05 Eylül 2011, Pazartesi 14:10:46

ÜLKEDE GÜNDEM: ROBİNSON CRUOSE!

Geçtiğimiz günlerde 21 kişinin ölümüne neden uçak kazası bazı soruları da beraberinde getirdi...
Şili'de Cuma günü CASA 212 tipi uçak Robinson Cruose adasındaki piste iniş yapmaya çalıştığı sırada okyanusa düşmüş ve 21 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu kazanın ardından ülkede adeta yas ilan edilirken, yetkililer ve konu hakkında bilgi sahibi olan merciler sözkonusu pistin tehlikesinden bahsetmeye başladı. Pistin dar ve elverişsiz olduğu konusunda birleşen uzmanlar, tedbir alınmaması halinde yeni kazalar için davetiye çıkarılacağını ifade ettiler.

Kazada ölenler arasında ünlü televizyon yapımcısı Felipe Camiroaga'nın da bulunması konunun medyadaki gündemini ve sıcaklığını korumasına neden olurken, yazılı ve görsel medya olayla ilgili sürekli yayınlar yapıyor. Durumdan rahatsız olan yetkili kurumlar araştırmanın sürdüğünü ifade ediyor.

Ülkedeki pilotlar da pistin yetersiz ve dar olduğu konusunda görüş belirtirken, hava şartlarının elverişsiz olması durumunda tehlikenin çok daha yüksek boyutlara ulaşacağını ifade ettiler. Şirketlerin pist hakkında sivil havacılık kurumuna rapor sunacakları ve genişletilmesi hususunda yardım isteyekleri de gelen bilgiler arasında.

Yaşanan uçak kazası sonrası yolcuların tedirgin oldukları ve pistin tehlikesi nedeniyle gerekli önlemlerin alınmasını istedikleri öğrenildi.

Ülkede şu sıralar tek gündem maddesinin pist haline gelmesi nedeniyle yetkililerin konu ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.



©AirportHaber
ÜLKEDE GÜNDEM: ROBİNSON CRUOSE!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000