24 Mayıs 2011, Salı 07:50:44

Üniversitelilerin balon çılgınlığı!

Almanya'da 5 Üniversite öğrencisi, bir balona bağladıkları yüksek çözünürlüklü (HD) kamerayı 100 bin feet (30, 48 kilometre) yukarıya ulaştırmayı başardı...
Balonun yaptığı yaklaşık 80 kilometrelik yolculuk an be an kaydedildi. Özel şartlar için üretilen 'The GoPro' marka kamera kullanan öğrenciler Tobias Lohf, Marcel Dierig, Tobias Stodieck, Tristan Eggers ve Marvin Rissiek, bir proje kapsamında, balonu ulaşabilecekleri en yüksek noktaya uçurmaya karar verdi.

Bilim ve astronomi sitesi Universe Today'e konuşan Tobias Lohf, "Bizim mücadelemiz, atmosferin yüzde 1'i kadarki hava basıncına ve eksi 60 derece soğuğa dayanabilecek bir paket oluşturmaktı. Sonunda HD kamerayı uygun bir şekilde yerleştirmeyi başardık. Kamera, GPS takipçisi ve bir ısıtıcıyla birlikte toplam ağırlık bir kiloyu buldu" dedi. Gökyüzü ile ilgilenen bütün öğrencilere ilham vermek istediklerini belirten Lohf, dileyen herkesin bir kamera, hava balonu ve bant ile söz konusu deneyi gerçekleştirebileceğini anlattı. Sıradan yolcu uçaklarının çıkabildiği 35 bin feet (10, 6 kilometre) yükseklikten yaklaşık 20 kilometre daha yukarı çıkan balon, eşsiz görüntüler çektikten sonra patladı. Kameranın bulunduğu düzenek, bir paraşüt yardımıyla yere indi.
Üniversitelilerin balon çılgınlığı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000