09 Mayıs 2008, Cuma 12:10:41

Ürdün Kraliyet Havayolları açıklama yaptı

Ürdün Kraliyet Havayolları, Beyrut uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. Ş

Ürdün Kraliyet Havayolları, Beyrut uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki çatışmalar nedeniyle böylesine bir karar alındığı bildirildi.


Lübnan'da yaşanan gerginlik, uluslararası havayolu şirketlerini de tedirgin etti. Lübnan'ın başkenti Beyrut'a uçuş gerçekleştiren Ürdün'ün ulusal havayolu şirketi Ürdün Kraliyet Havayolları, bölgeye yönelik uçuşlarını askıya aldığını açıkladı. Açıklamada kararın, Beyrut'ta Hizbullah ile hükümet yandaşları arasında yaklaşık 1 haftadır süren çatışmaların üst boyutlara çıkarak, tansiyonun giderek yükselmesi ve Beyrut Havalimanı'nın güvenliğinin el değiştirmesi sebebiyle alındığı vurgulandı. Şirketten yapılan açıklamada, Amman ile Beyrut arasında günlük olarak gerçekleştirilen uçuşların, bölgedeki durumun düzelmesinin ardından yeniden başlayacağı kaydedildi.

Öte yandan konuya ilişkin son gelişme Beyrut'taki Ürdün Elçiliği'nden yapılan açıklama oldu. Elçilik, Lübnan'da bulunan Ürdünlülere, bölgeyi terk etme çağrısında bulundu.

Ürdün Kraliyet Havayolları açıklama yaptı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000