02 Aralık 2010, Perşembe 16:20:47

Uzakdoğu'da büyük ortaklık için onay çıktı

Çin Hükümeti, Air China-Cathay Pacific Cargo ortak girişimini onayladı.
  • dünya hava yolları artık kendi başlarına büyüyüp yalnız kalmak ve riski arttırmak yerine ,büyük oyuncularla rekabet sahnesine çıkıyor ve riski azaltıyorlar.ayrıca bu büyüklükte bir şirketin rekabet gücü sayesinde yeni oyuncular için sahnede yer açmıyorlar...darısı thy nin başına büyüdükçe ylnızlık riskle doğru orantılı artıyor.neden mi..thy amerikadaki şirketlerin yıllar önce geçtiği yoldan yeni geçiyor..bugünki dünya düzeninde amerikalı şirketler neyapıyor onlarda birleşiyor..yani kaçınılmaz son..biz giderken onlar geliyorlar..
  • ANADOLU JETİN ŞAPKASINA COK BENZİYO ANADOUJET B 747 400 BU ARADA TURKUAZ AİRLİLENS TRK555 ERZURUM I KAİL LAİT LOUNGE NUMBER 112 GATE NUMBER OKEY ANADOLU JET ERZURUM BOARDİNG OKEY VERİN TURKUAZ ERZURUM BORDİNG OKEY VERIN ATLAS JET ERZURUM BORDİNG OKEY VERİN ONUR AİR ERZURUM BORDİNG OKEY VERİN BORAJET ERZURUM BOARDİNG VERİN PEGASUS ERZURUM BOARDİNG VERİN İZ AİR

Air China (CA) Yönetim Kurulu Sekreteri Huang Bin'e göre, yıl sonu veya önümüzdeki yılın ilk aylarında başlaması beklenen Air China ve Cathay Pacific Havayolları arasındaki hava kargo ortak girişimi için Çin Ticaret Bakanlığı yeşil ışık yaktı.

Şubat ayında kabul edilecek ortak girişimin yeni adı Air China Cargo olacak. Air China (CA) yeni taşıyıcının % 51'lik hissesine sahip olacakken, Cathay Pacific de % 25'lik hisseye sahip olacak ve ayrıca kredi şeklinde de ek % 24'lük hisse için de bir offshore fonu sağlayacak. Yeni girişimde Cathay Pacific (CX) ‘in toplam yatırımı 1.67 milyar Çin Yeni ($ 25 milyon dolar) olacak.

Air China Cargo 7 adet B 747 kargo uçağı ile uçuşlarını gerçekleştirecek. Cathay Pacific (CX) dört 747-400Fs ve iki yedek motorunu yeni havayoluna satacak. Air China Cargo ana faaliyet merkezini Shanghai Pudong'a taşımayı planlamakta. Air China (CA) yetkilisi yeni ortak girişimin ana pazarda daha iyi pozisyonlandırılması için Cathay Pacific (CX)'in üç yıl içinde Çin ana pazarındaki tüm kargo faaliyetlerini çekeceği konusunda anlaştıklarını bildirdi. Air China'nın, Çin'in en önemli şehirlerine yapılan tüm uçuşlarda Cathay Pacific (CX)'ın yük taşıma hizmetini satın alması bekleniyor.

Yeni ortak girişimin China Eastern Airlines'ın Ekim ayında duyurduğu China Cargo Airlines, Great Wall Airlines ve Shanghai Airlines Cargo ortaklığında oluşturalan ve Şanghay merkezli uçuşlarına 1 Ocaktan itibaren başlayacak olan yeni iştirakçi yük taşıyıcısı ile rekabet edeceği beklenmektedir.

Kaynak: Air Transport World
Mustafa Kemal Üniversitesi
İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu
Havacılık Araştırma ve Bilgi Merkezi

Uzakdoğu'da büyük ortaklık için onay çıktı

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
dünya hava yolları artık kendi başlarına büyüyüp yalnız kalmak ve riski arttırmak yerine ,büyük oyuncularla rekabet sahnesine çıkıyor ve riski azaltıyorlar.ayrıca bu büyüklükte bir şirketin rekabet gücü sayesinde yeni oyuncular için sahnede yer açmıyorlar...darısı thy nin başına büyüdükçe ylnızlık riskle doğru orantılı artıyor.neden mi..thy amerikadaki şirketlerin yıllar önce geçtiği yoldan yeni geçiyor..bugünki dünya düzeninde amerikalı şirketler neyapıyor onlarda birleşiyor..yani kaçınılmaz son..biz giderken onlar geliyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ANADOLU JETİN ŞAPKASINA COK BENZİYO ANADOUJET B 747 400 BU ARADA TURKUAZ AİRLİLENS TRK555 ERZURUM I KAİL LAİT LOUNGE NUMBER 112 GATE NUMBER OKEY ANADOLU JET ERZURUM BOARDİNG OKEY VERİN TURKUAZ ERZURUM BORDİNG OKEY VERIN ATLAS JET ERZURUM BORDİNG OKEY VERİN ONUR AİR ERZURUM BORDİNG OKEY VERİN BORAJET ERZURUM BOARDİNG VERİN PEGASUS ERZURUM BOARDİNG VERİN İZ AİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000