15 Mayıs 2009, Cuma 08:19:19

Uçuş yasağı kaldırılıyor

Arjantin, domuz gribi yüzünden 2 hafta önce askıya aldığı Meksika'dan uçak seferlerini yeniden başlatıyor.

Hükümet yetkilileri, virüsün korkulduğu kadar ölümcül olmadığını, bunun üzerine seferlerin bu sabah yeniden başlayacağını belirtti. Ancak, Kuzey Amerika'dan gelen yolcular izlenmeye devam edilecek.

Arjantin'in Meksika'dan seferleri durdurması iki ülke arasındaki ilişkilere de zarar vermişti. Arjantin'de kesinleşen 1 domuz gribi vakası var.

Bu arada Ekvador'un da benzer bir yasağı dün kaldırdığı belirtildi. Peru ise uyguladığı kısıtlamaları önceki gün kaldırmıştı.

Söz konusu kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve hastaneye kaldırılmadığını belirten yetkililer, aynı seferle ülkeye gelenlerin sağlık taramasından geçirileceğini kaydetti.

ABD'de domuz gribinden 4. ölüm

Öte yandan, ABD'nin Arizona eyaletinde geçen hafta hayatını kaybeden bir kadınla ilgili testler, bu ülkede, domuz gribi olarak da bilinen H1N1 virüsü kaynaklı ölümlerin 4'e yükseldiğini ortaya koydu.

Maricupa Bölge Sağlık İdaresi yetkilileri, ilgili testlerin 40'lı yaşlarda olan kadının virüsü taşıdığını doğruladığını, ülkedeki 4'üncü ölüm vakasının Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından gün içinde açıklanmasının beklendiğini bildirdi.

Böylece doğrulanmış vakalar doğrultusunda domuz giribi kaynaklı ölümler dünya genelinde 70'e yükselirken, 33 ülkedeki toplam vaka sayısı da 6 bin 672 oldu.

Öte yandan, domuz gribi nedeniyle New York'ta da 3 okulda eğitime ara verildi.

Yetkililer, bu okullardaki öğrenci ve görevliler arasında yaklaşık 100 kişide H1N1 virüsüne benzer semptomlar görüldüğünü kaydetti.

Uçuş yasağı kaldırılıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000