02 Ocak 2012, Pazartesi 20:46:49

UMRE DUYURUSU: BİLET FİYATLARININ ARDINDAN BELLİ OLACAK...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2012 yılında organize edilecek olan; 'Umre Organizasyonu' ile ilgili olarak kayıtların, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da başladığı bildirildi...
  • Aman uğurlayıcıları meydana sokmayın.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsmail Canbolat, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yürütülen 2012 yılı 'umre organizasyonu' kayıtlarının bugün itibariyle başladığını vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, hac ve umre hizmetlerini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Canbolat, elde edilen deneyimlerle Türkiye'nin hac ve umre organizasyonunun ulaştığı seviyenin daha da üst noktalara taşınması adına çaba ve gayret gösterildiğini anlattı.

2012 yılı umre organizasyonu kayıtlarının, İl Müftülüğü Umre Bürosu'nda yapılabileceğini dile getiren Canbolat, çıkışların ise 11 Şubat 2012 tarihinde planlandığının altını çizdi. Ücretler konusunda önceki yıllarda olduğu gibi 2012 yılı umre ücretlerinin de asgari düzeyde tutulmaya özen gösterileceğini belirten Canbolat, umre turlarıyla buna ilişkin ücretlerin; Suudi Arabistan'daki şartlar ve uçak bilet fiyatlarının belirlenmesinin ardından açıklanacağı, söz konu tarifelerin de İl ve İlçe Müftülükleri'nce kamuoyuna duyurulacağını dile getirdi.
 
İsmail Canbolat, “2011 yılında olduğu gibi 2012 umre mevsiminde de, vatandaşlarımızın tercihleri de dikkate alınarak, konaklama türlerinde umre organizasyonları planlanacak. Oteller, Mekke ve Medine'de hareme yürüme (bir kilometre veya daha aşağısı) mesafesinde. Normal konaklama türünde ikamet edilecek binaların mümkün olduğunca hareme yürüme mesafesi içerisinde olmasına özen gösterilecek. Ekonomik konaklama türünde ikamet edilecek binalara Mekke'de ulaşım servislerle yapılacak” dedi.
 
Hac organizasyonunda olduğu gibi umrede de, yurtiçi ve yurtdışında irşat, eğitim ve bilgilendirme seminerlerinin yanı sıra uğurlama, karşılama, Mekke ve Medine'de hizmet verecek görevli istihdamı, sağlık ve irşat hizmeti gibi alanlarda gerekli önlemler alınacağını ifade eden Canbolat, “Bu yıl umreye kaydolmak isteyen vatandaşlarımızın elektronik ortamda internet üzerinden kayıt yaptırabilmelerine de imkan sağlanacak. 'Ramazan Turları' da çeşitleri ihtiyaca göre bilahare belirlenecek” diye konuştu.
UMRE DUYURUSU: BİLET FİYATLARININ ARDINDAN BELLİ OLACAK...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Aman uğurlayıcıları meydana sokmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000