28 Eylül 2013, Cumartesi 12:50:41

ÜLKEYİ KARIŞTIRAN İDDİA!

Rusya'da bir gazete, Şeremetyevo Havalimanı'nda 6 yıldır bir uçak bekletildiğini ve uçağın içinde de 20 milyar Euro para olduğunu yazdı. Yetkilileri bu iddiayı yalanladı...
  • O para benim :))) kinse sulanmasın :))
  • Rusça olarak ne demişler ki, yalanın daniskası diye çevrilmiş:))
  • hemen yer hızmetı personelı olarak rusyaya gıdıp oparayla yer hizmeti şirketı kuracagım.....

İddiaya göre Moskova’daki havalimanında 6 yıldır bir uçak bekletiliyor. Bu uçağın içi de tıka basa parayla dolu. Kime ait olduğu bilinmeyen paranın 20 milyar Euro olduğu söyleniyor. Rusya bu haberle çalkalanırken, yetkililer haberi yalanladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da yer alan uluslararası Şeremetyevo Havalimanı’nda 2007 yılında inen bir uçağın hâlâ alanda bekletildiği iddia edildi. İddiayı ortaya atan Moskovski Komsomolets gazetesi, “Uçağın 6 yıldan beri havalimanı bir köşesinde tutuluyor olması problem değil. Asıl mesele uçağın kargo bölümündeki yükü. Elde ettiğimiz bilgilere göre yükün konşimentosuna göre bu uçak tıka basa 20 milyar Euro’yla dolu. Uçak 2007 yılında Almanya’nın Frankfurt havalimanından havalanarak para yükünü Moskova Şeremetyevo havalimanına indirmiş. Rus gümrükçüleri ise uçakta ne bulnunduğunu görünce küçük dilini yutmuş. Uçağın modeli bilinmiyor. Ancak yaklaşık 120 ton ağırlığında 20 milyar Euro’yu ancak ‘Ruslan’ tipi Rus nakliye uçağı tek seferde taşıyabilir” dendi.

GÖNDEREN İRANLI ALICI HAYIR VAKFI

Rusya’da ses getiren “Şeremetyevo havalimanında 6 yıldan beri sahipsiz 20 milyar Euro bekliyor” iddiası üzerine tıka basa para dolu hayalet uçakla ilgili başka iddialar da yayınlandı. Yine Rus gazetecileri tarafından elde edilen ek bilgiye göre 120 ton para yükünü 6 yıl önce gönderen kişi belgelerdeki pasaport kopyasına göre İran vatandaşı Farzin Ali Karoryan Mutlag gözükmekte. Yükü teslim alması gereken taraf olarak ise komşu Ukrayna merkezli bir hayır vakfı olan “İyi İnsanlar Dünyası” olarak görünüyor. Ancak bu vakıftan kimse havalimanı kapısını çalmamış.

Haberin ardından 2007 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde Merkez Bankası’nı 66 milyar dolar dolandırmak isteyen Farzin Ali ismi akla geldi.

İkinci ihtimale göre 20 milyar Euro’nun eski Irak lideri Saddam Hüseyin’e ait olabileceği. İddiaya göre Saddam devrilmeden bu paraları kaçırdı, emanet ettiği kişiler de bu şekilde sakladı. ABD’nin paranın izini sürememesi için 10 yıldan beri gizlenen milyarlar son 6 yıldır Şeremetyevo havalimanında gözden uzak tutuluyor.

YETKİLİLER YALANLADI!

20 milyar Euro dolu uçak iddiası üzerine Moskova uluslararası Şeremetyevo havalimanı yönetimi açıklama yaptı. Şeremetyevo havalimanı para dolu uçak iddiasını hiçbir yoruma girmeden tek cümleyle “Yalanın daniskası” ifadesiyle tarif etmeyi tercih etti. (Hürriyet)

ÜLKEYİ KARIŞTIRAN İDDİA!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
O para benim :))) kinse sulanmasın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
citi ~ 11 yıl önce
Rusça olarak ne demişler ki, yalanın daniskası diye çevrilmiş:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iticü ~ 11 yıl önce
hemen yer hızmetı personelı olarak rusyaya gıdıp oparayla yer hizmeti şirketı kuracagım.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000