12 Aralık 2012, Çarşamba 09:43:58

"UÇUŞLAR EKOSİSTEMİ BOZAR!"

İstanbul Haliç'ten, Ankara Gölbaşı'na deniz uçağı seferlerinin başlayacağının açıklanmasının ardından kuş fotoğrafçıları, ekosistemin bozulacağı endişesini dile getirdi.
  • Dünyanın her yerinde göle uçak iniyor. Hangibirinin ekolojisi bozuluyor? Yapmayın artık! Herşeye hayır demeyi alışkanlık haline getirmeyelim.
  • olur hemen iptal ededilm. canlılar-mış. yata yata fotoğraf çekmek yok öyle
  • kuşlara kol kanat gereceğine ankarada yaya yollarına çöp kutusu koysun önce insanlar ellerindeki çöpleri sağa sola atıyorlar çöp kutusu yok,göldeki pancar motor takalarda almışmı izin, akıtırlar sintineyi göle ha çevreciler buyurun bakın size iş çıktı dürbünlü makinalarınızla çekin bunları bırakın teyyarenin kılıyla tüyüyle uğraşmayı :D bir ankaralı olarak biz bu uçağı istiyoruz bizimde hakkımız yahu çevra masallarına karnımız tok (ağaç ve göl olan heryerde kuş olur) bu kadar gayet basit.
  • Ozaman canakkale, sabiha gokcen, ataturk, van gibi butun yaklasma hatlarinda kus carpma tehlikesi olan meydanlari kapatsinlar. Olurmu oyle sey! Hangi suyun etrafi korunuyoki Turkiyede! Ucak eskiymis. UH-1 ler de AH-1P kobra hlkp.leri de 40 yillik onlari da kaldirsinlar. Bu mantik dogru deil..
  • golbasi'na yapilacak seferlerin iyi tahlil edilmesi, ekonomik getirisi ve kente olan katkisinin dogru degerlendirilmesi gerekir; yoksa seabird'un gelecegi de her yil ankara'ya seferlere baslayan ancak 1 hafta icerisinde sozunden donen atlasjet'e benzer. aslinda, ankara icin alternatif havalimani golbasi degil etimesgut'tur. kent icinde kalmasi ve kizilay, ulus benzeri merkezlere yakin olmasi nedeniyle boraJet benzeri havayollari icin ideal bir alan olarak gorulebilir. sivil ulasima acilmasi ile kucuk olcekli bolgesel jetlerin merkezi olabilir.
  • Etimesut hava alaninin sivillestirilip boyle ucuclara acilmasi lazim. Yada, Esenboga'nin sehirle daha iyi birlestirilmesi lazim, ornegin trafik yogunlugundan fazla etkilenmeyen demir yolu ile.
  • Onyargi onyargi onyargi.. Herkes atip tutuyo.. Suyun oldugu yerde kus her zaman vardir.. Ne zaman orjinal bi fikir atilsa ortaya baltalayan bi sürü insan cikiyo. Bence cok guzel bi fikir.. Katilmayan olabilir.. Ama ille de yok olmaz dememek lazim. Arastirmasini elbet birileri yapmistir.. Yorum yapmak icin yorum yapmayin lutfen..
  • Her şeyleri çok enteresan bir şekilde doğru değil bu şirketin amacı ne onu kimse anlayamadı? yine çok garip sürekli basın organlarını kullanarak şirket ayakta tutmaya şalışıldığı aşikardır. 8 yatırımcıya rağmen neden maaş,vergiler,yakıt,vs hiçbir şey ödenmemekte çalışan arkadaşlara allah yardım etsin yeterince mağdur olduklarını biliyoruz.
  • Seabird havayollarının Twin Otter tipi uçakları sadece denize değil; çok kısa ölçülerde sıkıştırılmış toprak pistlere de inebiliyor. İlla ki suya insin diye bir zorunluluk yok. Gölbaşı civarında uygun bir tarla düzenlenerek toprak piste de iniş yapabilir ve yolcular buradan şehir merkezine gene 15 dakikada gidebilir.
  • bişey olmaz etkilenecek kuş kendine başka göl bulur. Akıllı hayvan küçükte olsa beyni var.

