22 Şubat 2013, Cuma 08:09:20

ÜNLÜ YÖNETMENE AMERİKAN İŞKENCESİ

Oscar Ödülleri’nde ‘Beş Kırık Kamera’ adlı filmi ‘En İyi Belgesel’ dalında aday olan Filistinli yönetmen Emad Burnat, Los Angeles Havaalanı’nda gözaltına alındı.
  • Michael Moore LAX immigration hakkinda bir belgesel yaparim diye tehdit ettiyse Filistinliyi hemen birakmislardir. Michael Moore B..... kalinlari utandirmayi cok iyi bilir.
  • alınması doğal.amerikayı bir israil olarak düşünün.havalimanı çaışanlarından polisine kadar amerikan yahudisi her an heryerdeler.bir filistinliye problem çıkarmaları doğal davetiyesi bile olduğu halde!
  • "5 Kırık Kamera" güzel bir belgesel. Mutlaka seyredin.

Türkiye’den Los Angeles’a uçan Burnat, havaalanındaki yetkilileri Oscar törenine katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gittiğine inandıramadığını söylüyor:

“Beni evime geri göndermek istediler. Benim için burada olmak ve Oscar’lara katılmak çok önemli çünkü bugün filmim hakkında konuşmak ve Filistin için tarihi bir gün.”

Burnat, eşi ve çocuğuyla birlikte alındığı yaklaşık bir saatlik sorgunun ardından yönetmen Michael Moore’un devreye girmesiyle serbest bırakıldı. Moore, yetkililerin neden Burnat’a inanmadıklarını esprili bir dille açıklıyor:

“Bence Göçmen ve Gümrük Bürosu’ndaki yetkililer şöyle düşündü, tamam bir çiftçisin, bir Filistinlisin ama aynı zamanda bir Oscar adayısın. Tabi ben de Nobel adayıyım zaten.”

‘Beş Kırık Kamera’ belgeseli, Yahudi yerleşimcilerin işgal ettiği İsrail sınırındaki Bil’in köyünün hikayesini anlatıyor. Filmin adı, çekimler sırasında beş ayrı kameranın ya İsrailli yetkililer tarafından kırılmış olmasından ya da kurşunların hedefi olmasından geliyor.

ÜNLÜ YÖNETMENE AMERİKAN İŞKENCESİ

Yorumlar

Michael Moore ~ 11 yıl önce
Michael Moore LAX immigration hakkinda bir belgesel yaparim diye tehdit ettiyse Filistinliyi hemen birakmislardir. Michael Moore B..... kalinlari utandirmayi cok iyi bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
alınması doğal.amerikayı bir israil olarak düşünün.havalimanı çaışanlarından polisine kadar amerikan yahudisi her an heryerdeler.bir filistinliye problem çıkarmaları doğal davetiyesi bile olduğu halde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
"5 Kırık Kamera" güzel bir belgesel. Mutlaka seyredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000