29 Ağustos 2011, Pazartesi 07:50:28

UMRE BAŞVURUSU REKORA GİDİYOR

Türkiye'den umreye gidenlerin sayısı her geçen yıl hızla yükselirken, talep ramazanda rekora ulaştı...
  • Kutsal toprakları her zaman müslümanlar içn vazgeçilmezdir.. dolayısıyla umreye veya hacca gidenleri hangi hakla eleştirmek doğru olmaz derim, herkes hesap günü geldiğinde hesabını verecek ve de tecili, yalanı dolanı olmayan bir hesap günü olacaktır.. bir insan umreye hacca gidiyor diye kalkıp da sen fakire fukaraya yardım ettin neden gidiyorsun demek kimseya düşmez o zaman o insan da kalkıp sana farklı bir soru sorar, dolayısıyla her birey kendinden sorumludur her birey kendi yaptğı işden sorumludur kimse de karışamaz boş laf etmenin anlamı yoktur.. Müslümanlar için dünya da en kutsal yer Mecca, Medine, Kudüsdür, arzu eden durumu uygun olan kendini hazır hisseden gider işde o kadar..
  • merak etme onlar vermiştir sen ne yaptın acaba fakire fukaraya
  • Üç beş kuruşta fakir fukaraya verseler ne olur ?
Türkiye'den umreye gidenlerin sayısı her geçen yıl hızla yükselirken, talep ramazanda rekora ulaştı. Geçen yıl ramazan ayında 27 bin kişinin gittiği umre ziyaretine çıkanlar bu yıl 75 bin kişiye ulaştı. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Önümüzdeki yıl 600 bin kişinin umreye gitmesini bekliyoruz" dedi.

Hac zamanı dışında kutsal topraklara yapılan umre ziyaretleri yıldan yıla hızlı bir artış yaşanırken, bu ziyaretler ramazan ayında rekora ulaşıyor. 
 
Hürriyet Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, Ramazanın tümünü veya Kadir Gecesi'ni orada geçirmek isteyenler, 30-33 gün süren turlara veya Kadir Gecesi'nin de içinde olduğu son 10 günü kapsayan turlara akın ediyor. Buna göre, geçtiğimiz yıl ramazan boyunca 27 bin 888 kişi umreye gitmişken, 40 bin Türk halen kutsal mekanlarda bulunuyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un verdiği bilgiye göre, tüm ramazan süresince 75 bin kişi umreyi ziyaret etmiş oldu. 
 
2010 yılına fark attı 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı ile seyahat acentelerine yapılan başvurular incelendiğinde, bu yılın ilk 8 ayında umreye giden kişi sayısının geçen yılın tamamını geçtiği görülüyor. 2009 yılında toplam 180 bin 931 kişi umreyi ziyaret ederken, bu sayı 2010 yılında 278 bin 554 kişiye yükseldi. 2011 yılına gelindiğinde ise umre ziyaretlerindeki hızlı yükseliş devam etti. Yılın ilk 8 ayı henüz bitmeden, Diyanet İşleri Başkanlığı yoluyla 176 bin 985 kişi, acentelar yoluyla da 244 bin 248 kişi umre için Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Toplam sayı da şimdiden 421 bini aştı. Buna göre, yıl sonunda 500 bin kişinin umre yapmış olacağı hesabı ortaya çıktı. 
 
40 bin kişi umrede 
 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, geçtiğimiz ramazan ayında 27 bin 888 kişinin umreye gittiğini belirterek, bu yıl için şu bilgileri verdi: "Bu yıl ramazan ayında umreye gidenlerin sayısı 75 bin kişiyi buldu. Şu anda ise umrede 40 bin kişi bulunuyor. Bir hafta öncesine kadar 27 bin kişi umredeydi. Ancak Kadir Gecesi'ni orada geçirmek isteyenlerle birlikte sayı 40 bine ulaştı. Bayramın arife günü dönüşler başlayacaktır. Çünkü ziyareti yapıp bayramı Türkiye'de geçirmek istiyorlar. Yine de bayramda umrede kalacakların sayısı 3-4 bin kişiyi bulur." 
 
2012'de 600 bin olur 
 
2000 yılında umre ziyaretlerinin tüm yıl boyunca yalnızca 10 bin kişiyle sınırlı kaldığını, ancak bu sayının her geçen yıl daha da arttığını belirten Başaran Ulusoy, şunları söyledi: "Ziyaretlerin bu kadar yükselmesinde otellerin konaklama imkanlarının düzelmesi, müstakil konaklamaya imkan verilmesi, uçakların sefer sayılarının artması ve artık orada düzgün iş yapılması etkili oldu. Artık umreye giden yanında pirinç, tereyağı, meyve-sebze götürmek zorunda kalmıyor. Şartlar iyileşti. Önümüzdeki yıl 600 bin kişinin umreye gitmesini bekliyoruz." 
 
Sigortasız gitmeyin 
 
Umreye gidenlere iki uyarıda bulunan Başaran Ulusoy, "Umre turlarını şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı ve 106 seyahat acentesi düzenliyor. Yetkili acente olmayanlarla umreye gitmesinler. İkinci uyarım ise sigorta yaptırmadan gitmesinler. Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde acenteler her türlü desteği sağlıyor. Umreye giderken kılavuz kitapların alınması gerekiyor. Biz bu kitapları da sağlıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı el çantası, hicaz albümü, umre rehberi, umre duaları, umre tanıtım CD'si, umre not defteri ve kalem, seccade, tesbih ve terlik kılıfı gibi malzemeleri veriyor" diye konuştu. 
 
Haziranda fiyat artışında ikinciydi 
 
Haziran ayı enflasyonunda tüketici fiyatları bazında bakıldığında en yüksek artış yüzde 45.36 ile yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlarda görülürken, onu hacca gidiş ücreti yüzde 15.70 ile izlemişti. 
 
1000 Euro'dan başlıyor 
 
Kutsal topraklara yoğun ilginin olduğu ramazan ayı dışındaki aylarda, ziyaret sayıları ortalama 15 bin düzeyinde oluyor. Ramazanı ve Kadir Gecesi'ni orada geçirmek isteyenler bu turlara akın ediyor. Bu nedenle, 30-33 gün süreli ramazan umresi ya da son 10 günü kapsayan turlar düzenleniyor. Tüm ramazanı kapsayan turlar 1000 Euro'dan başlayıp 5 bin Euro'ya çıkarken, 10 günlük turların fiyatları da 2 bin 500 Euro'yu buluyor. 
UMRE BAŞVURUSU REKORA GİDİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kutsal toprakları her zaman müslümanlar içn vazgeçilmezdir.. dolayısıyla umreye veya hacca gidenleri hangi hakla eleştirmek doğru olmaz derim, herkes hesap günü geldiğinde hesabını verecek ve de tecili, yalanı dolanı olmayan bir hesap günü olacaktır.. bir insan umreye hacca gidiyor diye kalkıp da sen fakire fukaraya yardım ettin neden gidiyorsun demek kimseya düşmez o zaman o insan da kalkıp sana farklı bir soru sorar, dolayısıyla her birey kendinden sorumludur her birey kendi yaptğı işden sorumludur kimse de karışamaz boş laf etmenin anlamı yoktur.. Müslümanlar için dünya da en kutsal yer Mecca, Medine, Kudüsdür, arzu eden durumu uygun olan kendini hazır hisseden gider işde o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
merak etme onlar vermiştir sen ne yaptın acaba fakire fukaraya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Üç beş kuruşta fakir fukaraya verseler ne olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000