27 Aralık 2015, Pazar 09:18:03

Uçuşun en keyiflisi Business'ta

Konforlu koltuklar, eğlence sistemleri ve lezzetli ikramlar, hiç kuşkusuz uçakla seyahati daha da keyifli hale getiriyor.
  • Comfort clas neden kaldirildi anlamiyorum.bussines clas ' herkes ucamiyor.hic olmazsa ekonomiden biraz pahaliydi, orta gelir tabakasi ucabiliyordu.Mille bilet alsan dahi kazik atiyorlar. Vergi v.s normal fiat tan daha fazla biliyor
  • OnurAir'le Adana'dan 11.55'le gerçekleştirdiğim uçuşta 4D'te 10 dakika oturunca ayaklarım uyuşmaya başladı. Kabin görevlisine durumu bildirdim, kendisi birinci sırada ya da exitte ücretli oturabileceğimi söyledi. O an 100 TL de dense yine oturacaktım, 25 TL karşılığında birinci sıraya geçtim, arkamdan benim gibi 1.90'nın üstünde başka bir yolcu da 1.sıraya geçti. Onur'u çok nadir kullandığım için diz mesafesinin bu kadar dar olduğunu unutmuşum. Perşembe günü yapacağım yolculukta diz mesafesinde nefes aldıran THY'yi kullanacağım.
  • Bence pilot kabini amortisorlu koltuklar sinirsiz hizmet ustune para bile veriyorlar!!
  • ucusun en konforlusu businesstaymis, habere bak sanki tuvalette diyen var
  • Haremde inecekler bagaji sag tarafa esenlere gidecekler sol tarafa versin ozpegatur ve business yuzyilin esprisi olmus. Yanlis anlama olmasin ozpegatur=pegasus nam-i diger ucan beygir
  • Ekonomi biletinin 2-3 katina satilan business bileti??? Belki kisa ucuslardadir o, THY'nin ABD ucuslarina bir bakin ekonomi biletlerinin 4-5 katindan ucuz business bilet var mi acaba? Erisebildigimiz bir comfort class vardi, onun da pazarlamasini beceremedikleri icin kaldirdilar. Hizmet/yemek bahanedir business class yolcusu icin, insanlara rahat koltuk upgrade imkani verin yeter. Yok sarapmis, yok bonfileymis bahanedir, o koltugu alacak parasi olan adam zaten dunyanin en iyi restaurantlarinda da yemek yiyebilecek paraya da sahiptir. Ucakta yiyecegi yemegi dusunup almaz o bileti. Ekonomi koltugu genisliginde ama koltuk diz mesafesi normalden 10-12cm genis ekonomy plus tipi ekonomi biletinden %15-20 fazla ucrete satacaginiz imkan sunun aninda satarsiniz o koltuklari uzun ucuslarda.
  • PGS'de her yer Businessmış, inanalım mı panpa?
  • Onur Air kim business class kim?1650 TL alan tecrübeli kabin memurları hangi güleryüzle bu servisi yapacaklar doğrusu merak konusu.Hala mı zam yapmayacaklar kabine,personel aç kardeşim
  • Evet business koltukları genis. uyku için çok rahat :-)
  • Kötü business yoktur az şarap veren business vardır.

Konforlu koltuklar, eğlence sistemleri ve lezzetli ikramlar, hiç kuşkusuz uçakla seyahati daha da keyifli hale getiriyor. Ancak uçuşta ayrıcalıklı hizmet ne yazık ki sadece ekonomi sınıfının bir üstü olan comfort ile business class bölümünde sunuluyor.

Türkiye'de comfort class uçuşları THY ve Borajet Havayolları'nda bulunurken, bir üst sınıf olan business class ise THY'nin yanı sıra Atlasglobal Havayolları uçaklarında yer alıyordu. Pegasus ve Onur Air'in hizmete sunmayı düşünmediği business class uçuşları, geçen cumadan itibaren ise Borajet Havayolları'nın iç ve dış hat uçuşlarında da başladı.

