13 Mayıs 2012, Pazar 08:03:38

ÜRETİME BAŞLIYOR

Yiğit Şirketler Grubu, medya, güvenlik ve afet koordinasyon alanlarında kullanılmak üzere Türkiye'de insansız hava aracı üretmek için düğmeye bastı. Tesis, 10 milyon dolarlık ön yatırımla Bursa'da kurulacak
  • Artık onlara drone diyorlar hayatım..İHA eski laf
  • Uygur bolgesi cok karisik bir yer. Cinliler bizim oralarda turist olarak gezmemizi bile istemiyorlar. Oradan TV yayini yapabilmek kolay is degil bir Turk sirket icin. COk enteresan ve zorlu bir proje. Cin'le saka olmaz :) Kose basinda kursuna dizilebilir insan.

 

Yiğit Şirketler Grubu, medya, güvenlik ve afet koordinasyon alanlarında kullanılmak üzere Türkiye'de insansız hava aracı üretmek için düğmeye bastı. Tesis, 10 milyon dolarlık ön yatırımla Bursa'da kurulacak

Yiğit Şirketler Grubu, insansız hava aracı 'Quadrokopter'in üretim hattını kurmak için sürdürdüğü çalışmaları sonlandırdı. Alman, Türk ve Amerikan ortak yatırımı olarak üretilecek araçlar, medya, güvenlik ve afet koordinasyon alanlarında kullanılacak. İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) ulusal yazılım lokalizasyonu, Yiğit Grup bünyesinde Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu üretimle ilgili Ar-Ge çalışmaları Almanya ve ABD'de gerçekleştirilip, üretimi Türkiye'de yapılacak. Fabrikanın Bursa'da kurulacağını belirten yetkililer, tesisin 10 milyon dolarlık ön yatırımla hayata geçirileceğini vurguladı.

TEKNOLOJİDE SON NOKTA
Şirket, dünyada ilk defa kullanılacak bir teknolojiyi de devreye sokuyor. Son sürüm cihaz, yeni donanımı sayesinde 3 boyutlu sürekli yayın akışı sağlamanın yanı sıra karada, havada, su üstü ve sualtında, uzayda, yeraltında ve hatta insan vücudu içinde bile her tür görüntüyü çekme imkânına sahip. Yiğit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Yiğit, şirketin hedefinde çok kapsamlı bir görüntüleme hizmetinin de yer aldığını söyledi. Serkan Yiğit, "Akla gelebilen her türlü mecrada fotoğraf ve film çekimini yapacak çok özel bir yatırım stratejisi üzerinde yoğunlaşıyoruz" diye konuştu.

ÇİN'DE TÜRK TV KANALI KURUYOR
Küresel medya sektörüne de giriş yapan Yiğit Şirketler Grubu, son olarak Çin'de bir Türk TV kanalı kurmaya hazırlanıyor. 2007'de kurulduktan sonra yerel ve global ortaklarıyla belgesel ve bağımsız film yapımında birçok projeleye imza atan şirketin kuracağı TV kanalı, Çin Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de yayın yapacak. Serkan Yiğit, Türk televizyon kanalında ağırlıklı olarak belgesel programları ve Türk yapımlarının yayımlanacağını ve televizyonun çok izlenen aktüel bir kanal olacağını belirtti.

ÜRETİME BAŞLIYOR

Yorumlar

İHA değil ~ 12 yıl önce
Artık onlara drone diyorlar hayatım..İHA eski laf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uygur ve Cin ~ 12 yıl önce
Uygur bolgesi cok karisik bir yer. Cinliler bizim oralarda turist olarak gezmemizi bile istemiyorlar. Oradan TV yayini yapabilmek kolay is degil bir Turk sirket icin. COk enteresan ve zorlu bir proje. Cin'le saka olmaz :) Kose basinda kursuna dizilebilir insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000