16 Eylül 2014, Salı 07:23:36

UHUK 2014 KAYSERİ'DE DÜZENLENDİ

myTECHNIC, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen 5. Ulusal Havacılık ve Uzay Konferansı'na sponsor oldu.
  • Para sorununu hallettiler de bizim mi haberimiz yok?

myTECHNIC, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen 5. Ulusal Havacılık ve Uzay Konferansı'na sponsor oldu.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi'nde geçtiğimiz hafta düzenlenen 5. Ulusal Havacılık ve Uzay Konferansı'nda konuşan Ekşi, sivil havacılığın sınırlarının Chicago Sözleşmesiyle çizildiğini söyledi.

Ekşi, sivil havacılığın en üst kurumunun Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) olduğunu, bu kurum tarafından zorunlu denetime tutulduklarını, geçen yıl yapılan denetimde standartlara uyumluluklarının yüzde 85 olarak tespit edildiğini dile getirdi.

Sivil havacılığın Türkiye'de son yıllarda ulaştığı noktaya değinen Ekşi, şöyle devam etti:

"2003'te 35 milyon olan yolcu sayısı 2013'te 150 milyona çıktı. Aktif havaalanı sayımız 26'dan 52'ye yükseldi. 2003 yılında dış hatlarda 60 noktaya uçuş yaparken, bugün 236 noktaya uçuş yapılabiliyor. Uçuş anlaşması yapılan ülke sayısı 81'den 162'ye çıktı. ICAO verilerine göre Türkiye ton kilometre başına 2003'te dünya sıralamasında 30'uncu sıradaydı. 2013'te ise 15'inci sıraya yükseldik. Önümüzde Çin, Almanya, Fransa, Rusya, Brezilya gibi ülkeler var. Avrupa'da ise 5'inci sıraya yükseldik. Bu verilere baktığımızda Türkiye sivil havacılıkta bir dönüşüm, patlama noktasına gelmiş durumda. 'Türkiye kendi uçağını kendi yapacak' stratejisi, bu parametrelerle geldiği noktaya bakıldığında gayet makuldür."

Ekşi, askeri alanda üretilen ATAK ve ANKA'nın önemine dikkati çekerek bunların sivile dönüştürülebilecek ürünler olduğunu ifade etti.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen konferansa, Sivil Havacılık Genel Müdürü Sn.Bilal Ekşi’nin yanı sıra, Doç.Dr.Mahmut Faruk Akşit, Dr.Celal Sami Tüfekçi, Muharrem Dörtkaşlı, Recep Barut, Prof.Dr.İskender Gökalp, Dr.Ahmet Kaplan, Aziz Koru, Erinç Albayrak da konuşmacı olarak katıldı.

3 gün süren konferansın ilk gününde myTECHNIC, Kayseri Erciyes Dağı Lifos Tepesi’nde bir akşam yemeği düzenledi.

myTECHNIC’ten, Yavuz Çizmeci ve yönetim ekibinin katıldığı yemekte, ERÜ Rektörü Prof.Dr.Fahrettin Keleştemur ve Havacılık&Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Kemal Apalak’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 davetli vardı.

UHUK 2014 KAYSERİ'DE DÜZENLENDİ

Yorumlar

Borçlar bitti mi? ~ 10 yıl önce
Para sorununu hallettiler de bizim mi haberimiz yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000