıl önce
Canimizi kimlere emanet edicez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
sizin gibi kiskanclar da bites Keske

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Her şeye hınç dolu, nefret dolu seviyesizce yorum yapan insancıklar bu haberin seviyesinin çok altında kaldıkları için yorum yapamamışlar. :) Alakasız bir konuya bağlar birileri diye bekliyordum ama... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bitsssinnn ben mi verdim parasini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000