13 Temmuz 2014, Pazar 09:20:38

UCUZ BİLET HAYAL OLACAK!

Zaman Gazetesi havacılık yazarı Mustafa Gün, yolcuları uyardı; 'Ucuza seyahat etmek istiyorsanız hemen rezervasyon yaptırın ve uçak biletinizi alın'.
  • Elini kolunu sallayan almasin biletleri. Kaliteli insanlar olsun ucanlar, geri kalani otobusten fazlasini hak etmiyor cunku...
  • Bence halen bilet fiyatları ucuz birazdaha arttırılabilir. Okadar konfor hızlı ulaşım için değer. Şirketler birazdaha kazanmalı maliyetine uçuyorlar yazık
  • Eger dusmese alirim

Zaman Gazetesi havacılık yazarı Mustafa Gün, yolcuları uyardı; 'Ucuza seyahat etmek istiyorsanız hemen rezervasyon yaptırın ve uçak biletinizi alın'.

Okulların kapanması ve tatile çıkanların sayısında yaşanan artış nedeniyle havalimanlarında uçak ve yolcu sayısında rekorlar kırılıyor. Bu rekorlar Ramazan nedeniyle hafta sonu gerçekleşiyor. Havayolu şirketleri ise hafta içinde seyahat edenlerin sayısını artırmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenleyerek daha ucuza uçuruyor. Ancak Ramazan’da özellikle hafta içinde çok düşük fiyata bulunan bilet ücretlerinin, Ramazan Bayramı öncesinden itibaren ‘uçuşa geçtiğini’ şimdiden söyleyelim. Yani, bakanlığın bilet fiyatlarının belirli seviyede tutulması amacıyla aldığı tedbirlerden, ‘tavan fiyat’ uygulaması, artışlar yüzünden bir kez daha askıya alınacak.

Havayolu şirketlerinin, bayram ve tatil dönemlerinde yüksek fiyattan bilet satışına sınırlama getirilmesi amacıyla geçen yıl ‘tavan fiyat’ uygulaması başlatılmıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından geçen yıl aralıkta başlatılan 299 TL’lik tavan fiyat uygulamasına ise ‘maliyet artışı’ gerekçe gösterilerek bazı havayolu şirketleri tarafından geçen nisanda son verildi. Ancak vatandaşlardan gelen şikayet üzerine harekete geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise İstanbul’da bir araya geldiği şirket yetkililerinden ‘söz alarak’ yeni tavan fiyatı 309 TL şeklinde belirledi. Ne yazık ki, verilen bu söz de, bazı şirketler tarafından yerine getirilemedi. Özellikle haziranda fiyatlar yeniden yükseldi.

İşin daha da kötüsü, Bayram haftası ve sonrası fiyatların daha da artacağı ifade ediliyor. Özellikle son güne kalanlar, çok yüksek ücret ödeyerek uçmak zorunda kalacak. Havayolu şirketleri ise bu konuda artan maliyetleri gerekçe gösteriyor ve başka çarelerinin kalmadığından yakınıyor. Bu yüzden, daha ucuza seyahat edebilmek için vakit geçirmeden rezervasyonunuzu yaptırın ve uçak biletinizi satın alın.

Ucuz bilet almak mümkün mü?

Bu saatten sonra ve özellikle belirli uçuş saatleri dışında ucuza seyahat etmek zor olsa da, bu konuda yine de bir şeyler yapmak mümkün. Öncelikle uçuş planınızı mümkün olduğunca çok önceden gerçekleştirin. Örneğin bazı havayolu şirketleri 2-3 ay öncesinden alınan biletlerde, 25-30 TL’ye uçuş imkânı sunuyor. Ancak son güne kaldığınızda en yüksek fiyattan uçak bileti almak zorunda kalacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu yüzden, ucuz bilet için alternatif gün ve saatleri belirleyerek işe başlayın. Daha az tercih edilen havalimanlarından düzenlenen uçuşların düşük ücretle satışa sunulduğunu da unutmayın. Ayrıca, karşılaştırmalı uçuş alternatifleri sunan web sitelerinden veya acentelerden en ucuz bileti bulabilirsiniz.

Havalimanına erken gelin

Yüksek bilet fiyatları nedeniyle yaşadığınız sıkıntının uçuş öncesi çileye dönüşmesini istemiyorsanız en az 2-3 saat öncesinden havalimanına gelin. Aksi takdirde, aşırı yoğunluk nedeniyle terminal girişi, check-in kontuarı ve pasaport kontuarı önlerinde oluşan uzun kuyruklar nedeniyle sinirleriniz daha da gerilebilir. Bu yüzden yolcular ve diğer görevlilerle de tartışabilir ve uçuşunuzun iptal edilmesiyle sonuçlanabilecek olaylarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Mustafa Gün / Zaman

UCUZ BİLET HAYAL OLACAK!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Elini kolunu sallayan almasin biletleri. Kaliteli insanlar olsun ucanlar, geri kalani otobusten fazlasini hak etmiyor cunku...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence halen bilet fiyatları ucuz birazdaha arttırılabilir. Okadar konfor hızlı ulaşım için değer. Şirketler birazdaha kazanmalı maliyetine uçuyorlar yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Schiphol ~ 10 yıl önce
Eger dusmese alirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000