30 Eylül 2017, Cumartesi 11:26:19

Uşak Havalimanı pilot adaylarına eğitim merkezi oldu

Uşak Havalimanı, pilot adaylarına uçuş eğitimi vermek isteyen havayolu firmalarının gözdesi oldu. THY Boeing 737 Eğitim Şefi Kaptan Pilot Bozkurt: "Hava sahasının boş olması pilot adaylarının iniş-kalkış eğitimleri için çok uygun, THY olarak yetiştirdiğimiz pilotların son eğitimlerini Uşak'ta veriyoruz"
  • Afyon meydanı neden sivil uçuşlara açılmıyor.Bilen biri varsa cevaplayabili
  • Base check için hiç iyi meydan değil şehir dibinde. Pist narrow. Bir tarafı dağlık. Rüzgar saçma sapan her zaman. Nesi uygun eğitime anlamak mümkün değil.
  • uşak sahipsiz, siyasetçileri basiretsiz. koca şehre kalıcı bi tarifeli sefer koydurtamıyorlar. sabah istanbula gidiş akşam dünüş seferler %80 dolulukla ne güzel işliyordu zamanında...
  • Burayı bir yoklasa hiç pişman olmaz. Zafer meydanı ve çevresiyle hiç alakası da yok. Çok daha fazla yolcusu olur. Türkiye de uçağa hiç binmeyen çoğunluk tam da burada bence. Heryere oluyor da uşak niye olmuyor anlamıyorum. Sanayi var nüfus var ama 8 saat istanbul hiç çekilecek gibi değil. Diger illere de istanbuldan aktarmali yolcu da alir. Yapin bi guzellik artik.............
  • Ege havacilik batali 2 yil oldu.. Turk Hava yollari gokçen havacilk degil Türk Hava Kurumu Gökcen havacilik.. Türk Hava Yollari Selcuk egitim merkezi degil Türk Hava kurumu Selçuk egitim merkezi.. Anadolu universitesi sivil havacilik yuksek okulu degil Anadolu universitesi uçak ve uzay bilimleri fakultesi.. Yazmişta şef... Laf olsun torba dolsun...
  • O şehirde yaşayan birisi olarak 738 veya A320 (bu iki tip ile uçuyorlar) görmek güzel oluyor. Keşke bunlar tarifeli seferler olsa... Anadolu Jet Bora Jet E190 tipi uçaklar hem ucuz hem de dolu idi ama Zafer kazansın diye önce THY, Bora Jet iflas edince Anadolu Jet de çekildi. 103 km ötede sabahın kör saatinde, kışın sisli ve buzlu yolda işin yoksa Altıntaş' a git. Peh.
  • Metdan 09:00 17:00 arası faal o arada çalışma yapıyorlar. Sürekli meydanı notamlıyorlar. Kamu parasıyla yapılan koca meydan kullanamıyoruz. Dhmi bu işe el atmalı bence.
  • Hey gidi günler hey 2016 mayısda evimin balkonundan uçaklara bakıp lys denemelerinde gaza geldiğim günleri hatırlarım , sonra 1 puanla Anadolu pilotajı kaçırıp hayatımın mahvolması aklıma gelir...
  • Bos ucak egitim prosedurune göre belirlenmis bir meydan degildir USAK.
  • Güzelim Uşak meydanını rezil ettiler... Çevrede Afyon, Kütahya, Eskişehir meydanları dururken ve THY uşağa hergün seferler yaparken , Zafer meydanı yapıldı , her yere uzak , şimdi uçan yok ????!!!!! Yazık bu ????

Uşak Havalimanı, havayolu firmalarının pilot adaylarına uygulamalı eğitim verdiği önde gelen merkezler arasına girdi.

Şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Uşak Havalimanı'nda uçak seferlerinin bir süre önce durmasının ardından özel havayolu firmaları ve havacılık okulları uçuş eğitimleri için bu alanı kullanmaya başladı.

Aralarında Türk Hava Yolları (THY), SunExpress, Pegasus, Atlasglobal'in de bulunduğu havayolu şirketleri, kendi bünyelerinde oluşturdukları pilotluk akademilerinde teorik ve similatör eğitimlerini başarıyla tamamlayan pilot adaylarına uygulamalı eğitimi Uşak semalarında veriyor.

Uşak Havalimanı'nda iniş-kalkış eğitimi veren THY Boeing 737 Eğitim Şefi Kaptan Pilot Alp Bozkurt, AA muhabirine, Uşak'ın eğitim için çok uygun olduğunu söyledi.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Bozkurt, "Hava sahasının boş olması, pilot adaylarının iniş-kalkış eğitimleri için çok uygun. THY olarak yetiştirdiğimiz pilotların son eğitimlerini bu nedenle Uşak'ta veriyoruz. Yer eğitimlerini ve simülatör eğitimlerini tamamlamış pilot adaylarının 'base check' eğitimlerini veriyoruz. Üniversitelerini bitirmiş pilot adayları THY Uçuş Akademisi'nde eğitime başlıyorlar. Yaklaşık 200 saatlik uçuşlarını tamamladıktan sonra pilot oluyorlar. Ardından şirkette filoları belirlenerek tip eğitimi alıyorlar. Uşak'ta Boeing 737 tipi uçağımızla akademideki pilot adaylarına son uçuş tecrübelerini yaşatıyoruz. Burada başarılı olan adaylar artık yardımcı pilot olarak uçaklarda görev almaya başlayacak." dedi.

- Eğitimler dünya standartlarında

THY'nin düya standartlarında uçuş eğitimi verdiğini vurgulayan Bozkurt, yılda yaklaşık 250-300 arasında pilot yetiştirdiklerini bildirdi.

