13 Haziran 2010, Pazar 10:57:23

UNUTULAN HAVAALANI

Ordu'nun Ünye ilçesinde 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği Ünye Havaalanı unutuldu.
  • ben flight simulatore basladigimda sene 94 dü yoktu onda.demekki fena unutlmus fsx kullaniyorum yine yok:)
  • Pegasus ne zaman Ünye ye uçacak?
  • Bu yer gene eski gunlerine getirilip kucuk olcekli ozel ile yolcu ucaklarina acilabilir. Yada havacilik okulu egitim alani olabilir.

Ordu ile Giresun illeri arasında yaklaşık 15 yıldır "OR-Gİ" adıyla havaalanı yapılıp yapılmayacağı tartışıladursun, Ünye ilçesinde 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği Ünye Havaalanı unutuldu.

Zamanın Sanayi ve Ticaret Bakanı olan ANAP Ordu Milletvekili Şükrü Yürür'ün girişimleriyle Ünye şehir merkezine 5 kilometre mesafede Göbünalcı köyünde yapımına başlanan havaalanı, 21 yıldır beton pisti ile adeta unutuldu.

1989 yılında ANAP hükümetinde Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Şükrü Yürür'ün doğum yeri Ünye ilçesinde, önce bir limanın temelinin atılmasından sonra havaalanı yapılması girişimine hükümetin de destek vermesiyle temel atılarak bin 100 metre uzunluğunda bir pist yapıldı.

İlk etapta pervaneli uçakların inip kalkacağı stol tipi bir havaalanı olarak başlanan çalışmanın, zaman içinde büyütülerek uluslararası boyutlara taşınması hedeflendi. Pistin yapılmasının ardından hiçbir alt yapı çalışması gerçekleşmeyince ve zamanın siyasi tartışmaları içerisinde konu gündemini yitirince, Ünye'ye havaalanı yapılması fikri sürekli askıya alındı.

PAKDEMİRLİ'NİN PIRPIRI

1991 yılında ANAP Genel Başkanı ardından Başbakan olan Mesut Yılmaz'ın erken seçim kararı almasının ardından, Ünye Havaalanı ANAP'lıların propaganda alanı oldu. Pisti hazır halde bekleyen havaalanı, zamanın Ulaştırma Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin bizzat kullandığı bir pırpır uçağı indirilerek hizmete açıldı.

Ancak seçimlerin ardından DYP-SHP hükümeti kurulunca Ünye'ye havaalanı fikri gündemden çıktı. Aynı hükümette Devlet Bakanı olan Ordulu Refaaddin Şahin'in girişimleriyle, doğa şartları sebebiyle bozulmuş ve aşınmış olan piste yeniden beton döküldü.

Söz konusu hükümet Samsun'un Çarşamba ilçesine yapılan uluslararası havaalanına daha çok önem verince, Ünye havaalanı tamamen unutuldu.

Bugün beton pistin güneşin altında ısındığı alan çoğu zaman ineklerin otlak alanı, fındık hasat döneminde ise harman görevini yapıyor.

(Memlekethaber.com)

UNUTULAN HAVAALANI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ben flight simulatore basladigimda sene 94 dü yoktu onda.demekki fena unutlmus fsx kullaniyorum yine yok:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus ne zaman Ünye ye uçacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yer gene eski gunlerine getirilip kucuk olcekli ozel ile yolcu ucaklarina acilabilir. Yada havacilik okulu egitim alani olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000