14 Ağustos 2018, Salı 09:03:57

Ucuz bilet dönemi kapanıyor!

Rublede son iki haftada yaşanan yüzde 10 civarındaki değer kaybı, havayolu şirketlerini dış uçuşlarda fiyat arttırımına mecbur bıraktı.
  • Bedava uçak bileti istiyoruz pilotu bilmem nesi çatır çatır bedaca uçak bileti hakkına sahipken bize verilmemesi haksızlık.

Rublede son iki haftada yaşanan yüzde 10 civarındaki değer kaybı, havayolu şirketlerini dış uçuşlarda fiyat arttırımına mecbur bıraktı. Yolcular ise zamdan son bir kere kaçınabilmek için erken rezervasyon peşinde. Biletix verilerine göre, bu hafta fiyatların zamlanacağı haberlerinin medyaya yansıması ile, rezervasyonlar yüzde 28 artmış durumda.

TürkRus'ta yer alan habere göre; Rusya'da dış uçuşlarda bilet fiyatları 15 Ağustos Çarşamba gününden itibaren artacak. Havayolu şirketleri fiyatları belirlerken Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) her hafta Salıyı Çarşambaya bağlayan gece güncellediği döviz kurlarını dikkate alıyor.

14 Ağustosa kadar kur 62,5 ruble/dolar seviyesinde. Çarşambadan itibaren bilet fiyatları yüzde 5 zamlanacak.

Konuyu haberleştiren Rossiyskaya Gazeta bu zam oranını bir tahmin olduğunu, kurdaki değişime göre artış oranının da değişebileceğini vurguluyor.

Durumdan en çok Rusya'dan yurt dışına uçanların ve paket tur alan tatilcilerin etkilenmesi bekleniyor.

Ucuz bilet dönemi kapanıyor!

Yorumlar

Arff ~ 6 yıl önce
Bedava uçak bileti istiyoruz pilotu bilmem nesi çatır çatır bedaca uçak bileti hakkına sahipken bize verilmemesi haksızlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 6 yıl önce
Yılda kaç gün çalışıyorsun da daha neyin hakkını istiyorsun. Özel şirket koçum havayolları senin gibi devlet e sırt dayamıyoruz. Bedavacılıktan öleceksiniz...
Bi ~ 6 yıl önce
Siz kalmistiniz, kendini pilotlarla karsilastirmaya calismayan, tam oldu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000