Ornito Foto Kuş ve Yaban Hayat Fotoğrafçıları Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz, deniz uçağı seferlerinin başlaması durumunda Mogan gölü ve çevresinde ekosistemin bozulabileceği açıklamasında bulundu. Gürbüz, “Mogan gölüne deniz uçakları inmesi belki Gölbaşı ve Ankara için faydalı olabilir ama gölde yaşayan canlılar asla unutulmamalıdır” dedi. Mogan gölü ve çevresinin 22 Ekim 1990 yılında Çevre Bakanlığı’nın 90/1117 sayılı kararı ile özel çevre koruma alanı ilan edildiğine dikkat çeken Gürbüz, bu karar varken Mogan gölüne uçak indirilmesi için hazırlıklar yapılmasını şaşkınlıkla takip ettiğini söyledi.

227 KUŞ TÜRÜ BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA

Mehmet Gürbüz, uçakların inmesi durumunda Mogan gölü ve çevresinde yaşayan 227 kuş türünü büyük tehlikenin beklediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Mogan’a uçaklar inerken bu kuş türlerinin herhangi birisiyle karşılaşılması durumunda uçak seferleri duracak ve bu kuş türlerinin yok edilmesi için çalışmalar başlayacak. Ayrıca Mogan’da bulunan dikkuyruk ve küçük kerkenez kuşlarının nesilleri dünyada tükenme tehlikesi yaşarken biz kıymetini bilmiyoruz. Bu kuşlar da uçaklardan oldukça fazla etkilenecek. Gölbaşı’ndaki eko dengenin bozulması, endemik olan ve sadece Gölbaşı’nda yetişen sevgi çiçeğini de olumsuz etkileyecektir.”

BAKANLIĞA MÜRACAAT YOK

Dernek Başkanı Mehmet Gürbüz, Gölbaşı’na deniz uçağı seferlerinin başlayacağının açıklanmasının ardından dernek olarak Çevre Bakanlığı’na müracaat ettiklerinde, uçağın inmesi konusunda herhangi bir başvurunun olmadığını öğrendiklerine dikkat çekerek, başvuru ve Çevre Bakanlığı izni olmadan Mogan gölüne uçak seferlerinin bir ay içinde başlayacak olmasını tepkiyle karşıladıklarını belirtti. Gürbüz, ayrıca uçak seferlerini yapacak olan firmayla da görüşerek Mogan gölünde yaşayan canlılar hakkında bilgi vereceklerini söyledi.