Sık seyahat eden siyasetçiler ile işadamlarının daha çok tercih ettiği business class hizmeti, yolculara havalimanı ve uçaklarda büyük ayrıcalık yaşatıyor. Ekonomi sınıfı bilet ücretinin en az iki-üç katına satın alınabilen business class uçuşlarda seyahat eden yolculara, havalimanlarında güvenlik ve pasaport noktalarından geçişlerde öncelik sağlanıyor. Havalimanlarındaki son derece konforlu hizmet sunulan özel dinlenme salonlarında ağırlanan business class yolculara, özel servislerle götürüldükleri uçakta ise eğlence sistemleriyle donatılmış geniş aralıklı koltuklarda zengin ikramlar servis ediliyor.

KONFORLU UÇUŞ

Atlasglobal, EkonomiPlus'ta seyahat eden yolculara, 77 cm genişliğindeki deri kaplı koltuklarda konforlu uçuş sağlarken, zengin çeşitli yiyecek ve içecek ikramı, 20 kilogram bagaj hakkı, koltuk seçimi gibi hizmetleri de ücretsiz sunuyor. Şirketin business class uçuşlarında ise 100 cm aralıklı geniş koltuklarda seyahat, zengin ikram çeşitleri, 30 kilogram bagaj taşıma hakkı, bagaj önceliği, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uçağa V.I.P araç ile transfer ve lounge (dinlenme salonu) kullanımı gibi özel hizmet sunuluyor.

UÇAN ŞEF HİZMETİ

THY ve Atlasglobal Havayolları, business class'ta uçan yolcularına uçan şeflerle ücretsiz ikram hizmeti sunuyor. THY uçaklarındaki ikramlar, sayıları bini bulan Turkish Do&Co'nun aşçıları tarafında servis ediliyor. Atlasglobal ise Uçan Şef hizmetiyle üç saat ve üzeri uçuşlarda Türk ve dünya mutfağının gözde lezzetlerini ikram ediyor. Şirket, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Londra, Paris, Kuveyt, Düsseldorf, Köln, Bişkek ve Amsterdam uçuşlarında ikramları, uçan aşçılarla ikram ediyor.

PEGASUS'TA HER YER BUSINESS!

Düşük maliyetli havayolu modelini Türkiye'de ilk uygulayan Pegasus'ta, business class bulunmuyor. “Uçağımızın her yeri business class.” diyen şirket yetkilileri, uçakta özel bir bölüm oluşturmayacaklarını ifade ediyor. Havalimanında yolcu dinlenme salonu hizmetinin yanı sıra uçakta suşi ikramı da yaptıklarını belirten yetkililer, yolcuların satın aldıkları ekstra hizmetlerle kendi business konforunu oluşturduğunu dile getiriyor. 33'ü yurtiçinde, 70'i yurt dışında olmak üzere 40 ülkede 103 noktaya sefer düzenleyen şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Orta Asya arasında bağlantılı uçuş gerçekleştiriyor.

ONUR AIR DÜŞÜNMÜYOR

‘Düşük Maliyetli Havayolu' stratejisine göre faaliyet gösteren Onur Air de business class uçuşlara başlamayı düşünmüyor. Şirket yetkilileri, uçakta başta birinci sıra olmak üzere isteyen yolculara ‘bedeli karşılığında' satın alabileceği konforlu koltuklar bulunduğunu ifade ederek, yolculardan ‘yoğun talep gelmesi' halinde business class için ticarî kararlarını revize edebileceklerini belirtiyor. Ancak Onur Air'in, 2016 Haziran'ında Çin'in üçüncü büyük kenti Chongqing'e başlatacağı seferlerde, business class sınıfında da yolcu ağırlaması bekleniyor. Ocak-kasım döneminde 5 milyona yakın yolcu taşıyan şirket, 27 uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı merkezli 66 dış hat ve 13 iç hat noktasına uçuş düzenliyor.

