30 Ekim 2010, Cumartesi 08:32:38

URUMİYE- KARS SEFERLERİ

İran'da düzenlenen 'Türkiye-İran Sınır İlleri Arasında Ticaret İşbirliği Toplantısı'ndan dönen Kars Valisi Ahmet Kara, İran Urumiye'den Kars'a uçak seferleri yapılacağını müjdeledi.
Geziye Kars, Iğdır, Ağrı, Hakkari ve Van valilileri, Ticaret Sanayi Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü yetkilileri, Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Odası, turizmciler, süt ürünleri işletme sahipleri, müteahhitler ile işadamları iştirak etti. Kars Valisi Ahmet Kara, geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Sadece Kars'tan 18 kişi ile İran'ın Urumiye kentine gittik. Onlarda eyalet sistemi olduğu için Urumiye Genel Valisi'nin başkanlığında ve Urumiye'nin eyaletine bağlı valiler de vardı. Onların da ticaret heyetleri vardı. Daha çok sınır illerindeki, sınır kapılarındaki rahatsızlıklar ve problemler ile sınır illeri Kars'ı da kapsayacak şekilde ticaret, sanayi ve turizm alanında ne yapabilirizi genişçe konuştuk. Çeşitli kararlar alındı ve bu alınan kararları imzaladık.' dedi.

URUMİYE'DEN KARS'A UÇAK SEFERLERİ YAPILACAK

Kararlarda Kars'ı ilgilendiren iki bölüm olduğunu belirten Vali Kara, bunların hayvancılık, süt ve süt ürünleri olduğunu ifade etti. Kara, 'Bunlarla ilgili iş birliği ve ortak şirketler kurulması anlamında anlaşma tutanağına hükümler kondu. Bir de Urumiye'den Kars'a uçak seferlerinin başlatılması için girişimlerde bulunulması şeklinde iki taraf mutakabata vardı. İnşallah bunlar gelecek zamanlarda gerçekleşir.' şeklinde konuştu.

URUMİYE- KARS SEFERLERİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000