08 Nisan 2016, Cuma 13:59:40

UTED'den öneli seminer; Lisans sorunu konuşulacak

Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) uçak teknisyenlerinin sorunlarınlarının masaya yatırılacağı bir konferans düzenleyecek. Konferansta teknisyen lisans alımlarındaki sorunlar için SHGM yetkilileri ile çözüm aranacak.
  • Arkadaşlar söz konusu seminerde; merak edilen en önemli konulardan biri lisanlı personel net sayısının(B1-1, B1-2, B1-3 ve diğer) ve özellikle yaşlarının detaylarıdır. Ayrıca B1-1, B1-2 Uçak ve B1-3, B1-4 Helikopter teknisyen eğitim veren okul, kurum ve eğitim merkezlerinin isimlerinin ve yetkilerinin de net olarak öğrenilmesinin lisans alacak veya düşünen kişilere önemli desteği olacaktır. Son olarak, Tecrübe defteri doldurma, kullanımı ve imza yetkilerinin tam net açıklanması (daha da önemlisi tecrübe defterini kontrol eden personelin bu konuda ki tecrübelerinin sorgulanması örnek; rudder ne olduğunu tam olarak bilemeyecek kadar tecrübesi olmayan bazı personelin rudder sökme takma işlem task ını sorgulamaları) ile hassas soru ve sorunlara değilnilmelidir. İyi lisanslar......
  • EASA Lisansı almak zor SHGM den almak daha da zor birde üstüne GENELGE meselesi var. UTED, TALTA ve SENDIKA genelge konusunda ne var?
  • biri toplantıyı video ya çekip youtube a filan atsa çok güzel olur, istanbulda olsam muhakkak gelirdim
  • easanın yayınlarını doğru dürüst çevirip anlama görevini bile yapamayan insanlar ne anlatacak ki.
  • sektörde shy 66 lisansinin bi değeri kalmadı malesef. Lisans alma olayı ranta dönüştü. eskiden thy mng yapıyordu sınavı. onlardan yetkiyi aldılar sanki daha iyisini yapcaklarmis gibi. şimdi ise ver 10 bin lirayı. Piyasa fa 3-5 firma var . al onlardan lisansı. ama Slovakya otoritesinden ama İsviçre otoritesinden Bulgaristan yunanistan. tamamen duygusal şekilde halloldu yor. lisansını alın terörle alana zerre lafım yok. Ama elemantary seviyede ingilizce bilmeden bu ingilizce yapılan sınavları nasıl geçiyorlar hiç düşünüyor mu otorite.
  • UTED NE İŞ YAPAR.
  • Sevgili abilerim. Şu an TYP kurslarıyla sektöre sokulan teknisyenciklerin bir gün CS olduğunu düşünün. Ben ona CScik derim ama neyse konumuz bu değil. İşte o an geldiğinde bu sektörün sonu gelmiş olur. Bu konuda iddalıyım.
  • Katılım için ne yapmamız gerekiyor ?
  • SHGMde teknisyen lisans sorunu yok ESAT DEMİRCİ ve iş bilmez tayfa sorunu var uçağı sadece yolcu olarak bilen birisinden teknik konularla ilgili ne beklenebilir ki.
  • thy teknik te caycilarin temizlikcilerin bile easa lisansı alıyorsa artık gerisini siz düşünün. shgm malesef kendi kendini bitirdi. Lisans almak ve kredilendirme olaylarında çok büyük hatalar yaptı. millet de bir şekilde parasıyla başka şekilde olsun easa lisansına vs yöneldi. shgm nin buna acil çözüm bulması lazım. millet lisans alma sin demiyorum. hakkeden alsın diyorum

Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) 11 Nisan Pazartesi günü "SHGM ve Sektör Buluşması" isimli bir seminer düzenleyecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkililerinin de katılacağı seminerde teknisyen lisans edinme sürecinde yaşanan sorunların çözümü konuşulacak.

Lisans edinme ve birçok sorunun konuşulacağı seminer, THY Akademi Konferans Salonu'nda Pazartesi günü saat 10.30'da başlayacak. Uçak bakım ortamında çalışan tüm teknisyenlerin, havacılık alanında eğitim veren okullarda eğitim alan öğrencilerin ve sektör çalışanların katılacağı konferansın programı şöyle;