"UÇUŞLAR EKOSİSTEMİ BOZAR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Murat ~ 11 yıl önce
Dünyanın her yerinde göle uçak iniyor. Hangibirinin ekolojisi bozuluyor? Yapmayın artık! Herşeye hayır demeyi alışkanlık haline getirmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabi ~ 11 yıl önce
olur hemen iptal ededilm. canlılar-mış. yata yata fotoğraf çekmek yok öyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çevre bakanlığı ? ~ 11 yıl önce
kuşlara kol kanat gereceğine ankarada yaya yollarına çöp kutusu koysun önce insanlar ellerindeki çöpleri sağa sola atıyorlar çöp kutusu yok,göldeki pancar motor takalarda almışmı izin, akıtırlar sintineyi göle ha çevreciler buyurun bakın size iş çıktı dürbünlü makinalarınızla çekin bunları bırakın teyyarenin kılıyla tüyüyle uğraşmayı :D bir ankaralı olarak biz bu uçağı istiyoruz bizimde hakkımız yahu çevra masallarına karnımız tok (ağaç ve göl olan heryerde kuş olur) bu kadar gayet basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onyargisiza ~ 11 yıl önce
Ozaman canakkale, sabiha gokcen, ataturk, van gibi butun yaklasma hatlarinda kus carpma tehlikesi olan meydanlari kapatsinlar. Olurmu oyle sey! Hangi suyun etrafi korunuyoki Turkiyede! Ucak eskiymis. UH-1 ler de AH-1P kobra hlkp.leri de 40 yillik onlari da kaldirsinlar. Bu mantik dogru deil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 11 yıl önce
Bu havaalanlari yapilmis. Hicbir cevre etkisi arastirmasi yapilmadan yapilmis. Mesele kus carpmasi degil. Kuslari rahatsiz etmek. Ankara civarinda doganin var oldugu cok cucuk yer kalmis zaten, gol'de kalan yerlerden biri. 40 yillik ucak eskiligi icin degil, fikrin hicbir orjinalligi yok unu icin yazdim. Sizin gibi dusunenlerden dolayi hicbir suyun etrafi korunmuyor Turkiye'de.
etimesgut ya da golbasi! ~ 11 yıl önce
golbasi'na yapilacak seferlerin iyi tahlil edilmesi, ekonomik getirisi ve kente olan katkisinin dogru degerlendirilmesi gerekir; yoksa seabird'un gelecegi de her yil ankara'ya seferlere baslayan ancak 1 hafta icerisinde sozunden donen atlasjet'e benzer. aslinda, ankara icin alternatif havalimani golbasi degil etimesgut'tur. kent icinde kalmasi ve kizilay, ulus benzeri merkezlere yakin olmasi nedeniyle boraJet benzeri havayollari icin ideal bir alan olarak gorulebilir. sivil ulasima acilmasi ile kucuk olcekli bolgesel jetlerin merkezi olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etimesut ~ 11 yıl önce
Etimesut hava alaninin sivillestirilip boyle ucuclara acilmasi lazim. Yada, Esenboga'nin sehirle daha iyi birlestirilmesi lazim, ornegin trafik yogunlugundan fazla etkilenmeyen demir yolu ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onyargi ~ 11 yıl önce
Onyargi onyargi onyargi.. Herkes atip tutuyo.. Suyun oldugu yerde kus her zaman vardir.. Ne zaman orjinal bi fikir atilsa ortaya baltalayan bi sürü insan cikiyo. Bence cok guzel bi fikir.. Katilmayan olabilir.. Ama ille de yok olmaz dememek lazim. Arastirmasini elbet birileri yapmistir.. Yorum yapmak icin yorum yapmayin lutfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
On yargisiz ~ 11 yıl önce
"Suyun oldugu yerde kus her zaman vardir": Onun icin suyun oldugu yer ve etrafi korunur. "Ne zaman orjinal bi fikir atilsa ortaya baltalayan bi sürü insan cikiyo": Bunun neresi orjinal, ucak 40 senelik. "Arastirmasini elbet birileri yapmistir": Arastirmasini kim yapmis?
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Her şeyleri çok enteresan bir şekilde doğru değil bu şirketin amacı ne onu kimse anlayamadı? yine çok garip sürekli basın organlarını kullanarak şirket ayakta tutmaya şalışıldığı aşikardır. 8 yatırımcıya rağmen neden maaş,vergiler,yakıt,vs hiçbir şey ödenmemekte çalışan arkadaşlara allah yardım etsin yeterince mağdur olduklarını biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toprak Piste İnsin.. ~ 11 yıl önce
Seabird havayollarının Twin Otter tipi uçakları sadece denize değil; çok kısa ölçülerde sıkıştırılmış toprak pistlere de inebiliyor. İlla ki suya insin diye bir zorunluluk yok. Gölbaşı civarında uygun bir tarla düzenlenerek toprak piste de iniş yapabilir ve yolcular buradan şehir merkezine gene 15 dakikada gidebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
bişey olmaz etkilenecek kuş kendine başka göl bulur. Akıllı hayvan küçükte olsa beyni var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
onda en azindan kucukte olsa beyin var. Allah olmayanlara da versin :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000