23 Mart 2010, Salı 09:20:08

"Uluslararası bir havaalanı şart"

Atiker Otogaz Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Mehmet Ali Atiker siyasilere seslenerek, “Uluslararası bir havaalanı acilen hayat bulmalı. Bu konuda tüm milletvekillerimizi ve siyasilerimizi göreve çağırıyoruz” dedi
  • sen milletin arabay tüp takıcan diye havalimanı (hemde uluslararası !) yapcak halimiz yok amca.madem o kadar para kazanıosun özel uçak al jet falan onla yap anlaşmalarını di mi ?
  • heryere de uluslararası havaalanı yapılacak değil herhalde, hadi yapıldı nasıl dolacak
  • O zaman ihracat yapan her ile bir uluslararası meydan açalım. Yaptığınız milyonlarca dolarlık ihracat anlaşmaları için insanlara bir aktarma yapmak zor geliyorsa bırak yapma o anlaşmayı. Hem konya kadar İhracat yapan dünyadaki emsal kentlerde uluslararsı meydan mevcutmuki bu lüksü istiyorsun. Haftada 2 sefer için gümrük muhafaza oraya adam mı yığsın.
  • Sanayicilerimizin bu konuya bakışı vallahi şaka gibi.Önüne gelen uluslararası havalimanı istiyor. Yaz aylarında bilhassa İskandinav ülkelerinde yaşayan Konya ve civar illerdekiler için zaten THY doğrudan Konya dan karşılıklı seferler koyuyor ki bunlardan biriyle ben de 1 sene önce Oslo ya uçmuşdum ve gidişte 9 kişi dönüşde de 5 kişi Konya ya gelmişdik B-737-800 ile.Bu işler ezbere olmuyor.Aralık ayında Mevlana törenleri için yoğun bir trafik vardı ama hem THY hem de Pegasus ilave seferlerle ihtiyacı karşıladılar. Ben bu hatta sık uçan bir yolcu olarak 1 günde Pegasus un SAW-KON için 54 uçuş yaptığına hem de full şahidim.
  • Havacılığımız bu kadar. Ne demek Konya'ya yurt dışından direkt uçuş? Gelen eziyet çekmeli, abuk sabuk aktarmalar yapmalı ki tadını çıkarsın. Biz kim havacılık kim? Herkez gününü dolduruyor etliye sütlüye dokunmadan. Bu kafayla bu kadar.

Sanayiciler olarak yurt dışına ihracat yaptıklarını hatırlatan Mehmet Ali Atiker, “Bu ihracatın karşılığında birçok ülkeye Konya’dan direk uçuşun olmadığı için büyük sorunlar yaşıyoruz. Uluslararası bir havaalanı olmadığı için müşteri kaybediyoruz” dedi.

Atiker Otogaz Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Mehmet Ali Atiker bu kez de uluslararası bir havaalanının şehre kazandırılması konusunda açıklamalarda bulundu.

MÜŞTERİ KAYBEDİYORUZ

Siyasilere seslenen Atiker, “Konya’mıza uluslararası bir havaalanı acilen yapılmalı. Bu konuda tüm milletvekillerimizi ve siyasilerimizi göreve çağırıyoruz. Sanayiciler olarak yurt dışına ihracat yapıyoruz ve bu ihracatın karşılığında da bir çok ülkeye Konya’dan direk uçuş olmadığı için büyük sorunlar yaşıyoruz. Uluslararası bir havaalanı olmadığı için de müşteri kaybediyoruz” dedi.

GÜNÜMÜZ HEBA OLUYOR

Konya’ya üç ayrı şirketin uçtuğunu hatırlatan Atiker, “Bu şirketler sayesinde Konya’dan İstanbul’a İstanbul’dan da Konya’ya hergün uçak seferi var ancak zamanlama açısından yine sıkıntı yaşanıyor. İstanbul’a gitmemiz için yine bir günümüz heba oluyor. Haftada en azından bir veya iki sefer olmak üzere yurt dışı uçakları Konya’ya inebilmeli. Bu konuda kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Konya’ya hızlı trenden önce uluslararası havaalanı şart” diye konuştu. Hz. Mevlana’yı anma törenlerinde bile yurt dışından çok sayıda turist ve konuğun direk Konya’ya uçakla inemediğini de hatırlatan Atiker, “Hem sanayicilerimiz hem de turizm açısından uluslar arası havaalanı meselesi çok mühim acilen hayat bulmalı” dedi.

"Uluslararası bir havaalanı şart"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
sen milletin arabay tüp takıcan diye havalimanı (hemde uluslararası !) yapcak halimiz yok amca.madem o kadar para kazanıosun özel uçak al jet falan onla yap anlaşmalarını di mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
heryere de uluslararası havaalanı yapılacak değil herhalde, hadi yapıldı nasıl dolacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O zaman ihracat yapan her ile bir uluslararası meydan açalım. Yaptığınız milyonlarca dolarlık ihracat anlaşmaları için insanlara bir aktarma yapmak zor geliyorsa bırak yapma o anlaşmayı. Hem konya kadar İhracat yapan dünyadaki emsal kentlerde uluslararsı meydan mevcutmuki bu lüksü istiyorsun. Haftada 2 sefer için gümrük muhafaza oraya adam mı yığsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanayicilerimizin bu konuya bakışı vallahi şaka gibi.Önüne gelen uluslararası havalimanı istiyor. Yaz aylarında bilhassa İskandinav ülkelerinde yaşayan Konya ve civar illerdekiler için zaten THY doğrudan Konya dan karşılıklı seferler koyuyor ki bunlardan biriyle ben de 1 sene önce Oslo ya uçmuşdum ve gidişte 9 kişi dönüşde de 5 kişi Konya ya gelmişdik B-737-800 ile.Bu işler ezbere olmuyor.Aralık ayında Mevlana törenleri için yoğun bir trafik vardı ama hem THY hem de Pegasus ilave seferlerle ihtiyacı karşıladılar. Ben bu hatta sık uçan bir yolcu olarak 1 günde Pegasus un SAW-KON için 54 uçuş yaptığına hem de full şahidim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılığımız bu kadar. Ne demek Konya'ya yurt dışından direkt uçuş? Gelen eziyet çekmeli, abuk sabuk aktarmalar yapmalı ki tadını çıkarsın. Biz kim havacılık kim? Herkez gününü dolduruyor etliye sütlüye dokunmadan. Bu kafayla bu kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000