11 Ekim 2016, Salı 08:56:08

Uluslararası TÜBİTAK İHA yarışması Gebze'de başladı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, deneme uçuşlarıyla başladı.
  • Bu yorumları yapan kişiler neyi hedefliyor bilmiyorum ancak yaptığınız çok acı. Ülkemizin gururu bir kurumu bu kadar aşağılamak neyi amaçlıyor? Hayvanat bahçesi müdürüymüş? Kim tübitak başkanı baktnız mı hiç? Prof. Dr. Arif Ergin. Okullarda öğrencilerin yaptığı saçma sapan projeleri yazacağınıza ( tübitakın okullara verdiği destek sonucunda ilköğretim ve lise öğrencilerinin yaptığı şeyler bunlar) Tübitakın ürettiği Hassas güdüm kiti, Som ve Som-J füzesi, E1000 yerli lokomotif projesi, Nufuz edici bomba, toros füzesi, elektrikli araç, Türksat 6A, GöKTÜRK2 vb.. projelerden bahsetsenize? Yazamazsınız çünkü bilmeden araştırmadan yprum yapmaktan başka bir vasfınız yok. Yazık size..
  • hangi tübitak başına hayvanat bahçesi müdürünün getirildiği mi ?
  • Gençler böyle boş işlerle uğraşmayın,led li ekmek dolabı daha önce tubitaktan onay aldı unutmayın :) böyle basit işler yapmayın , daha zorlayıcı birşeyler üretin ne bileyim hani klozete oturunca oley oley diye bağırıp her renk ten ışık yakan bir sistem, tubitak böyle şeyleri çok sever...

GTÜ'nün ev sahipliğindeki yarışmaya katılması beklenen yerli ve yabancı 101 takım, tasarladıkları İHA'ların dereceye girebilmesi için mücadele edecek.

İnsansız sabit ve döner kanatlı hava araçlarının geliştirilmesinin teşvik edilmesi amaçlanan yarışmaya katılan takımlar, çarşamba günü başlayacak yarışlara deneme uçuşlarıyla hazırlanıyor.

TÜBİTAK Bilim Toplum Daire Başkanlığı Bilim Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün yarışma kapsamında bazı takımların deneme uçuşu yaptığını belirtti.

Yarışların çarşamba günü başlayacağını vurgulayan Orhan, şu bilgileri verdi:

"Biliyorsunuz ülkemizde olağanüstü hal var ve pek çok yerde İHA uçuş yasağı var. Bazı takımlar kendi kapalı alanlarında kampüslerinde deneme uçuşlarını yaptılar, bazı takımların ise bu fırsatı yok. Biz fırsat eşitliği tanımak için ilk 2 gün burası için uçuş izni aldık. Ve şöyle bir alan koyduk sitemize, uçuş fırsatı bulamayan takımlar pazartesi gününden gelebilirler. Takımlar 2 gün boyunca araçlarını uçuşa hazır hale getirecekler. Çarşamba günü bütün takımlar GTÜ'ye gelecek. Aletlerin ağırlıklarını ölçeceğiz ve yarışla başlayacak. Pazar günü sıralamalar yapılacak ve ödül töreni olacak."

Orhan, ayrıca yarışmaya katılmaya hak kazanan takımların 95'inin Türkiye'den, 6'sının ise yurt dışından olduğunu bildirdi.

Uluslararası TÜBİTAK İHA yarışması Gebze'de başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

A.K ~ 8 yıl önce
Bu yorumları yapan kişiler neyi hedefliyor bilmiyorum ancak yaptığınız çok acı. Ülkemizin gururu bir kurumu bu kadar aşağılamak neyi amaçlıyor? Hayvanat bahçesi müdürüymüş? Kim tübitak başkanı baktnız mı hiç? Prof. Dr. Arif Ergin. Okullarda öğrencilerin yaptığı saçma sapan projeleri yazacağınıza ( tübitakın okullara verdiği destek sonucunda ilköğretim ve lise öğrencilerinin yaptığı şeyler bunlar) Tübitakın ürettiği Hassas güdüm kiti, Som ve Som-J füzesi, E1000 yerli lokomotif projesi, Nufuz edici bomba, toros füzesi, elektrikli araç, Türksat 6A, GöKTÜRK2 vb.. projelerden bahsetsenize? Yazamazsınız çünkü bilmeden araştırmadan yprum yapmaktan başka bir vasfınız yok. Yazık size..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalaka'ya ! ~ 8 yıl önce
Senin yaptığın yalakalık da çok acı. Al bak kendi ağızlarından neyi itiraf ediyor! http://resmigaste.com/manset/akp-ozelestri-yapti-tubitakin-basina-hayvanat-bahcesi-mudurunu-getirmekle-hata-etmisiz,26925 Ayrıca o bahsettiğin projelerde kullanılan pc'ler,kablolar vs kimin icadı?
gerçekler ~ 8 yıl önce
Dünya çapında,patenti bize ait herhangi bir şey icat edemeyişimiz de acı değil mi? Sanayi,teknoloji,bilimde dünyada hangi yerdeyiz? Hem mevcut iktidarın eğitim kalitesini ve seviyesini böyle yerle bir ettiği ve hem de hemen her lisenin imam hatip'e çevrilmesinin planlandığı bir ülkede? Aziz Sancar,ben herşeyimi cumhuriyete ve onun eğitim sistemine borçluyum ama tr'de olsaydım bu ödülü alamazdım çünkü proje geliştirebileceğim maddi güce ve laboratuvara sahip olamazdım çok üzgünüm,görüyorum ki hala olamazmışım dedi ki ne acı değil mi? Hayvanat bahçesi müdürünün Tübitak'ın başına getirilmesi dünya çapında bile haber olmuşken senin bundan bihaber olman ilginç ve gelen tepkiler üzerine iktidar geri adım attı orası da ayrı. Böyle bir atamanın bırak gerçekleşmesi,düşünülebilmesi bile başlı başına faciadır. Ayrıca aselsan mühendislerinin ölümleri de şüphelidir,devlet onları koruyamamıştır,böyle ve benzeri bir kurumda,ülkede kim,neden çalışmak,bir şeyler üretmek isteyebilir ki?
trajikomedi ~ 8 yıl önce
hangi tübitak başına hayvanat bahçesi müdürünün getirildiği mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.C ~ 8 yıl önce
Gençler böyle boş işlerle uğraşmayın,led li ekmek dolabı daha önce tubitaktan onay aldı unutmayın :) böyle basit işler yapmayın , daha zorlayıcı birşeyler üretin ne bileyim hani klozete oturunca oley oley diye bağırıp her renk ten ışık yakan bir sistem, tubitak böyle şeyleri çok sever...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000