31 Ağustos 2012, Cuma 10:36:44

USAŞ'A ORTAK GELİYOR

Işıklar Holding, Uçak Servisi A.Ş.'de (USAŞ) sahip olduğu payları, Fairhills Capital yerine, yine ABD'li kurumsal yatırımcı Equities First Holdings'e (EFH) satma kararı aldı
  • nolcak? Bizim tayide boyinge ortak. heh he :)

Elde edilecek nakit kaynak ile başta USAŞ olmak üzere grup şirketlerinin güçlü nakit yapısıyla Türkiye’nin hızının üzerinde bir büyüme yakalanması hedefleniyor. Halka açık Çemaş, Niğbaş gibi bağlı ortaklıkları ve Özışık İnsaat, Sif Jcb İş Makineleri ve HMF Hyundai İş Makineleri gibi iştirakleri bulunan Ege Kraft ile birleşme sürecinde olan USAŞ birleşme sonrası USAŞ Yatırımlar A.Ş. adı altında bir yatırım şirketine dönüştürülecek.

Hisseler, İMKB Toptan Satışlar Pazarı’ndan satılacak
28 Ağustos 2012'de imzalanan anlaşma gereğince EFH, Işıklar Holding'e ait USAŞ hisselerinden 21 milyon adedini İMKB Toptan Satışlar Pazarı'nda peyderpey satın alacak.Anlaşma gereği halen süren USAŞ – Ege Kraft birleşmesini takiben EFH, Işıklar Holding'den 32 milyon USAŞ hissesi daha satın alacak. İlk işlem olarak 300 bin hisse alımı için İMKB'ye izin başvurusu 29 Ağustos'ta yapıldı.

Sermayenin 177 milyon TL'ye yükseltilmesi hedefleniyor
USAŞ – Ege Kraft birleşmesi sonrası, SPK'nın mevcut uzman kuruluş ve bilirkişi raporlarında belirlenen sermaye artış miktarını uygun görmesi durumunda, USAŞ'ın sermayesi 177 milyon TL'ye yükselirken bu sermayenin 114 milyon TL'lik kısmı Işıklar Yatırım Holding'e, 53 milyon TL'lik kısmı EFH'ye, geri kalan kısmı ise halka ait olacak.

USAŞ, birleşme ve EFH ortaklığı sonrasında kuvvetli nakit pozisyonu, Çemaş Döküm, Niğbaş Beton, Özışık İnşaat, Sif JCB İş Makinaları, HMF Hyundai İş Makinaları şirketlerinden oluşan, Türkiye'nin büyüme potansiyeli en yüksek inşaat sektörüne hitap eden iştirak portföyüyle unvanını USAŞ Yatırımlar A.Ş.'ye dönüştürmeyi ve kayıtlı sermaye sistemine geçmeyi hedefliyor. Bu işlemde Işıklar Holding'in danışmanlığını Silver Leaf Partners yapıyor.

Silver Leaf Partners hakkında:
•SEC kaydı ve kuruluş 2003.
•New York ve Maryland'de ofisler.
•Sermaye piyasalarindan fon yaratmak için 50 çalışan
•Birleşme / satın alma danışmanlığı ve firmalara optimal sermaye piyasası çözümleriyle finansman ihtiyaçlarını karşılamada bağımsız danışmanlık hizmetleri
•Sermaye ve borç enstrumanları
•Mal ve kur hedge'leri
•Özel plasmanlar
•Halka arzlar
•Piyasa yapıcılığı ve türev hizmetleri

USAŞ'A ORTAK GELİYOR

Yorumlar

boying ~ 12 yıl önce
nolcak? Bizim tayide boyinge ortak. heh he :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000