21 Haziran 2011, Salı 12:54:51

"UÇUŞLAR İPTAL EDİLSİN"

AKEL’in Avrupa Parlamentosundaki Milletvekili Takis Hacıgeorgiu’nun; Azerbaycan siyasi liderliği ile yapacağı görüşmede, Azerbaycan ile KKTC arasında yapılması gündemde olan direkt uçuşlarla ilgili kararın iptal edilmesi konusunu gündeme getireceği bildirildi...
  • İrandan Antalya, Dalaman, Boruma yapılan uçuşlarda İran yönetimi mutlaka bir ara iniş yapılmasını şart koşuyordu. Umarız aynı kural Güney Kıbrıs içinde geçerli olur. Veya bu kısıtlamaları iki taraf içinde kaldırırlar. İş Ulaştırma Bakanlığına düşüyor. Kpt.S.YAZICI
Haravgi gazetesi, “Bakü-İşgal Bölgeleri Doğrudan Uçuşları Sona Ersin” başlığı altında verdiği haberinde, Hacıgeorgiu’nun, dün başlayan AB-Azerbaycan Parlamentoları İşbirliği Komitesinin çalışmalarında yer almak üzere Bakü’ye gittiğini yazdı.
 
Hacıgeorgiu’nun Bakü’de kaldığı süre içerisinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Hükümet yetkilileri ve iki büyük muhalefet partisi liderleriyle görüşeceğini kaydeden gazete, Hacıgeorgiu’nun bu görüşmelerde, Azerbaycan ile KKTC arasında yapılması gündemde olan direkt uçuşlarla ilgili kararın iptal edilmesi konusunu gündeme getirmesinin beklendiğini aktardı.
 
İRAN’DAN YENİ UÇUŞLAR
 
Öte yandan Haravgi gazetesi “İran’dan Yeni Uçuşlar...  Turistiler 16 bin 500 Kadar Artıyor... Kıbrıs Havayollarının Irak’tan da Uçuş Seferlerinin Yapılması Yönünde Düşünceleri” başlıkları altında aktardığı haberinde, iki farklı havayollarının -Mahan Air ve Kıbrıs Rum Havayolları- önümüzdeki günlerde İran’dan Güney Kıbrıs’a üç yeni seferinin olacağına ilişkin duyuru yapacağını yazdı.
 
Elde ettiği bilgilere dayanarak Mahan Air’in önümüzdeki hafta Güney Kıbrıs’a yönelik doğrudan uçuşların açılışını yapacağını kaydeden gazete, şirketin hali hazırda tüm gerekli izinleri almış olduğunu ve ilk aşamada, haftada bir seferle Güney Kıbrıs’a yılda 10 bin turist getireceğini aktardı.
 
Gazete, aynı zamanda Kıbrıs Rum Havayollarının, 6 Temmuz’dan Ekim ayının sonuna kadar Tahran’a yönelik iki yeni uçuşun başlayacağını ilan etmeye hazırlandığını belirtti.
 
Habere göre bu iki uçuşla Güney Kıbrıs’a, 6 bin 500 turist getirilebilecek.
 
IRAK DA İLGİ GÖSTERİYOR
 
Haberin devamında İran dışında Irak’ın da Güney Kıbrıs’taki turizme ilgi gösterdiğini yazan gazete, elde ettiği güvenilir kaynaklara dayanarak, Kıbrıs Rum Havayollarının, Irak’tan da yeni uçuş seferlerinin olması yönünde, Güney Kıbrıs’taki büyük seyahat şirketleriyle ilerlemiş müzakerelerde bulunmakta olduğunu kaydetti.
"UÇUŞLAR İPTAL EDİLSİN"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
İrandan Antalya, Dalaman, Boruma yapılan uçuşlarda İran yönetimi mutlaka bir ara iniş yapılmasını şart koşuyordu. Umarız aynı kural Güney Kıbrıs içinde geçerli olur. Veya bu kısıtlamaları iki taraf içinde kaldırırlar. İş Ulaştırma Bakanlığına düşüyor. Kpt.S.YAZICI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000