23 Aralık 2013, Pazartesi 08:36:44

"USULSÜZ UÇAK SATIŞI" SONU OLDU!

Uruguay Devlet Başkanı, Ekonomi Bakanı Fernando Lorenzo’nun, devlete ait uçakların usulsüz satışına dair suçlamalar sebebiyle istifa ettiğini açıkladı
  • Niye istifa etmiş? Kınama verilirdi, olay kapanırdı.
  • Darısı bizim bakanların başına. Leman

Uruguay Ekonomi Bakanı Fernando Lorenzo’nun, devlete ait uçakların usulsüz satışına dair suçlamalar sebebiyle istifa ettiği açıklandı. Başsavcılık, şüpheli Lorenzo’yu, 137 milyon dolarlık satışın hızlandırılması için görevini kötüye kullanmakla suçladı.

Yatırımcılar tarafından saygı duyulan Lorenzo, hükümetin 2012’de devraldığı ve iflası üzerine faaliyetlerine son verdiği Pluna adlı havayolu şirketinin yedi uçağının satışı ardından artan eleştirilere maruz kalmıştı.

Fernando Lorenzo’nun ülkenin önde gelen havayolu şirketinin kapanmasındaki icraatlarını savunan Devlet Başkanı Jose Mujica, Mart 2010’dan beri çalıştığı ve parlak zekâlı olarak nitelediği bakanı için, "Ahlaki dürüstlüğü hakkında hiçbir şüphemiz yok." ifadelerini kullandı.

Ocak 2012’de işadamı Hernan Calvo tarafından satın alınan uçaklar için devlete henüz bir ödeme yapılmadı. Calvo aynı zamanda, bir zamanlar Pluna’nın rakibi olan BQB adlı havayolu şirketinin sahibi Arjantili bir işadamının ortağı.

"USULSÜZ UÇAK SATIŞI" SONU OLDU!

Yorumlar

Kınama ~ 10 yıl önce
Niye istifa etmiş? Kınama verilirdi, olay kapanırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Darısı bizim bakanların başına. Leman

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000