30 Aralık 2013, Pazartesi 08:22:29

UÇUŞ SEVDASI SOĞUK DİNLEMİYOR

Hava sıcaklığının yüksek kesimlerde sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Erzincan'da bir grup adrenalin tutkunu, Keşiş dağları eteklerindeki 2 bin 30 rakımlı tepede soğuk havaya aldırış etmeden yamaç paraşütüyle uçuş yapmanın keyfini çıkardı.

Çakırman Tepesi’nde bir araya gelen yamaç paraşütü tutkunu 11 kişi, dondurucu soğuğa rağmen, Erzincan semalarında uçuş yapmanın heyecanını yaşadı. Tepeden sırayla kalkış yapan yamaç paraşütçüler, yaklaşık 15 dakika havada kaldıktan sonra Çakırman köyüne güvenli şekilde indi. Sporcular, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü bölgede uçuş yaparak, yamaç paraşütü tutkusunun engel tanımayacağını gösterdi.

'Kat kat giyinerek uçmaya çalışıyoruz'

Sporculardan Emrah Torunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havaya rağmen uçuş yaptıklarını belirterek, "2,5 yıldır yamaç paraşütü sporuyla uğraşıyorum. Yaz-kış bu sporu icra ediyoruz. Hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düşüyor ama biz yine de bu sporu bırakmıyoruz ve adrenalini sonuna kadar yaşıyoruz" diye konuştu. Torunlar, şunları söyledi:

"Yaz aylarına göre daha stabil bir hava var ama sonuçta soğuk. Biz de kat kat giyinerek uçmaya çalışıyoruz. Birkaç eldiven kullanmamıza rağmen yine de parmak uçlarımız donma derecesine geliyor ama olsun biz yine de sporumuzdan vazgeçmiyoruz. Uçtuğumuzda yukarıdaki manzara çok güzel, sis tabakasının üzerindeyiz. Onu yaşamak apayrı bir güzellik. Herkese bunu yaşamasını tavsiye ediyorum."

Kenan Şaksu adlı yamaç paraşütü tutkunu ise "Türkiye çapında yarışmalara katılabilmek için antrenman amaçlı uçuş yapıyoruz. Bu hava bizi çok taşımıyor ancak stabil olduğu için yeni alınan kanatlarımız var, onlara alışmak amacıyla uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Soğuk havada gerekli önlemleri alarak uçuş yaptıklarını belirten Şaksu, "Soğuk hava bizi olumsuz etkiliyor, gözlerimiz yaşarıyor. Soğuktan korunmak için üzerimize ağır kıyafetler almaya dikkat ediyoruz. Bu tabii paraşüte ek bir ağırlık oluşturuyor, bu da bizim için bir dezavantaj" dedi.

UÇUŞ SEVDASI SOĞUK DİNLEMİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000