04 Kasım 2010, Perşembe 08:19:32

Uzak destinasyonlara büyük ilgi

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması yurtdışı turlarına olan ilgiyi geçen yıla göre ikiye katladı. Yurtdışına tur düzenleyen seyahat acentesi temsilcileri, rezervasyonlarda ilk önce Güney Afrika, Küba, Maldivler gibi uzak destinasyonların dolduğuna dikkat çekiyorlar.
  • avrupa ülkelerinin vize rejimi halkı bıktırdı ve uzak ama vizesiz destinasyonlar cazip hale geldi... vize için vereceği ücreti ve zamanı hesaplarsanız uzak destinasyonlar daha avantajlı gelir ..
  • en kaprisli yolcu tur yolcusudur,sniralrki ucagi satin aldirlar,sanirlarki yurt disina tatile giden ilk insanlar onlardir,cekilmesi zor yolculardir...
  • Bir de Türkiye'de ekonomik kriz var diyorlar!!! Nerede kriz?

Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olması yurtdışı çıkışların geçen yıla göre ikiye katlanmasına vesile oldu. Yurtdışına tur düzenleyen seyahat acentesi temsilcileri, yurtdışında tatil yapmak isteyenlerin sayısının geçen yıla göre ikiye katlandığına dikkat çektiler.

Pronto bayramda rekor kıracak

Pronto Tour Yurtdışı Turlar Müdürü  Sarp Özkar, bayramda kendi rekorlarını kırarak, 15 bin kişiyi yurtdışına çıkaracaklarını belirterek, yurtdışına çıkacak 5 bin kişinin vizesiz turlara katıldığını kaydetti. Vizelerin kalmasının ardından vizesiz giriş yapılabilen ülkelere bin kişi götürdüklerini hatırlatan Özkar, bu sayının bu yıl bu sayı beşe katlandığını dile getirdi. 

Yurtdışı  turlarına ilginin artmasının en büyük sebebinin birçok ülkeye vizenin kalkması olduğuna dikkat çeken Özkar, “Vizeler kalktıktan sonra Suriye, Ürdün ve Lübnan’la çalışmaya başladık. Daha önce de bu ülkelerle çalışıyorduk ama satılmadığı için ayda yılda bir tur oluyordu. Şimdi ilanlarımıza koyduk bu ülkeleri. Zaten insanlar arayıp kendileri soruyorlar. Son dakika satış da yapabiliyoruz. Eskiden Fas’ı satamıyorduk, şimdi insanlar alternatif aradığı için Fas’ı bile satmaya başladık. Eskiden 40 kişi Tunus derdik ve giderdik. Şimdi 5 uçak koyduk Tunus’a. Balkanlar ve Dubrovnik’e 10 uçak koyduk” diye konuştu.

Yurtdışı turlarına ilgi ikiye katlandı

Vip Turizm Turizm  Koordinatörü Altuğ Uğurola, Kurban bayramı turlarının geçen yılki bayram ile karşılaştırıldığında yüzde 100’ün üstünde bir artış olduğuna işaret ederek, bunun nedeninin tatilin uzun oluşuna bağladı. Uğurola, “Yurtdışı turlarına bu bayram ilgi oldukça fazla. Geçen bayram tatilin kısa oluşu ve referandum gibi sebeplerle insanlar yurtiçinde tatil yapmayı daha çok tercih etmişlerdi. Ancak geçen bayram tatiline oranlar ikisinde de yüzde 100’e varan bir yükseliş söz konusu” dedi. Kurban Bayramı’nda en Güney Afrika, Kenya ve Tanzanya olduğunu, Latin Amerika’da ise Küba, Brezilya, Arjantin, Peru’ya ilgi olduğunu söyledi. Uzak destinasyonlardan Hindistan, Japonya, Çin, Maldivler, Zanzibar, Bali, Phuket, Koh Samui gibi egzotik destinasyonlarında  yıldız turlar olamaya aday olduğunu dile getirdi.

İlk önce Uzak destinasyonlar doldu

Bayramda kurivaziyer turları da dahil olmak üzere yurtdışına 2 bin 150 kişi götüreceklerini açıklayan Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Gökhan Dedeoğlu ise tatilcilerin G. Afrika, Japonya, Hindistan, Uzakdoğu, Küba gibi uzak destinasyonları tercih ettiklerini kaydetti. İkinci olarak Batı ve Doğu Amerika turlarının talep gördüğünü, Avrupa  rezervasyonlarının ise daha geç başladığını dile getiren Dedeoğlu, ilave olarak kruvaziyer turlarının ilgi gördüğünü ifade etti. Dedeoğlu, bayram tatilinin uzun olması, Ramazan Bayramı’nın yaza yakın ve kısa olması ile  referandumdan dolayı tatile çıkamayanların Kurban Bayramı tatiline ilgiyi artırdığını da sözlerine ekledi.

Tur satışlarının çoğu kapandı

Anıtur Yurtdışı Turlar Müdürü Ramela Avetyan ise bayram döneminde uzak destinasyonlar ön planda olduğunu belirterek, Güney Afrika, Küba, Puchet adası, Maldivler gibi Uzakdoğu’nun ençok tercih edilen destinasyonlar olduğunu söyledi. Avetyan, turların çoğunu kapattıklarını ve sadece kısa turları sattıklarını dile getirdi.

Uzak destinasyonlara büyük ilgi

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
avrupa ülkelerinin vize rejimi halkı bıktırdı ve uzak ama vizesiz destinasyonlar cazip hale geldi... vize için vereceği ücreti ve zamanı hesaplarsanız uzak destinasyonlar daha avantajlı gelir ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en kaprisli yolcu tur yolcusudur,sniralrki ucagi satin aldirlar,sanirlarki yurt disina tatile giden ilk insanlar onlardir,cekilmesi zor yolculardir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir de Türkiye'de ekonomik kriz var diyorlar!!! Nerede kriz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000