23 Temmuz 2017, Pazar 10:05:27

'Uçuş tabipleri SHGM tarafından yetkilendirilmeli'

Uçuş Tabibi Dr. Hülya Doğan Yedikardaşlar, uçuş tabiplerinin SHGM tarafından yetkilendirilmesi gerektiğini açıkladı.
  • Ucuş hekimi doktor Hülya Doğan Yedikardaşlar SHGM bünyesinde çalışırken, class 1 sağlık sertifikamın çıkması ile oluşan gecikmede, kendisine ulaşarak bilgi almak istemiştim. Telefonda beni azarlamıştı. Burda işimiz gücümüz yok ta, sizin telefonlarınıza mı bakacağız demişti. Ben istersem bunu 60 gün önümde bekletirim gibi bir söylemle , devlet dairesindeki işi olan vatandaşa böyle bir azarlama ve aşagılama davranışında bulunmuştu. Şimdi özel hastanede de aynı şekilde acaba insanlara kötü davranmaya devam edebilcek mi merak ediyorum. SHGM den ayrıldıgı çok iyi olmuş.
  • Shgm diğer hast kerede yetki vermiş.sizde Yen'i yetki aldınız.reklamınızı böylece duyduk.pilotlara zaten yetkili her hast de gerekli muayeneler yapılıyor.
  • Uçuş doktoru. Tabip ne oluyor. Bıktık şu dilimizdeki Arapça kirliliğinden. Tabip, suhunet, rüyet, hararet, takat, tazyik.... özellikle havacılıkta çok kullanılıyor.
  • Bi bu alan kaldı sömürmediginiz...
  • Reklamlar
  • Siz ilk önce ekşi sözlükteki olaylarınız icin açıklama yapın bırakın bu reklam kokan hareketleri
  • Ucus tabipleri zaten SHGM tarafindan yetkilendirilmiyor mu? Eger yetkilendirilmiyorsa bu haberdeki doktor eski SHGM calisani diye biliyorum, kendi calistigi donemde neden bu konuya egilmemis? Cayimi icer emekli olurum diye mi dusunmus? Yetki vs. den ziyade hastanenin ozellikleri, guzellikleri anlatilmis hepsini de uygun fiyatla verdigi hatirlatilmis ki o da ayri bir enteresan

Havacılık Tıp Merkezleri hakkında bilgi veren Koru Ankara Hastanesi Havacılık Tıp Merkezi Başkanı Uçuş Tabibi Dr. Hülya Doğan Yedikardaşlar, merkezin; havacılık personelinin sağlık muayenelerini ulusal ve uluslararası sivil havacılık mevzuatlarına göre yapan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilen ve denetlenen, SHGM’ne karşı sorumluluğu olan sağlık kurum veya kuruluşlar olduğunu söyledi.

Havacılık Tıp Merkezinin üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, özel hastaneler veya tıp merkezleri içinde kurulabileceğini söyleyen Dr. Yedikardaşlar, Havacılık Tıp Merkez Başkanının yetkili bir uçuş tabibi olup, bünyesinde havacılık tıbbı alanında temel ve ileri düzeyde eğitim almış en az 2 yetkili uçuş tabibi ve uzman doktoru bulundurduğunu ifade etti. Dr. Yedikardaşlar, "Merkezler, havacılık sağlık muayene ve tetkiklerini yapabilecek tıbbı-teknik teçhizatla donatılmış olmalıdır. Uçuş tabiplerinin havacılık tıbbı konusunda temel ve ileri düzeyde eğitim aldıktan sonra, SHGM tarafından yetkilendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Yetkili uçuş tabibinin havacılık personelinin sağlık muayenelerinin takibini yapıp, sağlık kurulunda yer alan uzman hekimler ve konsültasyon gereken durumlarda konsültasyon hekimlerle koordinasyonu ve uçucu personel sağlık muayenelerinin ulusal ve uluslararası sivil havacılık mevzuatları olarak yapılmasını sağlayıp, sağlık kurulu içinde kurul başkanı olarak görev aldığını belirten Dr. Yedikardaşlar, "Havacılık personeli sağlık muayeneleri sonucunda ilgili mevzuatlara göre değerlendirme yaparak görevini yerine getirmeye elverişlilik/elverişsizlik kararlarının alınmasını sağlar, sağlık muayene raporlarını düzenler, SHGM-Hava Sağlık Birimi ile yazışmaları takip eder ve SHGM’ne karşı sorumluluğu olan tabiplerdir" açıklamasında bulundu.

