22 Haziran 2010, Salı 08:25:02

Uluslararası seferler başlıyor...

Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti başkenti Grozni’deki havaalanı artık süreklilik şeklinde uluslararası seferlere başladı. Çeçen ulusal Grozni Avia hava yollarının ilk uçacağı ülke ise Türkiye...

Grozni Avia şirketi Genel Müdürü Alik Zulgayev konuyla yaptığı açıklamada, 20 Haziran tarihinde başkent Grozni’den süreklilik şeklinde ilk uluslararası uçak seferlerine başlayacaklarını belirtti. Zulgayev, “Öncelikle ilk olarak İstanbul’a uluslararası sefer sayılı uçuş gerçekleştireceğiz. 25 Haziran’da da Antalya’ya sefer sayımız olacak. Uçakta 100 yolcuyu taşımayı planlıyoruz.” dedi.

Çeçen yetkililer şimdilik Türkiye’ye haftada iki kere uçak seferleri gerçekleştireceğini belirtiyor. Grozni Avia şirketi Genel Müdürü Zulgayev, uluslararası seferleri yapabilecek ekip ve teknik elemanlara da sahip olduklarını da ifade etti.  Groznı Havaalanı’nda teknik hizmetlerden sorumlu Sultan Gambulatov da yurtdışından gelecek uçakları kabul etmeye hazır olduklarını belirterek, “İlk önce Türkiye’ye yönelik uluslararası sefer yapacağız. Bizim konuyla ilgili anlaşmamız ve sefer hizmetleriyle ilgili sözleşme de hazır... Yurtdışından gelecek uçakları da kabul edeceğiz. Bununla ilgili ön çalışmalarımızı tamamladık.” diye konuştu. Çeçenistan yetkilileri, öncelikle Çeçen diasporasının yoğun bulunduğu ülkelere yönelik uçak seferlerinin başlatılmasını planlıyor. Ülkeler arasında Türkiye’nin yanısıra, Dubay, Birleşmiş Arab Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Ukrayna, Kazakistan ve Çin’e de var.

Aralık 2009’ta Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Çeçenistan Cumhuriyeti’nin başkenti Grozni Havaalanı’nın uluslararası sefer başlatmasını onaylamıştı. Daha sonra Rusya Ülkelerarası Sivil Havacılık Kurumu, Grozni Havaalanı’na “Uluslararası Havaalanı” sertifikasını sunmuştu. Çeçen Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov Çeçenistan’ın ekonomik bakımdan gelişmesi ve başta İslam ülkeleri olmak üzere yurtdışı ülkelerle ilişkilerinin artması için Kremlin’den bölgede uluslararası bir havaalanının açılmasını talep ediyordu. Bu amaçla 2007 yılında Çeçenistan Başbakanlığı’nın özel kararıyla Grozni-Avia havacılık şirketi kurulmuştu.

Uluslararası seferler başlıyor...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000