UTED'den öneli seminer; Lisans sorunu konuşulacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Lisansçı da Lisansçı ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar söz konusu seminerde; merak edilen en önemli konulardan biri lisanlı personel net sayısının(B1-1, B1-2, B1-3 ve diğer) ve özellikle yaşlarının detaylarıdır. Ayrıca B1-1, B1-2 Uçak ve B1-3, B1-4 Helikopter teknisyen eğitim veren okul, kurum ve eğitim merkezlerinin isimlerinin ve yetkilerinin de net olarak öğrenilmesinin lisans alacak veya düşünen kişilere önemli desteği olacaktır. Son olarak, Tecrübe defteri doldurma, kullanımı ve imza yetkilerinin tam net açıklanması (daha da önemlisi tecrübe defterini kontrol eden personelin bu konuda ki tecrübelerinin sorgulanması örnek; rudder ne olduğunu tam olarak bilemeyecek kadar tecrübesi olmayan bazı personelin rudder sökme takma işlem task ını sorgulamaları) ile hassas soru ve sorunlara değilnilmelidir. İyi lisanslar......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helikopter ~ 8 yıl önce
B1-3/b1-4 Helikopter eğitimi veren okul mu var türkiye de, var da biz mi bilmiyoruz.....!!!!!!
Dinazor ~ 8 yıl önce
Arkdaşlar pilot lisanslarında olduğu gibi teknisyen lisanslarında da yaş limiti varmı? Yoksa ölene kadar devam mı??????
Oguz ~ 8 yıl önce
Silahlı kuvvetlerde hava kuvvetleri ve karahavacılık var sadece. Ege ğniversitesi bu konuda çalışmalar yapıyordu ancak sanırım henüz sonuca ulaşmış değil...
Kara Havacı ~ 8 yıl önce
Bilmeyenlere; Türkiye de Helikopter teknisyeni yetiştiren tek okul TSK Kara Havacılık Okulu dur. 1948 yılından bu güne kadar binlerce uçak ve helikopter teknisyeni yetiştirmiş ve hala yeni mezunlar vermektedir.
Muamma... ~ 8 yıl önce
EASA Lisansı almak zor SHGM den almak daha da zor birde üstüne GENELGE meselesi var. UTED, TALTA ve SENDIKA genelge konusunda ne var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şappi ~ 8 yıl önce
biri toplantıyı video ya çekip youtube a filan atsa çok güzel olur, istanbulda olsam muhakkak gelirdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serdar ~ 8 yıl önce
easanın yayınlarını doğru dürüst çevirip anlama görevini bile yapamayan insanlar ne anlatacak ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatihhh ~ 8 yıl önce
sektörde shy 66 lisansinin bi değeri kalmadı malesef. Lisans alma olayı ranta dönüştü. eskiden thy mng yapıyordu sınavı. onlardan yetkiyi aldılar sanki daha iyisini yapcaklarmis gibi. şimdi ise ver 10 bin lirayı. Piyasa fa 3-5 firma var . al onlardan lisansı. ama Slovakya otoritesinden ama İsviçre otoritesinden Bulgaristan yunanistan. tamamen duygusal şekilde halloldu yor. lisansını alın terörle alana zerre lafım yok. Ama elemantary seviyede ingilizce bilmeden bu ingilizce yapılan sınavları nasıl geçiyorlar hiç düşünüyor mu otorite.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 8 yıl önce
UTED NE İŞ YAPAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
city ~ 8 yıl önce
manchester united'i lojistik sorumluluğunu üstleniyorlar.
Bi dusun ~ 8 yıl önce
Neyin altina bu yorumu yaziyorsan iste o isleri yapiyor. Bi gun git dernege ya da ara sor kimi sorgulayabilirim bu konuda diye zaten hemen yonlendiriyorlar. Ben boyle yaptim ve uye oldum inaniyorum ki benim icin birseyler yapiyorlar.
Azcık Mantık ~ 8 yıl önce
Sevgili abilerim. Şu an TYP kurslarıyla sektöre sokulan teknisyenciklerin bir gün CS olduğunu düşünün. Ben ona CScik derim ama neyse konumuz bu değil. İşte o an geldiğinde bu sektörün sonu gelmiş olur. Bu konuda iddalıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYP ~ 8 yıl önce
Azıcık mantik diye diye mantık kalmamiş sende bilader. Yillardir bu işi yapan ama hala bişey bilmeyen abilerimiz var. Biz işe yeni baslayanlar sizin gibi bilgisizlerin yaninda çalışmak dan utaniyoruz. Bizim üstlerimiz bilgili olsun öğretmeye meyilli olsun kuralci olsun. Bak bakiyim neler oluyor. Bu işin okulunu da bitirdik allaha şükür bizim eksiğimiz tecrübe oda sizin gibi cahil bilgisiz insalarin eline düştük allah yardimciniz olsun.
Biraz daha mantık ~ 8 yıl önce
Arkadaşım!!! 4+1 yıl bu mesleğe hazırlayan eğitim kurumlarını ne hakla 6 aylık kurs ile karşılaştırabiliyorsun sen ! Haddini bil ! Sektörde ne için olduğunuzu gayet iyi biliyoruz. Torpilli çocuklar sizi...
Mantık ~ 8 yıl önce
Hadsizler ben a.ü mezunuyum bu ülkenin en köklü sağlam sivil havacılık okulu Ayık ol. O çocuklar sizin çoğunuzdan heveslidir 4+1 eğitimi siz sadece para kazanmak için almissiniz. O çocuklar tutkuyla kazanıyor parayi.
KATILIM ~ 8 yıl önce
Katılım için ne yapmamız gerekiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seminer ~ 8 yıl önce
Sadece gelmek yeter. Merak ettiklerinizi ogrenebileceginiz bir etkinlik.
SORUN MU? ~ 8 yıl önce
SHGMde teknisyen lisans sorunu yok ESAT DEMİRCİ ve iş bilmez tayfa sorunu var uçağı sadece yolcu olarak bilen birisinden teknik konularla ilgili ne beklenebilir ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 8 yıl önce
thy teknik te caycilarin temizlikcilerin bile easa lisansı alıyorsa artık gerisini siz düşünün. shgm malesef kendi kendini bitirdi. Lisans almak ve kredilendirme olaylarında çok büyük hatalar yaptı. millet de bir şekilde parasıyla başka şekilde olsun easa lisansına vs yöneldi. shgm nin buna acil çözüm bulması lazım. millet lisans alma sin demiyorum. hakkeden alsın diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delikanlı ~ 8 yıl önce
Delikanlı eğer ıspat edersen ;kendi adıma konusuyorum lisansımı yırtar atar mesleği bırakırım! Öyle duyumla dedikoduyla olmaz bu işler..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000