04 Temmuz 2013, Perşembe 10:28:44

UÇUŞ SAYISI 5 KATINA ÇIKACAK

Türkiye ile Cezayir arasında 27 yııl önce imzalanan Hava Ulaşım Anlaşması revize edildi. Anlaşmayla birlikte uçuşlar 5'e katlanacak.
  • EEE Sonra ne oldu. İki ülke arasındaki pazar paylaşımı nasıl? Hangi ülkenin taşıyıcısı bu pazardan ne kadar pay alıyor? Yarın Pegasus veya ATLAS müracaat ederse bu ülkeye tarifeli sefer yapabilecek mİ? Bunları açıklasanız da bizde anlasak. Yoksa yerinizde oturup Teknisyenin Lisansını imzalasanız SHGM'de olay çıkmasa ülke havacılığına daha çok katkınız olurdu da. 6 ayda bir lisansı imzalayıp sonuçlandıramayan bir kuruluş ne yapsa boş işler...
  • THY'nin Istanbul - Oran destinasyonu yıllardır açılmayı bekliyor..

Türkiye ile Cezayir arasında 1986 yılında imzalanmış olan 27 yıllık Hava Ulaşım Anlaşması, günümüzün değişen koşullarına paralel olarak revize edildi.

Sivil Hava Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

"Türk ve Cezayirli Sivil Havacılık yetkilileri, 1-2 Temmuz 2013 tarihlerinde Cezayir'de bir araya gelerek gerek frekans artışı gerekse de diğer haklar konusunda önemli kazanımlar elde edilmiştir.

SHGM Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ve Cezayir Sivil Havacılık Genel Müdürü Messaoud Benchemam başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler neticesinde 2 Temmuz 2013 tarihinde yeni bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.

İmzalanan Mutabakat Zaptı ile halen 7 yolcu ve 1 kargo olmak üzere toplam 8 olan uçuş frekansı, 35 yolcu ve 7 kargo olmak üzere 5 kattan fazla artarak toplam 42 frekansa çıkarıldı.  Ayrıca, daha önce sadece İstanbul ve Algiers olan uçuş nokta sayısı da karşılıklı olarak 1 noktadan 5'e noktaya çıkarıldı. Tayin edilen havayolları arasında kod paylaşımına da imkân veren mutabakat zaptına göre;

*İstanbul Atatürk – Algiers arası karşılıklı olarak 7 frekanstan 14 frekansa, 2014 yaz sezonu itibarı ile 21 frekansa çıkarıldı,

*Cezayir'de bulunan;  Konstantin, Oran, Batna ve Tlemcen noktaları da uçuş noktası olarak tanımlanarak toplam 14 frekans uçuş hakkı alındı. Cezayir için ise Türkiye'de Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa, toplam 14 frekans uçulabilecek şekilde ilave uçuş noktaları olarak belirlendi.

*Yine daha önce 1 olan kargo uçuşları da karşılıklı olarak 7 frekansa çıkarıldı.

Daha önceki anlaşmalarda yer almayan; Havacılık Güvenliği, Uçuş Güvenliği başlıklarının anlaşmaya ilave edilmesi karar altına alınarak, havayolları tarifelerinin mutabakatla belirlenmesini öngören Tarife maddesinde değişiklik yapılması ve tekli tayinden çoklu tayine geçilmesi hususları da mutabakat zaptı ekinde karara bağlandı.

Uçuşlar ile ilgili hususlar imza tarihi itibarı ile yürürlüğe girmiş olup, anlaşmalara yapılan ilaveler ile değişikliklerin iç hukuk gereği onay süreci sonrası yürürlüğe girmesi kayıt altına alınmıştır.

Uluslararası uçuşlarda artan uçuş nokta ve frekans sayımız ile Türkiye'nin uçulabilir tüm dünyayı kapsama hedefine doğru yürüyüşü sürecektir."

UÇUŞ SAYISI 5 KATINA ÇIKACAK

Yorumlar

EEEEEEEEEE ~ 11 yıl önce
EEE Sonra ne oldu. İki ülke arasındaki pazar paylaşımı nasıl? Hangi ülkenin taşıyıcısı bu pazardan ne kadar pay alıyor? Yarın Pegasus veya ATLAS müracaat ederse bu ülkeye tarifeli sefer yapabilecek mİ? Bunları açıklasanız da bizde anlasak. Yoksa yerinizde oturup Teknisyenin Lisansını imzalasanız SHGM'de olay çıkmasa ülke havacılığına daha çok katkınız olurdu da. 6 ayda bir lisansı imzalayıp sonuçlandıramayan bir kuruluş ne yapsa boş işler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oran ~ 11 yıl önce
THY'nin Istanbul - Oran destinasyonu yıllardır açılmayı bekliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000