23 Aralık 2010, Perşembe 08:55:20

UÇUŞLAR NORMALE DÖNÜYOR

Noel tatili öncesinde Avrupa'yı etkisi altına soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle aksayan uçak seferleri yavaş yavaş normale dönmeye başlarken, havaalanlarını işleten şirketler sorunun kendilerinden kaynaklandığı iddialarını reddetti.
  • Uçağın De-icing alması kararı, uçak dokümanlarında belirtlen miktarda buzlanma ya da kar birikimi olup olmadığına bağlı olarak kaptan pilot tarafından değerlendirilerek verilir. Uçağın gece beklemesi veya uzun bir uçuş sonrasında kanat depolarındaki yakıtın aşırı soğuması sonucunda "cold soak" adı verilen aşırı soğumaya bağlı olarak yüzeylerde buzlanma oluşabilir. Bu durumda yanınızdaki uçak rahatlıkla de-icing yapmadan uçuşa gidebilirken, sizin uçağınız için gerekli olabilir. Kaptan pilotunuz emniyeti ön planda tutan bir karar vermiş gibi gözüküyor. De-icing yapılması her halükarda yolcu için iyidir. Azıcık gecikseniz de emniyetle inmişsiniz....
  • Yaklaşık 1 ay önce Frankfurt - Atatürk seferini yapacak olan Lufthansa uçağındaydım ve have 6-7 derece civarında olmasına rağmen de-icing yapıldı. Ancak aynı saatlerde kalkan diğer uçakların hiç birine yapılmadı, bize de-icing yapılırken en az 5 uçak apronda direkt pistbaşı yapıp gittiler. Acaba bu zorunlu değil mi? yada kimin insiyatifinde?
Avrupa Komisyonu'nun ulaşımdan sorumlu üyesi Siim Kallas, havaalanlarınında soğuk havaya karşı gerekli önlemleri alınmadığını öne sürmüştü.

Kallas, Batı Avrupa'daki havaalanlarının Kuzey Avrupa'dakilerden öğrenmeleri gereken çok şey olduğunu söylemişti.

Havaalanı işleten şirketler ise, sorunun eksi 26 dereceye kadar düşen soğuk havadan kaynaklandığını, yolcuların can güvenliğini riske atmak istemediklerini savundu.

Kötü hava koşulları nedeniyle başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Avrupa genelinde sadece dün binden fazla uçuş iptal edilmiş, onbinlerce kişi havalimanlarında mahsur kalmıştı.

Amsterdam, Paris ve Brüksel'deki havalimanlarında uçuşlar normale dönmeye başlarken, Frankfurt'ta hala seferler gecikmeli olarak yapılıyor.

Yetkililer, havaların ısınmaya başlamasına rağmen, yığılma nedeniyle seferlerin tamamen normale dönmesinin günler alabileceğini söylüyor.

(BBCTürk)
UÇUŞLAR NORMALE DÖNÜYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Uçağın De-icing alması kararı, uçak dokümanlarında belirtlen miktarda buzlanma ya da kar birikimi olup olmadığına bağlı olarak kaptan pilot tarafından değerlendirilerek verilir. Uçağın gece beklemesi veya uzun bir uçuş sonrasında kanat depolarındaki yakıtın aşırı soğuması sonucunda "cold soak" adı verilen aşırı soğumaya bağlı olarak yüzeylerde buzlanma oluşabilir. Bu durumda yanınızdaki uçak rahatlıkla de-icing yapmadan uçuşa gidebilirken, sizin uçağınız için gerekli olabilir. Kaptan pilotunuz emniyeti ön planda tutan bir karar vermiş gibi gözüküyor. De-icing yapılması her halükarda yolcu için iyidir. Azıcık gecikseniz de emniyetle inmişsiniz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaklaşık 1 ay önce Frankfurt - Atatürk seferini yapacak olan Lufthansa uçağındaydım ve have 6-7 derece civarında olmasına rağmen de-icing yapıldı. Ancak aynı saatlerde kalkan diğer uçakların hiç birine yapılmadı, bize de-icing yapılırken en az 5 uçak apronda direkt pistbaşı yapıp gittiler. Acaba bu zorunlu değil mi? yada kimin insiyatifinde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000