23 Haziran 2011, Perşembe 08:00:36

UNUTTUĞU EŞYASINI TESLİM ETTİ

ABD'li Harzum Şerati'nin bindiği takside unuttuğu iPhone marka cep telefonu, GPS sistemi sayesinde kendisine verildi...
  • sanırım bilişimci arkadaş gps yolu ile iphone da bulunan Find My Phone özelliğini kullanıp, sahibinin mail hesabına bağlı GPS yolu ile veri gönderip yerini kendi tesbit ettirdi.teknoloji gelişiyor.basında da yer almıştı bir süre.iphone cihazların bizi takip edebildiği.en azından adamın aklına bu yöntem gelmiş.taksileri eleştirilecek durumda olsa bile teknolojiyi bilen elemanlarının olması güzel.güzel haber havalimanımız için.
  • Taksisinde bulduğunu sahibine iade etmesi yada en azından etmeye çalışması taksici arkadaşı tebrik etmeme yeter.ama GPS le mesaj göndermek nasıl oluyomuş çok merak ettim.Evdeki radyoyla mesaj göndermek gibi bişe çünkü gps teknolojisi alış verişle çalışmaz sadece uydular sinyal gönderir alıcılarda sinyali gösterir RADYO gibi TELEVİZYON gibi.Yinede iade işinde kararlı davranılması çok sevindirici..
  • karnım aç olsa dahi bu yalanı yemem!
  • gerekli gereksiz yorumlara yapan terminal personeline: TAV kayıp eşya bürosunun yapamadığını taksiciler kooperatifi yaptı.bunu kabul edin.bu haber tüm medyaya yansımış.kişisel sorunlarınızla endekslediğiniz eleştirilerinizi airporthaber gibi havalimanının haberlerini bizlere ulaştıran bir yayın kuruluşu aracılığı ile değilde, ilgili kuruluşlara yazılı müraacat ile yapsanız çözüm daha kolay olur.Ama kişisel öfkenizi her haberin altına gereksiz yorumlar yazarak yapmasanız okuyucular olarak gözlerimizde fazla yorulmamış olur.KORSAN'ı bıraktım,çünki AHL Taksicileri gözle görülür şekilde düzelmeler içinde.ç
  • Herkes biliyor AHL taksicilerini,kimse yemez bu boş reklamları..
  • Reklam kokan hareketler bunlar. Yemezler. Mal ortada... Kişi hacı olmaz gitmekle mekkeye, eşek derviş olmaz taş çekmekle tekkeye..
Türkiye'ye gelen ABD'li Harzum Şerati'nin Atatürk Havalimanı'nda bindiği takside unuttuğu iPhone marka cep telefonu, GPS sistemi sayesinde kendisine teslim edildi. Şerati, önemli bilgilerin kayıtlı olduğu telefonu kendisine ulaştıran Taksiciler Kooperatifi Bilişim ve Güvenlik Müdürü Alperen Zekeriya Çulha ve taksi sürücüsüne teşekkür etti. 
 
ABD'li öğretmen Harzum Şerati, dün özel eğitim vermek üzere İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda bindiği taksiden iPhone marka telefonu unutarak indi. Taksi sürücüsü bir süre sonra arka koltuk arasına sıkışmış telefon olduğunu fark etti. Sürücü, telefonu merkeze getirip kayıp eşya ofisine teslim etti. Aynı özellikte telefon kullanan Kooperatifin Bilişim ve Güvenlik Müdürü Alperen Zekeriya Çulha, iPhone'un sahibini kendisi bulmaya karar verdi. Telefonun uçak modunda, açık, kilitsiz ve şebeke kapsamında olmadığını gören Çulha, GPS altyapısı ile kişiye ulaşmayı denedi. Telefonu normal moda aldıktan sonra bu tür telefonlara özgü GPS sistemi ile yer tesbiti yaptıran Çulha, telefonun abonesi olduğu sisteme mesaj göndererek kendisine ulaşılmasını sağladı. 
 
Apple FİRMASININ YAPAMADIĞINI YAPTI 
 
Bu arada Öğretmen Harzum Şerati, Amerikan Konsolosluğu'na, Apple firmasına ve abonesi olduğu GSM operatörüne iPhone'ununu kaybettiği bilgisini vermesine rağmen telefon sinyaline ulaşılamadı. Bilişim ve Güvenlik Müdürü Alperen Zekeriya Çulha'nın gönderdiği GPS mesajı, Şerati'nin ABD'deki ailesine ulaştı. Çulha ile haberleşen aile, durumu Türkiye'deki Şerati'ye iletti. Arkadaşıyla, dün saat 22. 30'da Atatürk Havalimanı'na gelen ABD'li öğretmen, bulunamayacağını düşündüğü telefonun ilginç bir yöntemle kendisine ulaştırıp teslim eden Çulha ve taksiciye teşekkür etti. 
 
Şerati, "Çok memnun ve mutlu oldum. Sizler ülkenizin kültür elçilerisiniz" dedi. Çulha da, havalimanında taşımış oldukları yolculara azami oranda güven hissi vermek ve bunu yaşatmanın görevleri olduğuna işaret ederek, "Ülkemizin ilk durağı olan havalimanında bu tür güzel sahneleri yaşattığımız için de mutluyuz" diye konuştu.
UNUTTUĞU EŞYASINI TESLİM ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
sanırım bilişimci arkadaş gps yolu ile iphone da bulunan Find My Phone özelliğini kullanıp, sahibinin mail hesabına bağlı GPS yolu ile veri gönderip yerini kendi tesbit ettirdi.teknoloji gelişiyor.basında da yer almıştı bir süre.iphone cihazların bizi takip edebildiği.en azından adamın aklına bu yöntem gelmiş.taksileri eleştirilecek durumda olsa bile teknolojiyi bilen elemanlarının olması güzel.güzel haber havalimanımız için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Taksisinde bulduğunu sahibine iade etmesi yada en azından etmeye çalışması taksici arkadaşı tebrik etmeme yeter.ama GPS le mesaj göndermek nasıl oluyomuş çok merak ettim.Evdeki radyoyla mesaj göndermek gibi bişe çünkü gps teknolojisi alış verişle çalışmaz sadece uydular sinyal gönderir alıcılarda sinyali gösterir RADYO gibi TELEVİZYON gibi.Yinede iade işinde kararlı davranılması çok sevindirici..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
karnım aç olsa dahi bu yalanı yemem!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerekli gereksiz yorumlara yapan terminal personeline: TAV kayıp eşya bürosunun yapamadığını taksiciler kooperatifi yaptı.bunu kabul edin.bu haber tüm medyaya yansımış.kişisel sorunlarınızla endekslediğiniz eleştirilerinizi airporthaber gibi havalimanının haberlerini bizlere ulaştıran bir yayın kuruluşu aracılığı ile değilde, ilgili kuruluşlara yazılı müraacat ile yapsanız çözüm daha kolay olur.Ama kişisel öfkenizi her haberin altına gereksiz yorumlar yazarak yapmasanız okuyucular olarak gözlerimizde fazla yorulmamış olur.KORSAN'ı bıraktım,çünki AHL Taksicileri gözle görülür şekilde düzelmeler içinde.ç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkes biliyor AHL taksicilerini,kimse yemez bu boş reklamları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Reklam kokan hareketler bunlar. Yemezler. Mal ortada... Kişi hacı olmaz gitmekle mekkeye, eşek derviş olmaz taş çekmekle tekkeye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000