03 Ekim 2012, Çarşamba 08:33:58

"UCUZ BİLETLE UÇUŞ DÖNEMİ BİTTİ"

Türk-Alman Turizmciler Derneği üyeleri Stuttgart’ta bir araya geldi. Başkan Cemil Canoğlu, Türkiye’ye kalkan uçak sayısında yüzde 50 azalma olduğuna dikkat çekerek, ucuz bilet döneminin bittiğini fiyatların yükseleceğini söyledi.
  • Cemil Canoğlu, acentelerin bu talepleri için en yetkili kişi ve kuruluşlara erişebilecek deneyimli bir turizmci.

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde faaliyet gösteren turizmciler tarafından kurulan Türk-Alman Turizmciler Derneği üyeleri Stuttgart Class Restoran’da biraraya geldi. Kış sezonuna yönelik gelişmelerin ve sektör sorunlarının konuşulduğu toplantıda Başkan Cemil Canoğlu, Stuttgart Havaalanı’ndan Türkiye uçuşlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıllara oranla Türkiye’ye kalkan uçak sayısında yüzde 50 azalma olduğuna işaret eden Cemil Canoğlu, ucuz bilet döneminin bittiğini ve bilet fiyatlarının giderek yükseleceğini söyledi.

HEMEN BİLET ALIN

Önümüzdeki kış ve yaz dönemine yönelik Türkiye’ye seyahat etmek isteyenlerin biran önce biletlerini almalarını öneren Canoğlu, “Uçuşlarda artık müşteri odaklı hizmet verilmiyor. Para kazanmak odaklı hizmete başlandı ve yolcular çok mağdur olacak. Bu kış çetin geçecek. Stuttgart havaalanından Türkiye’ye haftada sadece 40 uçak kalkacak. 20 yıldır yapılan Adana, 13 yıldır yapılan Gaziantep seferleri bile iptal edildi. Yeterli koltuk sayısı olmaması fiyatların artmasına neden olacak. Cenazeye bile yer bulamıyoruz. Bu durum sadece Stuttgart’a has değil. Diğer havaalanlarında da aynı sıkıntı yaşanıyor” dedi.

ACENTELER DERTLİ

Toplantıya katılan acente temsilcileri konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

Şükrü Yağcı (Elif Tour): Uçuşlarda kalite ve hizmet sıfır. Bir bardak sudan 2 Euro alıyorlar. Alman yolcu taşıdığı Antalya seferlerinde yeme, içme servisi verirken Türk yolcu taşıdığı uçaklarda bu hizmeti vermiyor. Bu ayrımcılık bitsin.

Ünal Karhan (Kartours): Uçak iptal oluyor, şirket görevlisi ortada yok. Gecikmeler oluyor, muhatap bulamıyoruz. Yolcu şikayetini bize iletiyor. Uçak şirketleri kendi hataları olduğunda ortada yoklar. Hedef sadece para kazanmak olmamalı.

Cemil Ergin (Pascha Reisebüro): Bilet fiyatları arttı. Yolcu bilet almıyor. Bilet iptallerinde alınan ceza miktarı çok yüksek. Neredeyse bilet fiyatına geliyor. Istanbul’da Atatürk Havaalanında chek-in kuyruğunda beklerken uçağı kaçıran yolcularımız var. Uçak kalkmadan 45 dakika önceden chek-in kapanıyor. Yolcu kuyrukta beklerken uçamıyor.

Ünal Antika (Gözde tour): Tolarans yok. Yolcuya kolaylık veya hizmet anlayışı bitti. Yarım kilo fazlanın parasını istiyorlar. Ne ikram, ne yemek. Tur operatörleri de fiyatlarını çok arttırdı. Öger Tur’un satılmasından sonra herşeyin fiyatı arttı. Bu sıkıntıya Öger Türk Tur çözüm bulabilir. Vural Öger’den yardım bekliyoruz. (Hürriyet Avrupa)

"UCUZ BİLETLE UÇUŞ DÖNEMİ BİTTİ"

Yorumlar

Erdal Atabay ~ 12 yıl önce
Cemil Canoğlu, acentelerin bu talepleri için en yetkili kişi ve kuruluşlara erişebilecek deneyimli bir turizmci.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000