Dünyanın her yerinde uçabilecek kalitede pilotlar yetiştirdiklerini ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu:

"THY'de 4 tip uçağımız var. Bunlar Boeing 737, Airbus 320, Boeing 777, Airbus 330 ve 340 tipi uçaklar. Bizim sıfırdan yetiştirdiğimiz pilot adayları olarak düşünürsek yılda yaklaşık 250-300 arasında pilot bünyemize katılmakta. Bu pilotların tüm pilotluk eğitimlerini sıfırdan veriyoruz. Yeşilköy'de THY'nin yeni Uçuş Eğitim Merkezi açıldı. Bu merkez dünyanın en büyük sivil havacılık eğitim merkezi konumunda. Kendi eğitimlerimizin dışında tüm dünyadaki hava yollarına da hizmet veriyoruz."

Uşak Havalimanı'nda uçuş eğitim protokolleri kapsamında havayolu firmalarının yanı sıra ER-AH Havacılık, Ege Havacılık, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu, İstanbul Havacılık Kulubü, Türk Hava Yolları Akademisi Okulu, Türk Hava Yolları Gökçen Havacılık ve Türk Hava Yolları Selçuk Eğitim Merkezi gibi okulların da alanda eğitim faaliyetinde bulunduğu belirtildi.

Uşak Havalimanı'nda , 1998 yılında sivil hava ulaşımına açılmış, havayolu şirketleri yeterli yolcu kapasitesine ulaşılamadığı için tarifeli seferlerine Eylül 2016'da son vermişti.

Uşak Havalimanı pilot adaylarına eğitim merkezi oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

AFY ~ 6 yıl önce
Afyon meydanı neden sivil uçuşlara açılmıyor.Bilen biri varsa cevaplayabili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-O ~ 6 yıl önce
Base check için hiç iyi meydan değil şehir dibinde. Pist narrow. Bir tarafı dağlık. Rüzgar saçma sapan her zaman. Nesi uygun eğitime anlamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1aşigo ~ 6 yıl önce
uşak sahipsiz, siyasetçileri basiretsiz. koca şehre kalıcı bi tarifeli sefer koydurtamıyorlar. sabah istanbula gidiş akşam dünüş seferler %80 dolulukla ne güzel işliyordu zamanında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. Nemo ~ 6 yıl önce
Siyaset... Bu konuda havaalanı yetkilileri de şaşkın.
Cpt. Nemo ~ 6 yıl önce
Çökme usulü havaalanı işgal edip kurutmayı seven AFA ve AYJET ucuş okulları için ideal bir pasta...
GERÇEKÇİ ~ 6 yıl önce
SAYIN F O YA SEN önce git gözlerini muayene ettir pist narovmuş adama gülerler pist ebadı 45x3600 dır
f/o ~ 6 yıl önce
Akşam Uşak'a gelen uçak sabaha kadar orada mı yatacak?
Pegasus ~ 6 yıl önce
Burayı bir yoklasa hiç pişman olmaz. Zafer meydanı ve çevresiyle hiç alakası da yok. Çok daha fazla yolcusu olur. Türkiye de uçağa hiç binmeyen çoğunluk tam da burada bence. Heryere oluyor da uşak niye olmuyor anlamıyorum. Sanayi var nüfus var ama 8 saat istanbul hiç çekilecek gibi değil. Diger illere de istanbuldan aktarmali yolcu da alir. Yapin bi guzellik artik.............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şef... ~ 6 yıl önce
Ege havacilik batali 2 yil oldu.. Turk Hava yollari gokçen havacilk degil Türk Hava Kurumu Gökcen havacilik.. Türk Hava Yollari Selcuk egitim merkezi degil Türk Hava kurumu Selçuk egitim merkezi.. Anadolu universitesi sivil havacilik yuksek okulu degil Anadolu universitesi uçak ve uzay bilimleri fakultesi.. Yazmişta şef... Laf olsun torba dolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 6 yıl önce
O şehirde yaşayan birisi olarak 738 veya A320 (bu iki tip ile uçuyorlar) görmek güzel oluyor. Keşke bunlar tarifeli seferler olsa... Anadolu Jet Bora Jet E190 tipi uçaklar hem ucuz hem de dolu idi ama Zafer kazansın diye önce THY, Bora Jet iflas edince Anadolu Jet de çekildi. 103 km ötede sabahın kör saatinde, kışın sisli ve buzlu yolda işin yoksa Altıntaş' a git. Peh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zafer ~ 6 yıl önce
Kapansın uşağa gidelim ordan binelim zaferden bişey olmaz pöh.
Uşak ~ 6 yıl önce
Metdan 09:00 17:00 arası faal o arada çalışma yapıyorlar. Sürekli meydanı notamlıyorlar. Kamu parasıyla yapılan koca meydan kullanamıyoruz. Dhmi bu işe el atmalı bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC jom ~ 6 yıl önce
Hey gidi günler hey 2016 mayısda evimin balkonundan uçaklara bakıp lys denemelerinde gaza geldiğim günleri hatırlarım , sonra 1 puanla Anadolu pilotajı kaçırıp hayatımın mahvolması aklıma gelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Bos ucak egitim prosedurune göre belirlenmis bir meydan degildir USAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 6 yıl önce
Güzelim Uşak meydanını rezil ettiler... Çevrede Afyon, Kütahya, Eskişehir meydanları dururken ve THY uşağa hergün seferler yaparken , Zafer meydanı yapıldı , her yere uzak , şimdi uçan yok ????!!!!! Yazık bu ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000