10 Haziran 2016, Cuma 09:08:55

Uçuşlarının toplamı tam 225 gün!

40 yıllık iş hayatında, 165 ülkedeki 572 havalimanını ziyaret eden Türk Hava Yolları'nın (THY) Budapeşte Satış Müdürü Macaristan vatandaşı Andras Földvari, uçmanın kendisi için bir tutku olduğunu söyledi.​
  • Macar kardeşim(bu arada %90 ı Türklere Osmanlıdan dolayı gıcık,o ülkeye giden bilir), gel sen de thy nin pilot yetiştirmek üzere alımlarına başvur da,o gıcık milletinin beğenmediği Osmanlılar'a minnettar kalırsın.(belki).
  • En azından THY'nin başka müdürleri gibi kendi yediği yemek bedelini acente ile yendi gösterip yemek parasını cebine atmamış. Ne hafiflikteki adamlar THY'de müdürlük başkanlık yapıyorlar. Bu adam onlara 10 gömlek büyük gelir.
  • adamı türk vatandaşlığına almaya gerek yok, adam macar, adam zaten türk
  • Adamın uçuşu fo lardan fazla
  • mudur degil kardesim satis sefi oranin muduru levent arisoy dur
  • Sanki bilet parasını cebinden veriyor. Öyle iş gezisine can kurban.

40 yıllık iş hayatında, 165 ülkedeki 572 havalimanını ziyaret eden Türk Hava Yolları'nın (THY) Budapeşte Satış Müdürü Macaristan vatandaşı Andras Földvari, uçmanın kendisi için bir tutku olduğunu söyledi.​

17 yaşında uçmaya başlayan ve 2 günlüğüne bile olsa başka bir kıtadaki havalimanını görmek için binlerce kilometrelik yol kat eden, THY'nin sosyal medyada büyük ilgi gören reklam filminde de yer alan THY'nin Budapeşte Satış Müdürü Földvari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY'de çalışmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Földvari, uçmanın ve havaalanlarının hayatında çok önemli izler bıraktığını, hatta evliliğini bile havaalanlarına borçlu olduğunu kaydetti. Földvari, 1976 yılında Helsinki'de katıldığı bir eğlence programında oynanan oyun sırasında kazandığı uçak bileti sonucu, o zamanki kız arkadaşına evlenme teklif ettiğini anlattı.

"8 dil öğrendim"

Yaptığı yolculuklar dolayısıyla 8 dil öğrendiğini belirten Földvari, ''5 bin 417 saat uçakla yolculuk yaptım. Bu da 225 gün, 37 hafta, yaklaşık olarak 10 defa Ay'a gitmek, dünya etrafında ise 93 defa dönmek demek. Toplamda 3,7 milyon kilometre yol kat etmek anlamına geliyor.'' dedi.

Földvari, yolculuğu ve heyecanı sevdiğini, eşi de aynı sektörde çalıştığı için bir çok ülkeye beraber gittiklerini belirterek, ''Eşim de aynı sektörde çalışıyor. Kendisiyle birlikte yaklaşık yüz ülkeyi ziyaret ettik. Çocuklarımla da yaklaşık 70 ülkeye gittik, ama çocuklarım artık uçmaktan bıktı. Onlar aileleriyle ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi daha çok seviyor.'' diye konuştu.

İstanbul'da inşa edilen dünyanın en büyük havalimanının Türkiye'nin ve THY'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirten Földvari, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İstanbul'da yeni inşa edilen havalimanını çok merak ediyorum. En büyük isteklerimden birisi bu havaalimanına ilk gün uçabilmek. Şu an dünyadaki en büyük havalimanı Atlanta'da. Oraya yıllık yaklaşık 90 milyon yolcu uçuyor. Türkiye'nin coğrafi konumu çok iyi. Bir çok şehir İstanbul'a sadece 2-3 saatlik uzaklıkta. Havalimanının şu an yapıldığı yer de çok iyi bir seçim, ayrıca havaalimanının şimdiden demir yolu ile şehre bağlanması çok iyi bir fikir. Bu, THY'nin daha da büyümesi için faydalı olacaktır.''

"Macarlar, THY'yi tercih ediyor''

THY'nin çok büyük bir kurum olduğunu ve Macaristan'da her yıl çeşitli ödüller aldığını kaydeden Földvari, 6 yıldır THY'de çalıştığını ve kurumda en çok sevdiği şeylerden birinin hızlı karar alınması olduğunu söyledi.

