17 Mart 2012, Cumartesi 08:39:11

UZAY ÇİZGİSİNDEN ATLADI SIRADA NE VAR?

42 yaşındaki Baumgartner dev bir helyum balonuna takılı uzay kapsülüyle "Armstrong Çizgisi" adı verilen sınırın üzerine çıktı.
  • hani yerde yürürken havada bulutların üzerinde minnacık bir uçak görürüz ya orası yaklaşık 11 bin metre , bu kişi 22 bin metreden atlamış , inanılır gibi değil. Tebrikler valla.
  • Para+Destek +Vizyon = Basari = Gelisme
  • Serbest düşüş diye buna derim.
  • Sirketim sponsorlugunda bende ucaktan atlamak isterim.mredblood
  • guzel espri. kiskandim. helal olsun. slm. kib.
  • ya atlarken bi uçağın üstüne düşseydi?
Uzay giysisi içindeki Felix Baumgartner saat 9.50'de paraşütüyle Roswell'den yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yere indi ve böylece uzayın sınırlarına yaptığı yolculuğu sağ salim tamamlamış oldu.

Avusturyalı ekstrem sporcu bundan yalnızca 1 saat 40 dakika önce 50 metre yüksekliğindeki bir helyum balonuna takılı bir uzay kapsülüyle Roswell'den havalanmış ve neredeyse 22.000 metre yüksekliğe çıkmıştı.

Uzayın sınırlarına doğru yapılan bu uçuşun amacı "Armstrong çizgisi" adı verilen sınırın üzerine çıkmak ve ilk defa gerçek koşullar altında testler yapmaktı.

Armstrong çizgisinin üstü atmosfer- uzay sahasının dünya sınırlarının ve kurallarının ortadan kalktığı nokta olarak biliniyor.

SICAKLIK -60 DERECE

Bir insanın bu bölgede onları basınç kaybının neden olduğu kuvvetlerden ve oksijen yokluğundan koruyacak bir uzay giysisi olmadan hayatta kalması imkânsız olarak biliniyor.

Baumgartner'in oraya ulaşmak için önce dünyanın daha yakınındaki bir başka "ölüm bölgesi"ni aşması gerekti.

Baumgartner'in yükselişinin ilk 300 metresinde bir kaza olması halinde hiçbir kurtulma şansı olmayacaktı, çünkü kapsülden çıkmak ve paraşütünü açmak için hiç zamanı kalmayacaktı.

Baumgartner'in yükselişi ve kapsülden çıkışı aynen planlandığı gibi gerçekleşti. Baumgartner saatte 600 kilometreye yakın bir hızla dünyaya doğru düştü. Sporcu daha sonra işin en zor kısmının karşılaştığı inanılmaz soğuk olduğunu söyledi.

Avusturyalı sporcu uzayın sıra dışı boyutlarına alışmak konusunda da çalışması gerektiğini ekledi. Baumgartner, "Bir süre düştükten sonra paraşütü açmak istedim, ama sonra hâlâ 15.000 metre yükseklikte olduğumu fark ettim" dedi.

Bu yakında gerçekleşecek 37 kilometre yükseklikten atlayış öncesi sadece bir test atlayışı olsa da, Baumgartner yine de rekor kayıtlarına geçmeyi başardı.

Önümüzdeki haftalarda New Mexico çölü aşırı rüzgârlı olacak ve bu tür balonla yükselmek imkânsız hale gelecek.

Rüzgârlı mevsim geçtikten sonra bu sefer 27.000 metreden bir test daha yapılacak, ardından yılın sonraki aylarında Baumgartner ile ekibi rekoru kırmayı deneyecek.

UZAY ÇİZGİSİNDEN ATLADI SIRADA NE VAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
hani yerde yürürken havada bulutların üzerinde minnacık bir uçak görürüz ya orası yaklaşık 11 bin metre , bu kişi 22 bin metreden atlamış , inanılır gibi değil. Tebrikler valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Para+Destek +Vizyon = Basari = Gelisme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Serbest düşüş diye buna derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sirketim sponsorlugunda bende ucaktan atlamak isterim.mredblood

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
guzel espri. kiskandim. helal olsun. slm. kib.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya atlarken bi uçağın üstüne düşseydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000