18 Mart 2008, Salı 11:31:01

Uykucu pilotlar KOVULDU!

İç hatlar seferini yapan yolcu uçağının iki pilotu inişi kaçırıp 17 dakika boyunca da ses vermeyince, uyudukları gerekçesiyle görevden alındılar...

Hawaii’de iç hatlar seferini yapan bir yolcu uçağının iki pilotunun da uçuş sırasında uyuyarak iniş yerini kaçırdıkları iddia edildi.

Geçen ay meydana gelen olayda, “go!” havayollarına ait bir uçakla Honolulu’dan Hilo’ya doğru giden uçağın iki pilotu da, iniş noktasına yaklaştıklarında kontrol kulesinden gelen mesajlara yanıt vermedi.

Uçağın telsizinden 17 dakika boyunca ses gelmeyince kontrol kulesindeki görevliler uçakta bir acil durum yaşandığından şüphelendi. Ancak bir süre sonra, kontrol kulesi görevlisinin, “Son 90-100 mildir size ulaşmaya çalışıyorum. Sizi Hilo havaalanına döndüreceğim. Acil bir durum mu var?” şeklindeki mesajına kaptan pilottan “Ah, acil durum yok” şeklinde yanıt geldi. Bu sırada uçağın Hilo havaalanını 15 mil geçmiş olduğu ve 21 bin fit irtifada seyrettiği belirtildi.

Soruşturma başlatıldı
40 yolcu taşıyan uçak daha sonra güvenli şekilde Hilo’ya indi. Havacılık uzmanı Peter Foreman, “İniş noktasına 60 mil kala inişe geçmeye başlamanız gerekir. İşlerinin başında olmadıkları açık” dedi.

“go!” havayolları, uçuş sırasında uyuduklarından şüphelenilen pilotları geçici olarak görevden alırken, Amerikan Federal Havacılık İdaresi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Uykucu pilotlar KOVULDU!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000