Földvari, THY'nin başarı hikayesine değinerek, THY'nin Macaristan'da en bilinen ve en çok tercih edilen hava yolu şirketlerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Földvari, "THY, Macaristan'da bir çok ödül de aldı. Macaristan'da bir çok ucuz hava yolu şirketinin faaliyet göstermesine rağmen, THY çok rahat bir şekilde onlarla rekabet edebiliyor. Macarlar, THY ile sadece Türkiye'ye uçmuyorlar, İstanbul dışındaki bir çok noktaya da THY ile uçuyorlar. Örneğin aralık ayından beri bin 400'den fazla Macar yolcuyu Mauritius'a taşıdık. Mauritius'a, Avrupa'da Almanya'dan sonra en fazla yolcuyu Macaristan yolladı.'' ifadelerini kullandı.

"Reklamda oynamak çok güzel bir duyguydu"

Kendisinin de yer aldığı ve sosyal medyada büyük ilgi gören THY reklamı hakkında da konuşan Földvari, "THY'nin reklamında oynamak çok güzel bir duyguydu. Daha önce izlediğim bir THY reklamında dört çocuğun havaalanı inşa etmeleri beni çok etkilemişti. Şahsen, Nuh'un gemisinin indiği Ağrı dağını çok merak ediyordum ve orayı ziyaret etmek istiyordum. Ben de ziyaret edeceğim 500'üncü havaalanın Ağrı'daki havaalanı olması fikrini Levend Bey ile paylaştım. Kendisi de olumlu karşılayınca reklam filmi gerçekleşmiş oldu.'' şeklinde konuştu.

THY Budapeşte Ofisi Müdürü Levend Arısoy ise yaptığı açıklamada, Földvari Andras ile 6 yıldır beraber çalıştıklarını kaydederek, "Özel zamanlarında hobi olarak dünyayı gezen bu çalışma arkadaşımızı görünce bunun ölümsüzleştirilmesi, kayıt altına alınması gerektiğini düşündüm. Gerekli yerlerle yaptığımız girişimler sonucu kendisinin viral videosu çekildi. Sadece Youtube üzerinden 1,3 milyona yakın bir tıklanma almış durumda. Földvari Bey yaptığı seyahatlerin tümünü boş zamanlar ve tatillerde yapıyor. Çok uzak yerlere örneğin, Güney Amerika'ya bile 2 günlüğüne gidip gelebiliyor.'' diye konuştu.

Földvari'nin yaşadığı tecrübelerin THY için çok kıymetli olduğunu belirten Arısoy, çok gezmiş, görmüş birisiyle bu sektörde çalışmanın çok önemli olduğunu dile getirdi. Arısoy, "Değişik pazarlara hitap etmek istediğimiz zaman arkadaşımız bu konuda çok önemli fikirler veriyor, kendisinin tecrübelerinden oldukça fazla istifade edebiliyoruz.'' dedi.

Uçuşlarının toplamı tam 225 gün!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Thy de pilot ~ 8 yıl önce
Macar kardeşim(bu arada %90 ı Türklere Osmanlıdan dolayı gıcık,o ülkeye giden bilir), gel sen de thy nin pilot yetiştirmek üzere alımlarına başvur da,o gıcık milletinin beğenmediği Osmanlılar'a minnettar kalırsın.(belki).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 8 yıl önce
En azından THY'nin başka müdürleri gibi kendi yediği yemek bedelini acente ile yendi gösterip yemek parasını cebine atmamış. Ne hafiflikteki adamlar THY'de müdürlük başkanlık yapıyorlar. Bu adam onlara 10 gömlek büyük gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
macarların kökeni ~ 8 yıl önce
adamı türk vatandaşlığına almaya gerek yok, adam macar, adam zaten türk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfon uygulaması ~ 8 yıl önce
Adamın uçuşu fo lardan fazla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beleş ~ 8 yıl önce
FO lardan fazla da kaptanlardan azmı ? kaptanlar tek başınamı uçuyor ? banada yol yemek harcırah verin bak nasıl va kac gün uçuluyor onu burada hesaplarız .
budapeste ~ 8 yıl önce
mudur degil kardesim satis sefi oranin muduru levent arisoy dur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu mudur ~ 8 yıl önce
Birtek buna mı takıldın. Adam satış müdürü, yurtdışında ünvanlar bu şekilde, ofis müdürü de genel müdür. Hadi onu da geç müdür olsa ne olur şef olsa ne olur.
:) ~ 8 yıl önce
Sanki bilet parasını cebinden veriyor. Öyle iş gezisine can kurban.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
kesinlikle. ilker aycı'nın durum değerlendirmesi yapıp türk vatandaşlarından seçimler yapıp istasyonlarda görevlendirmesi gerekir.
kendisi veriyor. ~ 8 yıl önce
İş gezileri yılda bir iki kez var yok. Lütfen bilmeden iftira atmayın. Tanısanız çok takdir edeceğiniz enerji ve seyahat aşkıyla dolu biridir Andras.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000