10 Aralık 2016, Cumartesi 13:47:41

Uçuş sırasında kokpit camı çatladı

İskandinav Havayolları'na (SAS) ait B737-700 tipi uçağın uçuş sırasında kokpit camı çatladı.
  • Yani bu yorumları yapanlar havacılıkla bağı var mı şüpheliyim. Hiçbir şirket böyle bir risk almaz eğer No go olsaydı. Bir teknik gelsin buraya bence bunlarla olmaz ;) SKPK ile sorunsuz bir şekilde iniş yapılmış. Zaten bir sızıntı(iç camda çatlak dolayısıyla) veya yüksek oranda basınç olsaydı acil iniş istenirdi. Demek ki çatlak dış cam da meydana gelmiş. Ve tabii ki şirketin ve sivil havacılığın bu konuda prosedürleri var uçuş bu şekilde devam etmiştir. Daha alçak irtifadan veya daha düşük hızla devam etmiş olabilirler.Riskin artmaması adına. Yani devam etmiş bir şeylere dayanarak demek istediğim bu ;)
  • Checklisti göre diyor babam olsa tanımam GO
  • Devam etmeyipte ne yapacakti.Ucagin cami havada catliyor.Camcimi cagiracaklardi havaya.Devam edip zaten yaklastiklari havaalanina iniyorlar.Haber ve yorumlar,sanki devam etmesi ucusa aykiriymis gibi yanlis bir hava veriyor.
  • Tamam No Go ama havacilik tarihinde cam çatlağı nedeniyle de herhangi bir kaza yaşanmamış olayın bir de bu yani var. Yani SKPK ile uçulmali :) yani brave heart kararı ile
  • Dış cam ise uçuşa devam edilebilir.
  • Allah akıl fikir versin. İnsanoğlu hiç akıllanmaz.
  • Çatlak camla devam edilmiş. ...Bunlar bizi örnek alsın..uçak içinde milyonluk yolcu yokmuş ...Bjet Fenerbahçe'yi taşırken yeni ucak gelmişti. ..
  • O da birşey mi ülkemizde Pegasus havayolları da motora kuş girdikten sonra indiği meydanda yeni yolcularını alıp sefere devam etmişti,sayın Airport Haber editörleri arşivinize bakarsanız bunu görebilirsiniz
  • No go laaaa,niye gideyuusun?

İskandinav Havayolları'nın (SAS) Norveç'in Trondheim-Bodo seferini yapan B737-700 tipi uçağının uçuş sırasında kokpit camı çatladı.

Trondheim'daki Vaernes Havalimanı'ndan 50 yolcusu ile Bodo'ya gitmek üzere havalanan uçağın kokpit camında çatlak meydana geldi. 

SAS'a ait Boeing B737-700 tipi uçağın çatlak kokpit camıyla sefere devam ettiği öğrenildi. Uçağın Bodo'ya sorunsuz bir şekilde indiği öğrenildi.

Uçuş sırasında kokpit camı çatladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Teknik Cagirin ~ 7 yıl önce
Yani bu yorumları yapanlar havacılıkla bağı var mı şüpheliyim. Hiçbir şirket böyle bir risk almaz eğer No go olsaydı. Bir teknik gelsin buraya bence bunlarla olmaz ;) SKPK ile sorunsuz bir şekilde iniş yapılmış. Zaten bir sızıntı(iç camda çatlak dolayısıyla) veya yüksek oranda basınç olsaydı acil iniş istenirdi. Demek ki çatlak dış cam da meydana gelmiş. Ve tabii ki şirketin ve sivil havacılığın bu konuda prosedürleri var uçuş bu şekilde devam etmiştir. Daha alçak irtifadan veya daha düşük hızla devam etmiş olabilirler.Riskin artmaması adına. Yani devam etmiş bir şeylere dayanarak demek istediğim bu ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GO ~ 7 yıl önce
Checklisti göre diyor babam olsa tanımam GO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurallara uygun ~ 7 yıl önce
Devam etmeyipte ne yapacakti.Ucagin cami havada catliyor.Camcimi cagiracaklardi havaya.Devam edip zaten yaklastiklari havaalanina iniyorlar.Haber ve yorumlar,sanki devam etmesi ucusa aykiriymis gibi yanlis bir hava veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ok ama ~ 7 yıl önce
Tamam No Go ama havacilik tarihinde cam çatlağı nedeniyle de herhangi bir kaza yaşanmamış olayın bir de bu yani var. Yani SKPK ile uçulmali :) yani brave heart kararı ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
0 ~ 7 yıl önce
Dış cam ise uçuşa devam edilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 7 yıl önce
Allah akıl fikir versin. İnsanoğlu hiç akıllanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
00 ~ 7 yıl önce
Çatlak camla devam edilmiş. ...Bunlar bizi örnek alsın..uçak içinde milyonluk yolcu yokmuş ...Bjet Fenerbahçe'yi taşırken yeni ucak gelmişti. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenlik ~ 7 yıl önce
O da birşey mi ülkemizde Pegasus havayolları da motora kuş girdikten sonra indiği meydanda yeni yolcularını alıp sefere devam etmişti,sayın Airport Haber editörleri arşivinize bakarsanız bunu görebilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 7 yıl önce
Kayıt yapıp 10 flight cycle uçurabilirsin şayet pallerde bir hasar yoksa..
Thy ~ 7 yıl önce
No go laaaa,niye gideyuusun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000