20 Kasım 2011, Pazar 17:30:38

UZAY SEYAHATİ SİGORTASI GELİYOR

Virgin Galactic şirketinin 2012'de başlatmayı planladığı uzay yolculukları öncesinde Alman sigorta şirketi, yeni bir sigorta paketi sunacak...
  • Alt Yörünge derken kast edilen ne? Dünyadan tamamen ayrılmayacak mı, atmosferin tamamen dışına çıkmayacak mı? Hem beş dakika çok kısaymış gerçekten. İnsan o parayı verince doya doya dünyaya ve diğerlerine bakmak ister.
Uzay yolculuğu için özel sigorta paketleri hazırlayan şirket yetkilileri, sağlık ve bagaj güvenliği gibi farklı konuları kapsayan yaklaşık 20 paket sunacaklarını kaydetti.
 
Fiyatların henüz netlik kazanmadığını belirten yetkililer, sigorta poliçelerinin genellikle toplam seyahat bedelinin yüzde 3-4'ü düzeyinde belirlendiğini, bu nedenle uzay seyahati sigorta poliçelerinin fiyatlarının 700 ila 10 bin dolar arasında değişmesinin beklendiğini söyledi. Paketlerin, 2012 yılının ilk aylarından itibaren satışa sunulacağı bildirildi.
 
Virgin Galactic'in başlatacağı turistik uzay yolculukları için bilet fiyatlarının 200 bin dolar civarında olduğu açıklanmıştı. Beş dakika sürmesi planlanan ''alt yörünge'' seyahatleri için şimdiye kadar yaklaşık 450 kişi yer ayırttı.
UZAY SEYAHATİ SİGORTASI GELİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Alt Yörünge derken kast edilen ne? Dünyadan tamamen ayrılmayacak mı, atmosferin tamamen dışına çıkmayacak mı? Hem beş dakika çok kısaymış gerçekten. İnsan o parayı verince doya doya dünyaya ve diğerlerine bakmak ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000