"İşlemler, tıbbi gizliliğe uyularak yürütülmektedir"

Uçucu personel sağlık muayenelerinin yetkili uçuş tabibi başkanlığında dahiliye, nöroloji, psikiyatri, göz ve kulak burun boğaz uzmanlarından oluşan bir sağlık kurulu tarafından gerçekleştirildiğini, gerek görülen durumlarda diğer uzmanlık dallarının konsültasyonuna başvurulduğunu, ilgili mevzuatlara göre uçuşa elverişlilik/elverişsizlik kararı verildiğini, karar ve ilgili dokümanların SHGM’ne basılı doküman olarak gönderildiğini dile getiren Dr. Yedikardaşlar, "Sağlık muayenesi ilk muayene, periyodik muayene, genişletilmiş muayene, özel durum muayenesi, hakem muayenesi, alkol-psikoaktif madde takip muayenesi, kaza kırım sonrası takip kapsamlarında yapılmaktadır. Uçucu personel sağlık muayenelerinde; yukarıda açıklanan uzman muayenelerinin yanı sıra, tam kan sayımı, kan biyokimya tetkikleri (şeker, kolesterol, trigliserid, karaciğer enzimleri, ürik asit), idrar tahlili, kanda sedimentasyon, yaşa göre değişen periyotlarda EKG, solunum fonksiyon testleri, akciğer grafisi, odyometri, görme alanı tetkikleri yapılmaktadır. Tıbbi endikasyon söz konusu olduğunda gerekli diğer tetkikler de yapılabilmektedir" dedi.
Havacılık sektörünün son yıllarda ani ve hızla büyümesi sebebiyle sektördeki insan kaynaklarının da hızla arttığının altını çizen Dr. Yedikkardaşlar, "Havacılık personelinin uçuş görevlerini yapabilmeleri için uluslararası ve ulusal mevzuatlar çerçevesinde tıbbi açıdan uygun olup olmadıklarının değerlendirilmesine yönelik ilgili işlemler, tıbbi gizliliğe uyularak yürütülmektedir" ifadelerini kaydetti.

Dr. Yedikardaşlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Koru Ankara Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Havacılık Tıp Merkezimiz SHGM tarafından 16 Aralık 2016 tarihinde yetkilendirilmiş olup, üç yetkili uçuş tabibi ile hizmet vermektedir. Havacılık personeli sağlık muayenelerinin güvenilir ve etik ilkelerden ödün vermeden yapılmasına yönelik olarak tüm organizasyonu sağlamak; mükemmel sağlık hizmetini kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlarla sunmak, yönetim felsefemizin ve kalite politikamızın temel ilkeleridir.”

'Uçuş tabipleri SHGM tarafından yetkilendirilmeli'

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Sağlık Sertifikası ~ 7 yıl önce
Ucuş hekimi doktor Hülya Doğan Yedikardaşlar SHGM bünyesinde çalışırken, class 1 sağlık sertifikamın çıkması ile oluşan gecikmede, kendisine ulaşarak bilgi almak istemiştim. Telefonda beni azarlamıştı. Burda işimiz gücümüz yok ta, sizin telefonlarınıza mı bakacağız demişti. Ben istersem bunu 60 gün önümde bekletirim gibi bir söylemle , devlet dairesindeki işi olan vatandaşa böyle bir azarlama ve aşagılama davranışında bulunmuştu. Şimdi özel hastanede de aynı şekilde acaba insanlara kötü davranmaya devam edebilcek mi merak ediyorum. SHGM den ayrıldıgı çok iyi olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koru Ankara hast ~ 7 yıl önce
Shgm diğer hast kerede yetki vermiş.sizde Yen'i yetki aldınız.reklamınızı böylece duyduk.pilotlara zaten yetkili her hast de gerekli muayeneler yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabip ~ 7 yıl önce
Uçuş doktoru. Tabip ne oluyor. Bıktık şu dilimizdeki Arapça kirliliğinden. Tabip, suhunet, rüyet, hararet, takat, tazyik.... özellikle havacılıkta çok kullanılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Dilde yer edinmiş kelimeleri silmek kolay olmuyor ne yazık ki. Hem sözcük artık dilimizde yer edinmişse benimsenmişse yabancı kökenli olması bir problem değil. Aksine dilin zenginliğinin göstergelerinden birisidir. Örneğin İngilizcede Türkçeden çok daha fazla oranda yabancı kökenli kelime mevcut. Peki bu İngilizceyi Türkçeden daha mı geri kılıyor? Hayır. Bundan sonraki gelecek yabancı kelimelere düzgün karşılık bularak dilimizi korumamız mümkün ancak senelerdir kullanılan kelimelere de bişey yapmamız mümkün değil.
Daha çoooooook var... ~ 7 yıl önce
Hela, talebe, mektep...
? ~ 7 yıl önce
Bi bu alan kaldı sömürmediginiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani? ~ 7 yıl önce
Reklamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koru - ekşi sözlük ~ 7 yıl önce
Siz ilk önce ekşi sözlükteki olaylarınız icin açıklama yapın bırakın bu reklam kokan hareketleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Link varmi ~ 7 yıl önce
Link varsa bizde gorelim napmislar
Reklamlar ~ 7 yıl önce
Sevim kos katil geldi
Koru-ekşi ~ 7 yıl önce
Şu linkten görebilirsiniz ayrıca ekşi sözlükte aratır iseniz koru hastanesi diye bulabilirsiniz https://eksisozluk.com/koru-hastanesi--5380275
Yani? ~ 7 yıl önce
Ucus tabipleri zaten SHGM tarafindan yetkilendirilmiyor mu? Eger yetkilendirilmiyorsa bu haberdeki doktor eski SHGM calisani diye biliyorum, kendi calistigi donemde neden bu konuya egilmemis? Cayimi icer emekli olurum diye mi dusunmus? Yetki vs. den ziyade hastanenin ozellikleri, guzellikleri anlatilmis hepsini de uygun fiyatla verdigi hatirlatilmis ki o da ayri bir enteresan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000