02 Mayıs 2011, Pazartesi 12:38:20

ÜNİVERSİTELİLER UÇUŞ KEYFİ YAŞADI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Havacılık Topluluğu bu yıl 18 Mart haftası programı çerçevesinde 2.sini gerçekleştirmeye çalıştığı ancak hava muhalefeti sebebiyle iptal olan öğrenci uçuşunu gerçekleştirmek ve İstanbul Hava gezmek amacıyla 30 Nisan’da bir İstanbul gezisi yaptı.

Gezi Kapsamında öncelikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Hava Müzesini gezen ve uçaklar ve sistemler üzerinde bilgi alan öğrenciler özellikle C-47 ve  C-160 nakliye uçaklarına hayran kaldı. Öğleden sonra planı olarak 18 Mart haftası programı çerçevesinde yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemeyen uçuş için Top Air Uçuş okulunun ve Murat Öztürk’ün davetlisi olarak Hezarfen Havaalanı'na giden öğrenciler doyumsuz saatler yaşadı.

Hezarfen havaalanı'nda Murat Öztürk’ün verdiği brifing ile Türk genel havacılığı üzerine bilgi edinen öğrenciler özellikle genel havacılığın uluslar arası alanda ki gelişme seviyesini öğrendiğinde hayretler içersinde kaldı. Uçuş öncesinde aprona çıkarak uçuşların gerçekleştirileceği uçaklar ile temas kurup onlar hakkında bilgi aldı. 34 kişilik öğrenci grubunun uçuş gerçekleştirdiği sırada Murat Öztürk’de kendi gösteri uçağıyla uçuşunu tamamlayan öğrencilere  bir gösteri uçuşu yaparak izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Ülkemizde uçar vaziyette bulunan en eski uçak olan Boeing Stearman PT-17, öğrenciler için bir uçuş gerçekleştirdi. Öğrenci uçuşu sonrasında Hezarfen Havaalanı model uçak alanına geçen öğrenciler kullanılan sistemler ve yetenleri konusunda bilgi alıp bir RC Helikopterin kendileri için yaptığı gösteriyi izledi. Hezarfen Havaalanı gezisi sırasında Çaldıran İnsansız Hava Aracı siteminin üreticisi ve geliştirici olan Baykar Makine’nın sahiplerinen Ahmet Bayraktar ile de tanışan öğrenciler Türk havacılığı ve genel havacılık üzerine bilgi aldıkları bir geziden havacılığa duydukları ilgi ve sevgiyi arttırarak sonlandırdı.
 

ÜNİVERSİTELİLER UÇUŞ KEYFİ YAŞADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000