26 Ocak 2013, Cumartesi 16:15:57

UZAKLAR ARTIK YAKIN OLACAK!

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi tarafından geliştirilen "SpaceLiner" isimli süpersonik uçağın yolcularını sadece 90 dakikada Avrupa'dan Avustralya'ya taşıyacak...
  • düşünün arkadaşlar bu uçak thyde olsa yine pilot secimi yaparken hta ya başvurulur belki bunu kullanan pilot hta dan gecemez mazallah değilmi thy ne dersin psikolog,, bi tarafımla gülüyorum vallahi..))
  • Ulen almanya, ulen avrupaaa.. siz kendinizi krizden kurtarın da bırakın bu sesten hızlı uçakları muçakları, avrupa batıyor... 2. Osmanlı İmparatorluğu geliyor Allah'ın izniyle.. (tam burada Mehter'in Hücum marşı çalıyor)
  • 1 bilet 50.000 USD olur o itici mantığıyla... Her uçuşta roket motorunu ayırmak...
  • Yani desene, ucus o kadar kisa surecek ki, ucustan adam akilli zevk bile alamayacagiz! Halbuki saatler bulutlarin ustunde olup asagiya bakmak o kadar zevkli oluyor ki! Hem buarada binlerce dolar yazmislar haberde. 2050 yilinda binlerce dolar enflasyon sayesinde, cebimizdeki bozuk para olursa, acayip ucuza gitmis oluruz ha!
  • o booster filan ne kadar fizibl olacak allasen sanki uzaya uydu gönderiyoruz. şekil şemal zaten ex-usa mekiklerinden arak. maliyet kurtarmaz adam gibi anti-gravity motoru filan geliştirin atmosfer dışına çıkacağınıza.
  • Evet tupelov 144 daha önce girdi hizmete kgb nin de bariz katkısıyla.
  • Supersonic ucusun atasi Tupolev TU-144. Concorde daha sonra hismete girdi.
  • 37'ler Allah sizleri bildiği gibi yapsın inanılmaz güldüm ya :))
  • Piknik sepeti olup los angeles gitgel narita git gel seklinde 4 bacak ucuslar mumkun olur bizde.
  • Sıcak yemek olursa yetişmez yalnız. Ekibe +1 versinler

Hava taşımacılığı alanındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin sesin 20 katı hızla dünyanın en uzak köşesine 1 saatte varacağı iddia edilen hipersonik uçağı Falcon Hypersonic Test Vehicle 2 (HTV-2) test uçuşunda başarısız olmuş ve okyanusa çakılmıştı. Teknokulis'te yer alan habere göre; Ancak uçak sesten yaklaşık 17 kat hızla(saatte 21 bin kilometre) uçmayı başarmıştı. Şimdi de Alman Havacılık ve Uzay Merkezi tarafından geliştirilen "SpaceLiner" isimli süpersonik uçak ortaya çıktı.

Uçağın Avrupa'dan dünyanın öbür ucu sayılacak Avustralya'ya uçuşunu sadece 1,5 saatte tamamlayacağı belirtiliyor. Yani "SpaceLiner" süpersonik hava taşımacılığının atası sayabileceğimiz Concorde'dan 12 kat ve ses hızından da 24 kat daha hızlı olacak. Buradan California'ya gitmek isteyen bir yolcu sadece 60 dakika içerisinde California'ya inmiş olacak.

50 yolcu kapasitesi bulunan süpersonik uçağın proje koordinatörü Martin Sippel'in söylediğine göre, şu an bu projenin gerçekleşebilmesi için önlerindeki en büyük sorunun doğru şekli bulmakmış. Ayrıca proje koordinatörleri "SpaceLiner"ın 2050 yılında hazır olabileceğini umduklarını belirttiler.

"SpaceLiner"ın yolculuk aşaması ise bir roketin fırlatma işlemi ile başlayacak. 8 dakika sürecek olan yükselme işlemi "SpaceLiner"ı atmosferin dışarısına taşıyacak. 75 ila 80 km yüksekliğe ulaştıktan sonra yolculuğuna devam edecek olan "SpaceLiner" bu yüksekliklte saatte 25,200 km yol alacak. "SpaceLiner"ın tasarımının Avrupa-California uçuşlarında 100 yolcu taşıyacak şekilde, Avrupa-Avustralya uçuşlarında ise 50 yolcu taşıyacak şekilde yapılacağı belirtiliyor.

Bu süpersonik uçuk ile yapılacak bir uçuşun ise yolculara birkaç bin dolara mal olacağı belirtiliyor. Uçağın gerçekleşmesi halinde ilk 10-15 uçuştan sonra bir "SpaceLiner" filosunun kurulacağı da belirtilenler arasında.

UZAKLAR ARTIK YAKIN OLACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

seçerken ~ 11 yıl önce
düşünün arkadaşlar bu uçak thyde olsa yine pilot secimi yaparken hta ya başvurulur belki bunu kullanan pilot hta dan gecemez mazallah değilmi thy ne dersin psikolog,, bi tarafımla gülüyorum vallahi..))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heeyt ! ~ 11 yıl önce
Ulen almanya, ulen avrupaaa.. siz kendinizi krizden kurtarın da bırakın bu sesten hızlı uçakları muçakları, avrupa batıyor... 2. Osmanlı İmparatorluğu geliyor Allah'ın izniyle.. (tam burada Mehter'in Hücum marşı çalıyor)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyet ! ! ! ~ 11 yıl önce
1 bilet 50.000 USD olur o itici mantığıyla... Her uçuşta roket motorunu ayırmak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulgaffar Abdulgaffaroglu ~ 11 yıl önce
Yani desene, ucus o kadar kisa surecek ki, ucustan adam akilli zevk bile alamayacagiz! Halbuki saatler bulutlarin ustunde olup asagiya bakmak o kadar zevkli oluyor ki! Hem buarada binlerce dolar yazmislar haberde. 2050 yilinda binlerce dolar enflasyon sayesinde, cebimizdeki bozuk para olursa, acayip ucuza gitmis oluruz ha!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bullshit ~ 11 yıl önce
o booster filan ne kadar fizibl olacak allasen sanki uzaya uydu gönderiyoruz. şekil şemal zaten ex-usa mekiklerinden arak. maliyet kurtarmaz adam gibi anti-gravity motoru filan geliştirin atmosfer dışına çıkacağınıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tu-144 ~ 11 yıl önce
Evet tupelov 144 daha önce girdi hizmete kgb nin de bariz katkısıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Supersonic ucusun atasi Tupolev TU-144. Concorde daha sonra hismete girdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tru ~ 11 yıl önce
Evet yere ilk çakılan supersonic uçakta o oldu hemde gösteri uçuşunda. Bayılıyorum bu rusların yaptık oldu anlayışına.
GİYOTİN ~ 11 yıl önce
37'ler Allah sizleri bildiği gibi yapsın inanılmaz güldüm ya :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37ye ~ 11 yıl önce
Piknik sepeti olup los angeles gitgel narita git gel seklinde 4 bacak ucuslar mumkun olur bizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 ~ 11 yıl önce
Sıcak yemek olursa yetişmez yalnız. Ekibe +1 versinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000