UÇAKTA İNTERNET İSTİYORUZ

Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner'ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, yolcuların yüzde 77'si uçakta internet hizmeti sunan havayollarını tercih ediyor. Yolcuların yüzde 36'sı, uçuşlarda 3G ve 4G teknolojilerinin kullanılmaya başlanmasıyla uçakta e-posta takip etmek istediğini belirtirken, yüzde 32'si internetten sosyal medya hesaplarına bağlanmak, yüzde 23'ü internet üzerinden film izlemek ve oyun oynamak, yüzde 6'sı bu fırsatı gidecekleri yerdeki otellere bakarak rezervasyon yapmak için kullanmayı düşünüyor. Facebook ve Twitter'dan paylaşım yapmak isteyenlerin oranı ise yüzde 32. (Mustafa Gün / Zaman)

Uçuşun en keyiflisi Business'ta

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Akino ~ 8 yıl önce
Comfort clas neden kaldirildi anlamiyorum.bussines clas ' herkes ucamiyor.hic olmazsa ekonomiden biraz pahaliydi, orta gelir tabakasi ucabiliyordu.Mille bilet alsan dahi kazik atiyorlar. Vergi v.s normal fiat tan daha fazla biliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
easybook ~ 8 yıl önce
OnurAir'le Adana'dan 11.55'le gerçekleştirdiğim uçuşta 4D'te 10 dakika oturunca ayaklarım uyuşmaya başladı. Kabin görevlisine durumu bildirdim, kendisi birinci sırada ya da exitte ücretli oturabileceğimi söyledi. O an 100 TL de dense yine oturacaktım, 25 TL karşılığında birinci sıraya geçtim, arkamdan benim gibi 1.90'nın üstünde başka bir yolcu da 1.sıraya geçti. Onur'u çok nadir kullandığım için diz mesafesinin bu kadar dar olduğunu unutmuşum. Perşembe günü yapacağım yolculukta diz mesafesinde nefes aldıran THY'yi kullanacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdurrahman Celebi ~ 8 yıl önce
Bence pilot kabini amortisorlu koltuklar sinirsiz hizmet ustune para bile veriyorlar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
ucusun en konforlusu businesstaymis, habere bak sanki tuvalette diyen var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozpegatur ~ 8 yıl önce
Haremde inecekler bagaji sag tarafa esenlere gidecekler sol tarafa versin ozpegatur ve business yuzyilin esprisi olmus. Yanlis anlama olmasin ozpegatur=pegasus nam-i diger ucan beygir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Partizan ~ 8 yıl önce
Ekonomi biletinin 2-3 katina satilan business bileti??? Belki kisa ucuslardadir o, THY'nin ABD ucuslarina bir bakin ekonomi biletlerinin 4-5 katindan ucuz business bilet var mi acaba? Erisebildigimiz bir comfort class vardi, onun da pazarlamasini beceremedikleri icin kaldirdilar. Hizmet/yemek bahanedir business class yolcusu icin, insanlara rahat koltuk upgrade imkani verin yeter. Yok sarapmis, yok bonfileymis bahanedir, o koltugu alacak parasi olan adam zaten dunyanin en iyi restaurantlarinda da yemek yiyebilecek paraya da sahiptir. Ucakta yiyecegi yemegi dusunup almaz o bileti. Ekonomi koltugu genisliginde ama koltuk diz mesafesi normalden 10-12cm genis ekonomy plus tipi ekonomi biletinden %15-20 fazla ucrete satacaginiz imkan sunun aninda satarsiniz o koltuklari uzun ucuslarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Business ~ 8 yıl önce
PGS'de her yer Businessmış, inanalım mı panpa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inan inan.. ~ 8 yıl önce
aman inan panpa.. adamlar yakında bagaja yolcu alacaklar.. aha bura da ekonomi sınıfı derler..
~ 8 yıl önce
Onur Air kim business class kim?1650 TL alan tecrübeli kabin memurları hangi güleryüzle bu servisi yapacaklar doğrusu merak konusu.Hala mı zam yapmayacaklar kabine,personel aç kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
L. ~ 8 yıl önce
Evet business koltukları genis. uyku için çok rahat :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Business Yolcusu ~ 8 yıl önce
Kötü business yoktur az şarap veren business vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000