10 Haziran 2010, Perşembe 08:24:09

Umre'ye ambulans uçak

Suudi Arabistan'da rahatsızlanan Türk vatandaşı özel ambulans uçak ile Türkiye'ye getirdi.
  • BUGÜN DE RİYAD'A GİDİYOR.
  • Sıradan normal bir vatandaş Umreye gitmiş ciddi rahatsızlanmış normal olarak kendi ülkesi olan Türkiye de tedavi görmek istemiş ve yine normal olarak devletten yardım talebinde bulunmuş gayet güzel bir şey bundan daha iy ne olailirki.. Eskiden avrupa da yaşayan gurbetçiler türkiye ye geldiklerinde ya trafik kazası ya da doğal rahatsızlıktan dolayı avrupadan ambülans uçak gönderirlerdi ülkemize şimdi sıra bizde..
  • acaba garibanın biri uçak ihtiyacında olsa ve parasız olsa, orada ölüme terkedilir mi edilmez mi ?

Gaziantepli 60 yaşındaki kadın, Umre için gittiği Suudi Arabistan'da felçlik geçirince, Türkiye Cumhuriyeti Sağılık Bakanlığı harekete geçerek, Türk vatandaşı özel ambulans uçak ile Türkiye'ye getirdi.

45 gün önce Gaziantep'ten eşi Ali Karaduman ile birlikte Umre için Suudi Arabistan'a giden 60 yaşındaki 5 çocuk annesi Fatma Karaduman bir süre sonra rahatsızlandı. 5 gün önce rahatsızlığı nedeniyle kısmi felçlik geçiren Fatma Karaduman Medine'de bulunan bir hastaneye kaldırıldı. Burada durumu kötüye giden Fatma Karaduman için yakınları Türk yetkililerinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı Türk vatandaşını Türkiye'ye getirmek için harekete geçerek Ankara'da hazır bekleyen bir ambulans uçağı görevlendirdi.

Beraberindeki doktorlarla Ankara'dan havalanan Ambulans Uçak Medine'deki havaalanına indi. Daha sonra hastaneden alınan talihsiz kadın havaalanına getirilerek uçağa bindirildi. Medine'den havalanan uçak yaklaşık 3.5 saat sonra Gaziantep Havaalanı'na indi. Burada hazır bekletilen sağlık ekipleri uçaktaki sağlık ekipleri ile birlikte kontrollü bir şekilde felçlik geçiren kadını indirdi. Buradaki ambulansa alınan kadın hemen Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne
götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alınan Fatma Karaduman'ın durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Öte yandan annesinin 5 yıl önce Hacca gittiğini ve bu kez Umre için Suudi Arabistan'a gittiğini belirten Habip Karaduman, "Annem rahatsızlandıktan sonra buradaki yetkililerden yardım istedik. Özellikle başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin bu konuda bize çok büyük destekleri oldu. Sadece uluslar arası bir hasta taşıma durumu olduğu için prosedürler 4 gün sürdü. Biz bu talepte bulunurken bu kadar ilgi göreceğimizi bilmiyorduk. Demek ki artık devletimiz her Türk vatandaşı için bütün imkanları seferber edebiliyor. Bütün yetkililere ne kadar teşekkür etsek azdır. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

(Habertürk)

Umre'ye ambulans uçak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
BUGÜN DE RİYAD'A GİDİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sıradan normal bir vatandaş Umreye gitmiş ciddi rahatsızlanmış normal olarak kendi ülkesi olan Türkiye de tedavi görmek istemiş ve yine normal olarak devletten yardım talebinde bulunmuş gayet güzel bir şey bundan daha iy ne olailirki.. Eskiden avrupa da yaşayan gurbetçiler türkiye ye geldiklerinde ya trafik kazası ya da doğal rahatsızlıktan dolayı avrupadan ambülans uçak gönderirlerdi ülkemize şimdi sıra bizde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba garibanın biri uçak ihtiyacında olsa ve parasız olsa, orada ölüme terkedilir mi edilmez mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000